Spillforumet
Spørsmål og svar om Spillskrinet og produktene våre.
Vil du prøve en annen vri? Her finner du noen regelvarianter.
Noe på hjertet? Send oss GJERNE en e-post

 Visa    Mastercard
Din handlevogn
inneholder 0 varer
CARCASSONNE: TRADERS AND BUILDERS - Utvidelse 2


Ikke et komplett spill. Kan kun brukes sammen med Carcassonne.


For 2-6 spillere
Alder fra 8 år
Spilletid 30-45 min.
Spillmaker Klaus-Jürgen Wrede
Norske spilleregler

Pris kr. 149,-

6 stk. på lager

Brikker fra Carcassonne: Kjøpmenn og Byggmestre Denne andre utvidelsen til Carcassonne inneholder nye godbiter til landskapsarkitekten: 24 landskapsbrikker med nye elementer som broer, nye, vanskelige byhjørner og ikke minst symboler for de nye handelsvarene. Det er tyve ulike handelsvarer: 9 vin, 6 korn og 5 tøy. Spilleren som avslutter en by med et av disse handelsvarene i, får den korresponderende handelsvarebrikken. Ved spillets slutt gis 10 poeng til den spilleren som har flest brikker innenfor hver handelsvare.

Med spillet følger også de nye "følgesmennene": 1 byggmester og 1 gris (!) i hver av spillernes farger. Grisen plasserer man på en eng og om en spilleren får poeng for denne engen ved spillets slutt, gis ytterligere 1 poeng pr. by. Byggmesteren plasseres i en by eller på en vei hvor spilleren allerede har en følgesmann. Hver gang spilleren utvider denne byen eller veien, får han umiddelbart trekke og legge ut en ekstra landskapsbrikke. Her gis det altså helt nye muligheter for offensivt spill.

Du får også en stor og god tøypose med denne utvidelsen! Legg alle brikkene i denne så unngår man problemer om brikkene ikke har helt identisk bakgrunn.

De nye elementene i dette spillet gir spillerne mange nye utfordringer, dette er ikke bare "mer av det samme". Carcassonne: Kjøpmenn og Byggmestre er spillbart både med og uten den første utvidelsen, men man må ha selvsagt ha Carcassonne grunnspillet.

Spillskrinet mener...

Jeg digimerer deg til Byggemon!
Kjell Inge skriver: Det virkelig stilige i denne utvidelsen er byggmesteren - og de nye brikkene. Muligheten for doble trekk, er god, og tar også to-spillervarianten til nye høyder. Handelsvarene på sin side stimulerer til ferdigstilling av byene - men jeg er ikke helt 100% sikker på om det tilfører så mye til spillet. Må spille det litt mer før jeg vet sikkert. Uansett: vi spiller nå alltid med dette tilleggssettet.

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse og hjelp andre med å finne riktig spill!

Hildegunn,  

Denne utvidelsen er absolutt et must! Med handelsvarene han det være fordel å lukke andres borger. Dette kan være ekstra kjedelig ov man har brukt en runde på sette byggmesteren i den. Byggmesteren gir mulighet til å bygge ekstra store borger, noe som gjør det mye mer spennende å bygge seg på. Grisen gjør de store områdene rundt borgene litt mer atraktive.

Denne utvidelsen tilfører Carcassonne ekstra mye gøy.

 

Ingrid Victoria Syslak, Nøtterøy 

Byggmesteren gir virkelig mye til spillet, den gir muligheter til å trekke ekstra brikker ganske ofte hvis man bruker den riktig. Det blir også plutselig strategisk å fullføre andres byer for å få handelsbrikker, noe som snur spillet helt om strategisk. Sammen med den første utvidelsen gjør dette Carcassone virkelig til et enda morsommere spill.

 

Einar Edwin, Haugesund 

Nye muligheter her med handelsvarer man kan samle opp, byggmester for raskere fullføring av byer og ikke minst enda flere brikker. GØY!!!!

 

Cassandra,  

Carcassonne er et spill som er vanskelig å bli lei av, særlig etter en har kjøpt den første utvidelsen og denne. Denne utvidelsen til Carcassonne er veldig bra og en får tilført nye elemneter som gjør spillet kjempebra. Å kunne velge å spille med denne utvidelsen alene eller bruke utvidelse nummer en samtidig, er veldig positivt. Da får man variere etter ønske. Veldig bra.

 

Lasse Johannessen, Karmøy 

Gir tre nye elementer til Carcassonne, to som gir muligheten til flere poeng og ikke minst byggmesteren som gir mulighet til å trekke og legge ut ekstra brikker. Vil man ha tilført litt mer strategi er denne utvidelsen en god investering.

 

Christian Kvalvåg, Bergen 

Når man har skaffet seg grunnspillet, Utvidelsen1 og Greven er det på tide å kjøpe inn denne utvidelsen!

Med byggmesteren økes hastigheten betraktelig og man får mulighetene til å trekke en ekstra brikke hver runde.

Handelsvarene gjør det enda mer interessant å avslutte andres byer, og kombinert med Greven-utvidelsen kan dette bli en sikker vinner.

Grisen er åpenbart en undervurdert brikke i denne utvidelsen. Den kan fort bety forskjell på seier og tap i kamper hvor en stor mark fordeles mellom to eller flere spillere da den øker verdien per by får den aktuelle eieren.

Som med de fleste andre utvidelsene fraviker Kjøpmenn og Byggmestre det opprinnelige spillets grunnleggende prinsipp om at reglene skal være helt enkle. Det blir straks litt mer å huske på, men ikke mere enn at man klarer det i løpet av et spill eller to.

Det er en del nye brikker, noe som øker spilletiden, men likevell er prisen noe stiv i forhold til utbytte, så det blir ikke mer enn en sekser på denne utvidelsen.

 

Vidar Aas, Arendal 

Med den første utvidelsen og denne blir Carcassonne perfekt for meg (bare man ikke spiller med elva!). Handelsvarene og flere nye brikker gjør spillet mer variert og krevende. Spiller denne varianten mye på Brettspielwelt.de, hvor det er mange meget gode spillere å bryne seg på. Anbefales!

 

Vannjenta, Trondheim 

Vi blir tydligvis aldri lei dette spillet. Og når det i tillegg stadig kommer utvidelser som gjør spillet enda mer strategisk, men likevel enkelt å spille, er det helt topp. Det beste er nok at reglene er så enkle. Vi trenger aldri gå gjennom mer enn et par regler før vi starter, og så tar det så kort tid. I denne utvidelsen kan man endre mye i siste runde. Eier du en eng kan du slenge på en gris på engen og den blir mer verdt. Om da ikke motstanderen tar innersvingen på deg og tar over engen i siste sekund, da står grisen der og gresser på naboens eng til ingen nytte. Det ble litt diskusjon rundt byggmesteren. Venninnen min mente en kun kunne bruke byggmesteren en gang per by, men jeg mente den var mer verdifull om en kunne bruke den til byen var ferdig, men kun en gang per runde. Vi fant ut at dette var den reglen som stemte best med regelboka på tysk, men er fortsatt litt usikre på hva som skjer om du trekker en ny brikke og denne passer på byen, om man da kunne trekke enda ett. Men det sto vel i reglene at dette ikke virket som noen kjedereaksjon. Plutselig ble det enda mer om å gjøre å ødelegge for andres byer slik at de trengte nærmest umulige byer for å fullføre den. Og det å få poeng for å fullføre andres byer var også en bra vri, selv om man kanskje burde fått mer poeng for brikkene ettersom hvor mange spillere man var. Om man spiller to spillere er ikke et forsprang på ti poeng noe særlig stor fordel... Synd prisene på utvidelsene ikke er like billige i Norge som i Tyskland...

 

Kethlin Tengesdal, Helleland 

Dette er en kjekk utvidelse til Carcassonne. Funksjonen til både byggmesteren og kjøpmennene er artige og spillet blir svært spennende når man kan samle ekstra poeng ved å samle korn, stoff og tønner.

Det gjør også spillebrettet større og spillet blir lengre og mer utfordrende å spille.

Det eneste som er at det er littegranne vanskelig å kombinere med greven, for det blir så mange regler å følge å tenke på når det gjelder de som står inne i Carcassonne og kjøpmannen og byggmesteren.

Men en utvidelse man absolutt bør ha pga alle de ekstra brikkene...

 

Runar, Haugesund 

Etter å ha spilt med utvidelsen til Carcassonne trodde jeg at nå var det balansert og rammen var satt, men så feil kan en ta. Etter å ha spilt med Kjøpmenn og Byggmester utvidelsen sitter jeg med ett smil om munnen. Dyktig bruk av byggmesteren gir to brikker hver runde og bra hamstring av ressurser gir uante mengder poeng. En bra utvidelse for Carcassonne hvis du er litt lei.

 

Robert Høstland, Selje 

Morsom utvidelse dette også. Men jeg rangerer den like under den første. Synes den første utvidelsen er mer tro mot det opprinnelige spillet. Savner også den store følgesmannen når man spiller Kjøpmenn & Byggmestre.

Men de nye momentene med vareskiver og byggmesteren er absolutt spennende. Kanskje gjør det spillet litt mer avansert enn forgjengerne? Sånn sett passer det bedre for de som liker minst mulig flaks.

 

Vegard,  

Dette er et bra spill som absolutt må prøves. Det kan være litt vanskelig å sette seg inn i, men det er fortsatt et av de beste spillene jeg har prøvd. Noe som var litt overflødig var grisen. Den ble litt borte i de nye brikkene og mennene.

 

Fortvilet spiller (PDI Member), Hjemsted: Vet ikke helt.. huset mitt brant ned 

Skjønner ikkeno' jeg... Her bygger jeg borger, men så kommer kommunen og sier at jeg må ha byggetillatelse. Veiene mine må asfalteres om og byggmesteren har sykemeldt seg. En lokal bonde skjøt grisen min og kjærringa stakk av med kjøpmannen. Hvorfor må det være sånn?

 

Anett Alstad, Sandvika 

Dette er et av de artigste spillene jeg har spilt, og hele vennegjengen er bitt av basillen. Har også forsøkt jeger og samler, men det som kjøpmenn og byggmestre scorer høyt på er den nye utvidelsen. Min erfaring er at grisen kan ta inn masse poeng og andre spillere er ivrige etter å avslutte borgene for å få symbolbrikkene. Prøv også lagspill. Da blir konkurransen enda mer opphetet, for eksempel guttene mot jentene!!

 

Leif Inge K. Sørskår, Forus 

Noen nye brikker, og flere muligheter, noe som gjør spillet mer strategisk enn noen gang. Handelsbrikkene som en fikk når en fullførte byer, kunne velte utfallet på slutten av spillet, spesielt når vi spillte 4-5 mann. Byggmesteren som ga oss doble brikker gir deg virkelig bruk av mennene dine, siden du både tar inn en mann (og sanker poeng), og kan sette ut to nye på hver av de nye brikkene. Spiller du mange, er det viktigste å få ut mennene så fort som mulig på potensielle massepoengbrikker før de andre øynet muligheten, og da var byggmesteren god å ha. Grisen ga ikke så mange poeng, så den druknet litt i alle de andre mulighetene til poeng. Oppgraderingen krydrer spillet litt, og er verdt kjøpet.

 

Din anmeldelse av Carcassonne: Traders and Builders
Her kan du legge inn din anmeldelse av Carcassonne: Traders and Builders.

For at anmeldelsen skal være nyttig for andre bør den inneholde litt om spillmekanikk samt en oppsummering om hva du liker/ikke liker ved spillet.

Ditt navn:
*
Hjemsted:

Anmeldelse:
*
Din e-post:
*
Din epostadresse vil ikke bli vist på nettsidene våre, videreformidlet eller brukt til å kontakte deg av andre årsaker.

Gi spillet en karakter 1-10 (1=dårlig og 10=best)

Sikkerhetskode:
* skriv inn ordet terning

* må fylles ut

 

 

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post eller ring oss på 4000 4999 (v/ Siv).