Spillforumet
Spørsmål og svar om Spillskrinet og produktene våre.
Vil du prøve en annen vri? Her finner du noen regelvarianter.
Noe på hjertet? Send oss GJERNE en e-post

 Visa    Mastercard
Din handlevogn
inneholder 0 varer

Brettspill

Brettspill og kortspill fra Spillskrinet

Spillskrinet er en butikk og et ressurssenter for de beste brettspill og kortspill som finnes i verden. I mange år har vi hentet inn kvalitetsspill fra både inn- og utland. Vi har kategorisert alle spillene slik at du lettere skal finne fram. Blant brettspill finner du blant annet barnespill, familiespill, kortspill, krigsspill og klassiske spill. Her vil du finne både importerte og norske brettspill som Sequence, Settlers, Axis and Allies, Ticket to Ride, Trivial Pursuit og mange flere.

Du vil også finne morsomme og nye kortspill i utvalget. Blant de mest populære er Bohnanza, 6 nimmt, Phase 10, Lost Cities. Klassikere som Rage, Flinch, Ligretto og Phase 10 er også her. Klikk her for å se alle kortspillene vi fører.

På hver spillside vil du finne linker til eksterne ressurser og anmeldelser, og du kan også legge inn din egen anmeldelse. På Hele Norges spillforum kan du diskutere alle former for kortspill og brettspill med andre interesserte. Kanskje du bare har et regelspørsmål? Prøv her!

Vi som står bak Spillskrinet:

Kjell Inge Torgersen Trond Braut Per Henning Uppstad
Kjell Inge Torgersen er selvstendig næringsdrivende (tilfellet.torgersen) og musiker (kjellingetorgersen.no). Han har blant annet bakgrunn fra brettspill og kortspill-butikken Avalon, avd. Stavanger. Kjell Inges favorittspill for tiden er Railroad Tycoon. Blant "familiespill" er Zooloretto hyppig på bordet om dagen. Han spiser middag nesten hver dag. Trond Braut er IT-systemkonsulent. Han staret en webside om norske brettspill og har stor oversikt over det som rører seg i spillmiljøene. Tronds favorittspill for tiden er Age of Empires III. Blant familiespill har TransEuropa vært populært i det siste. Trond liker også å samle mennesker til store spillsamlinger, som i Spill-o-rama Per Henning Uppstad er førsteamansuensis ved Lesesenteret / UiS. Han har mange barneår i Tyskland bak seg, og snakket tysk og norsk som liten. Nå, derimot, snakker han begge deler. Per Hennings favorittspill for tiden er Bohnanza. Han er flink til å bakke med tilhenger.

Og slik begynte det:

Våren 2000 møttes Trond, Per Henning og Kjell Inge hjemme i stua til Kjell Inge for å diskutere muligheten for en norsk nettbutikk med all verdens beste spill. Etter at Kjell Inge hadde måttet vente i nesten et helt år på at en lokal bokhandel skulle skaffe Knizia-spillet Modern Art, hadde begeret rent over, og han var klar for noe mer. Trond, som akkurat da hadde begynt å oppdage det tyske spillmarkedet, var velkjent i spillmiljøene for sin enestående nettressurs for norske brettspill (Brikker og Brett). Per Henning, var sammen med Kjell Inge, lysten på å utgi Modern Art som norsk spill, men vi tre bestemte oss i første omgang for å prøve ut markedet med originale, tyske spill - og heller legge ved kvalitetsregler på norsk. Så da satte vi i gang, da! Vi sjekket markedet, skrev brev, kontaktet forlag, opprettet firma, snakket med gode venner om logoproduksjon (takk til Morten Ingebretsen! :-) - og 1. september 2000, kl. 13:52, ble Spillskrinet lansert.

Vi har gått mange runder siden, vært på besøk til Tyskland flere ganger, begynt å importere fra flere andre land (deriblant USA, Nederland og Frankrike), vært i mediene flere ganger, og synes fortsatt dette blir mer og mer spennende.

Så forvent stadig noe nytt innenfor brettspill og kortspill hos Spillskrinet!

PS: Navnet "Spillskrinet" oppsto som et ønske om et heilnorsk navn. Da vi registrerte oss i 1999/2000 var det ikke lov å registrere "generiske" ord som domenenavn (spill.no, f.eks), så vi måtte finne på noe eget. Etter mange runder falt vi ned på et ordspill over "Skrinet med det rare i" - det velkjente eventyret fra norsk folketradisjon. Vi ønsket å tilby nye og spennende ting - ting som nordmenn kanskje ikke hadde sett før. Og navnet hadde en fin klang. Så da var det avgjort.

Les Stavanger Aftenblads artikkel om Spillskrinet og tyske spill. (87KB JPG)

Spillskrinet: utvalgte brettspill og kortspill

Her vil du finne brettspill som setter deg i situasjoner som det krever kløkt å komme seg ut av, spill som du kan le godt av sammen med venner, spill som tar makten tilbake fra terningen og lar deg bestemme utfallet. Her er noen gode eksempler:
Puerto Rico Sequence Settlers fra Catan Ticket to Ride
Puerto Rico
Plantasjedrift på 1600-tallet
Les mer
Sequence
Populært brettspill tilbake i Norge
Les mer
Settlers
Handel og bybygging i kolonitiden
Les mer
Ticket to Ride
Spennende jernbanekappløp
Les mer

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post eller ring oss på tlf. 4000 4999 (v/Siv).
 
Alle våre nyheter..