Spillforumet
Spørsmål og svar om Spillskrinet og produktene våre.
Vil du prøve en annen vri? Her finner du noen regelvarianter.
Noe på hjertet? Send oss GJERNE en e-post

 Visa    Mastercard
Din handlevogn
inneholder 0 varer
CARCASSONNE - Taktikk for landskapsarkitekterFor 2-5 spillere
Alder fra 7 år
Spilletid 35 min.
Spillmaker Klaus-Jürgen Wrede
Norske spilleregler

Pris kr. 289,-

4 stk. på lager

Spillet Carcassonne har navn fra en sydfransk middelalderby, og spillidèen bygger også på maktforholdene i et middelaldersamfunn. Med store brikker legger man ut et landskap med byer, veier, klostre og marker, slik at spillebrettet blir stadig større. På brettet setter spillerne ut følgesmenn som fungerer som munker, bønder, riddere og veibyggere alt etter hvor man plasserer dem. Følgesmennene skaffer spillerne innflytelse i form av poeng. Noen følgesmenn gir poeng underveis i spillet, mens andre gir uttelling når spillet er slutt. De følgesmennene som har gitt uttelling underveis, går tilbake til spillerne og kan brukes på nytt senere i spillet. Hver spiller har 8 følgesmenn hver, og et avgjørende spørsmål er om man har flere følgesmenn å sette ut når spillet virkelig topper seg!

Carcassonne er et enkelt spill med svært mange muligheter. Dette er en vesentlig grunn til at spillet ble kåret som årets spill i Tyskland for 2001. Nå solgt i over 10 millioner eksemplarer!

Spillskrinet fører nå den nye 2014-utgaven av spillet. Oppdatert grafisk utførelse, men samme fantastiske spill! Leveres med miniutvidelsene "Floden" og "Biskopen".

Spillskrinet mener...

Som Bosch.
Kjell Inge skriver: Husker du? "Genialt enkelt. Ganske enkelt genialt." Sånn er Carcassonne også. Jeg tror ikke jeg har møtt noen ennå som ikke har likt det. Et flott familiespill, som alle ned til 7 år kan bli med på og delta like aktivt i. Og morsomt å dra fram når barna har lagt seg. Det er ikke et "tungt" spill for mer seriøse spillere, men det har likevel nok utfordring å by på til en bedre lunsj. For ikke å si kjapp middag. Ferdig på under én time. Pling.

Mange tøffe valg
Trond skriver: Carcassonne har høstet mange lovord i spillmiljøet. Det er kjekt og forholdsvis enkelt, men alikevel med mange tøffe valg: "Hvor skal jeg sette ut neste brikke? Skal jeg sluttføre byen for å innkassere åtte poeng, eller vente og se om det dukker opp noe bedre? Kanskje jeg heller burde stoppe Eriks by med denne brikken, for på den måten å hindre han fra å få poeng?"

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse og hjelp andre med å finne riktig spill!

Håkon Hapnes Strand, Stavanger 

En klassiker som stadig blir mye spilt rundt omkring, og det er vel ikke uten grunn. For det første går hver runde unna i en fei, og dessuten er reglene uhyre enkle å lære seg. Personlig synes jeg spillet er litt for enkelt til at det er blant mine absolutte favoritter, men det er nok mest en smakssak. Dessuten har jeg kun prøvd den ene utvidelsen, The River. Ser for meg at vi kommer til å fylle på med noen runder Carcassonne på slutten av brettspillkvelder fremover.

 

Kim Solberg, Horten 

Dette spillet dreier seg om trekking av landskapsbrikker og plassering av brikker og "arbeidere" i forhold til det landskapet som alleredet er plassert på brettet for å skaffe seg mest mulig fordeler. De mange mulighetene i hvert enkelt trekk reduserer flaksmomentet betraktlig og fokuserer heller på spillerens egenskaper i forhold til oversikt, mønstergjenkjenning og poengproduksjon. Har spilt Carcassonne et utallig ganger, og spillet imponerer fortstatt. Grunnspillet er i seg selv er et fantastisk utgangpunkt til et spill med enorm dybde. Jo fler utvidelser som legges til, jo fler valgmuligheter har man. Det kan diskuteres hvorvidt alle effekter i expansions som faktisk bidrar til positive opplevelser, men i mine øyne er det bare prinseessa i expansion nummer 3 som kan være en urettferdig gamebreaker. Jeg har lest endel reviews av Carcassonne hvor det klages på lite interaksjon mellom spillerne, men dette er kanskje det spillet der jeg har opplevd mest krangling, allianser og "salg" av dragonmovements mellom spillere noensinne. Mye av dette spillet ligger i hver enkelt spillers psyke, og ting avgjøres ofte av andre faktorer en spillreglene alene. Skal jeg nevne minussider ved dette spillet, vil jeg mene at den tidligere nevnte prinsessa er rett og slett dårlig design fra utviklers side, som kan avgjøre spill ene og alene med flaks og burde med fordel elimineres i regelsammenheng. Slik vi spiller, så ignoreres denne regelen, slik at samtlige deltagere kan følge sin strategi(enten langsiktlig eller kortsiktlig, for ja, ting forandrer seg veldig fort i dette spillet, både med tanke på bygging av terreng eller alliansebygging) for å gå seirende ut. Mitt forslag her, basert på grunnspillet og de 5 første expansions er å ignorere prinsesseregelen og ellers nyte resten av spillet slik det er designet og beskrevet i reglene. Du vil ha timesvis med underholdning iform av glede og frustrasjon med dette spillet :) Kan sånn på tampen nevne at om man ikke er i besittelse av Carcassonne: The Castle, som er 2-player versjonen av dette spillet (og et fantastisk 2-player spill sådan), så kan grunnspillet + The Tower være utrolig givende, ettersom det åpner for mer vekt på strategiske manøvre enn flaks for 2 spillere. Dette spillet er også bra som et gatewayspill til tyngre spill som Agricola og Puerto Rico og på et visst nivå Settlers of Catan, men du må se an yngre spilleres forståelse for strategi og mønstergjenkjenning. Jeg gir spillet karakter 9, som i mine øyne er toppkarakter frem til det utvikles et spill verdig tittelen Haisommer eller JAWS:)

 

Simen,  

Jeg synes Carcasonne leverer på alle områdene. her har man mulighet til å velge forslkjellige taktikker og man kan i tillegg være litt slem mot medspillerne. noe som kan gjøre spillet intressant.

 

Harald Viken, Bud 

Carcassonne er eit fint lite spel som er ein grei filler, samtidig som alle utvidelsane gjev store moglegheiter. Eg skal halde meg til hovudspelet og kan seie at eg av og til spelar det på brettspielwelt.de for å halde oppe bretspelkonkurransen med bror min, som bur langt unna. C. tek lite tid, men er eit bra konkurransespel, der utfallet ofte först kjem når ein tel opp på slutten (noko eg tykkjer er bra i dette tilfellet). Likevel kan vel spelet i seg sjölv bli litt monotont, og har ikkje like stor slitestyrke som Settlers. Fordel at 2manns-spel er såpass bra. Ein sterk 7ar (basert på at eit heilt gjennomsnittleg spel er ein 5ar).

 

André Nordstrand, Strand 

Dette er et brikkeutleggingsspill. Man legger ut brikker til det ikke er flere igjen, og da slutter spillet. Men det som gjør det til et taktisk spill foruten tilfeldigheter, er utplasseringen av såkalte "Meeples".

Når man legger ut en brikke, har man mulighet til å "kapre" området som brikken inneholder, enten det er en vei, by, kloster eller jorde. Men man får ikke høstet poengene med mindre disse faktisk blir ferdigstilte, og det er her man kan sabotere og pønske ut planene sine. Man har begrenset med meeples, og man får dem kun tilbake på hånd dersom området man har kapret blir ferdig.

Veldig utfordrende, lett å lære, og gøy med mange spillere. Anbefales varmt.

 

Kattrine Mæland, Tau 

Veldig kjekt spill som en kan spille med barn helt ned til 1.klasse - en kan variere hvor mange regler en skal bruke slik at de yngste forstår det enkle spillet. En kan bruke alle regler og kjøpe utvidelser slik at det blir utfordrende også for de eldste. Liker at det ikke er terning på dette spillet, men samtidig er det en liten flaks-faktor med i spillet. Svært bra spill dersom en spiller med noen som ikke er så god i norsk eller lesing - det er ingen kort med lesing som kreves for å spille spillet. Et godt ikke-verbalt spill!!

 

Håkon lund, kongsberg 

det er ett bra spill har spillt det mye sammen med venner det er ett bra konstruert spill men det er også ett litt kjedelig spill viss du spiller det hele tida du blir fort lei av det men det pleier å ligge på hylla litt i enkelte perioder å da kan det være morsomt å begynne igjen .

 

Kristian, Stavanger 

Gode brikker, fine tegninger, og det er spillerne som bygger brettet! Man må vurdere hvor store sjanser man vil ta, og dessuten prøve å "bygge deg inn" i motstanderens byer og stjele poengene derfra. Sistnevnte kan føre til morsomme dueller (om det ikke er enda flere som prøver seg) hvor den neste brikken du trekker kan avgjøre om du får null eller tretti poeng. Men spillet i seg selv (uten utvidelser) er ikke så voldsomt dypt, og man kan kanskje gå litt lei nå og da om det spilles for mye.

 

Mona, Sarpsborg 

Endelig har jeg lært meg til å like denne varianten :-) Det er lett å lære spillet. At det er lett å få poeng gjør at det er lett å lære bort spillet. Litt avansert utregningen av poeng for mennene som ligger på gressbakken til slutt. Det som trekker spillet ned er poengplaten. Den burde vært større (50 poeng rekker ikke langt!) og med tydeligere farger.

 

Hildegunn,  

Carcassonne er helt klart en av favorittene i spillhyllen. Brikkene som pusles underveis gjør spillet variert fra gang til gang. Det er mulighet for ulike strategier slik at spillets form endres helt etter hvem som spiller og hvilken måte de spiller på.

Carcassonne er enkelt å lære. Med liett hell har man muliget til å hevde seg, selv uten en strateg i magen. Med noen av utvidelsene tilføres det lille ekstra som gjør at man ikke blir lei av dette spillet.

 

Ingrid Victoria Syslak, Tønsberg 

Carcassone er virkelig et fantastisk spill. Vi kjøpte det først som en gave etter å ha søkt litt rundt på nettet etter gode brettspill. Da vi skulle hjelpe dem i gang med spillet når vi var på besøk ble vi hektet og kjøpte inn med en gang!

Spillet blir forskjellig hver gang, fordi man legger ut brikkene etterhvert blir det som et slags puslespill. Vi kan fint spille med min lillebror på 6 år hvis vi utelater bonde funksjonen, så man kan fint spille med de yngre og bare utelate de vanskeligste tingene.

Det som er genialt med dette spillet er at man kan utvide det relativt enkle spillet til å bli så utrolig mye mer. Så først lærer man seg grunnspillet og kjøper stadig nye expansions for å bli litt mer utfordret og spille mer strategisk. Man får mye spill for pengene hvis man sammenligner med lignende spill.

Vi har introdusert og spilt med både venner og familie og reaksjonene er utelukkende positive. Lett å lære bort og lett å like.

 

Einar Edwin, haugesund 

Et fantastisk familiespill og med mange muligheter takket være meget gode utbyggingsmuligheter. Dynamikken og enkelheten er rett og slett fantastisk. Anbefales for alle.

 

Cassandra,  

Carcassonne er et spill som er enkelt å lære og kjekt å spille. Det er et spill som passer godt for 2 spillere også, noe som er et ekstra pluss. Med en eller to utvidelser er spillet komplett.

 

Lasse Johannessen, Karmøy 

Et veldig bra spill. Enkelt å lære, noe som gjør at hele familien kan være med. Har prøvd å spille med barn helt ned i tre-års alderen. Gikk faktisk bra! Samtidig såpass med strategi at de voksne får brukt tankevinningene littegrann.

Eneste minus er at det blir litt få brikker når man har spilt noen ganger og har kommet skikkelig inn i spillet, men her kommer utvidelsene inn. Med et par av disse har man et spill som varer og varer og varer og varer og ...

Anbefales!!!

 

Mona, Østfold 

Spillet er bra! MEN jeg synes det blir alt for mange poeng ut av det. En rekker å komme rundt poengplaten alt for fort. Spilelt virker da litt "knotete".

 

Bjørnar Rossavik,  

La det med en gang være sakt, Carcassonne er min soleklare favoritt. Jeg og min kone har nå skaffet oss alle utvidelsene. Det er jo uhyre morsomt at alle utvidelsene kan spilles samtidig.

Noe av det som gjør Carcassonne til min favoritt er at det er like morsomt å spille enten det er 2 eller 6 deltakere.

 

Espen S., Lillehammer 

Veldig ålreit spill som passer for liten og stor. Fint å ha et spill i hylla som funker når man bare er to spillere også! Jeg måtte gi spillet noen sjanser, men etter det så ble jeg virkelig hekta. Det er viktig å kjøpe en utvidelse eller fler, og har du det - da kan jeg anbefale Carcassone på det varmeste!

 

Mariann Fredriksen, Lillosetervegen 2 0957 Oslo 

Morsomt spill med variasjonsmuligheter. Jo fler tillegspakker og spillere som er med, jo morsommere er det.
Bra:
-Du kan legge det gang på gang, men det blir aldri likt.
-Det er mange tillegspakker med mange kule brikker.
Dårlig:
-Det er vanskelig å finne det i butikker.
-Noen synes det er litt vanskelig å lære seg spesialreglene som følger med tillegspakkene.

 

Øyvind Monsen, Bergen 

Som ledd to i mitt "Introdusere min datter for brettspill"-prosjekt har vi nå kastet oss over Carcassonne (uten elven vel og merke). Vi har tidligere spilt Ticket to Ride med stort hell, og også Carcassonne var en positiv overraskelse.

Min datter er nå 8 år og satte selvfølgelig stor pris på spenningen ved å trekke landskapsbrikke, og puslespillelementet (spillet har også vært flittig brukt av vår 4 år gamle datter som _bare_ vil pusle). Strategielementet og avveiingen om hvor man helst bør sette brikkene for å score mest poeng satt litt lengre inne, men ettersom dette også gjaldt de voksne beholdt hun interessen utover de første spillene (det at hun tidlig inkasserte 2 seire over sin far bidro også til suksessen).

Spillet har fine brikker og virker solid. Det er kjapt å spille (under 60 min) og hvem som vinner er ikke klart før de siste brikkene spilles. Spillebrettet er aldri det samme, og kombinert med utgivelsene som finnes tror jeg vi kommer til å ha glede av landskapsbygging rundt byen Carcassonne en god stund fremover.

 

Karina Johnsen, Aars, Danmark 

Fik først kendskab til spillet i lørdags, men er allerede blevet hooked på det. Jeg må helt klart eje det spil. Det tiltaler mig meget at ikke 2 spil er ens. Desuden elsker jeg strategi spil.

 

Sven Tommy, Kristiansand 

Jeg har aldri spilt en omgang av Carcasonne som ligner på en annen! - hele tiden formes og dannes nye landområder, hvorpå man hele tiden må ta tenke nytt og annerledes. Forholdsvis greitt og lære. Nybegynnere kan gjøre det godt! - men man forbedrer resultatet mye ved erfaring, som betyr; MYE TAKTIKK!

Gøy fra 4 til 7 spillere! - som gjør at det passer for mange ulike typer gruppesammensetninger.

Utvidelsene er et must! - men også kjekt å begynne på grunnpakken!

 

Tom Børge Frøvik, Ålgård 

Et spill til å bli hekta på. Kjekt at du også kan bygge det ut med mange utbygginger, men er også gøy å spille uten utbygginger. Oversiktelig og lett å bygge landskapet, og fungerer også med bare to spillere

 

Nga Le, Trondheim 

Et utrolig bra spill som er farlig vanedannende. Som tilskuer fremtonet spillet som ganske kjedelig og statisk, men det var før jeg virkelig lærte spillet å kjenne. Allerede fra første omgang, vekkes konkurranseinstinktet. Spillerne legger ut brikker som danner et landskap med byer, klostrer og veier. Dette byr på uendelige muligheter og hver omgang er aldri den samme da lanskapet varierer hele tida. Her er det om å sanke flest mulig poeng ved å bygge byer, klostrer og veier. Bønder på åkermarkene spiller en stor rolle i siste poenguttelling og kunne vippe vektskålen mot seier eller tap. Spillet blir mer dynamisk og vanedannende når alle spillerne mestrer spillet og taktikken spiller en større rolle. Flaks har en del å si også selv om riktig plassering av brikkene kan gi deg større gevinst. Man kan velge å spille "snill" dvs. konsentrere seg mest om sin egen bygging eller "ond" dvs. snylter på, stjeler av eller saboterer andres arbeid. Spillet er best med 3-4 spillerer. Mange utvidelsespakker til hovedspillet åpner for lengre og mer taktisk spilling. Kan absolutt anbefales! :o)

 

tore, sirdal 

Store forventninger til tross, så synes ikke Carcassonne ikke er spesielt engasjerende. Det blir litt for statisk, uten å gi samme fasinasjon som gode abstrakte strategispill. Konseptet er for såvidt nyskapende og forlokkende, så det kan kanskje forklare alle utmerkelsene spillet har mottatt.

 

Edvin, Kristiansand 

Jeg har foreløpig kun spilt Carcassonne med min kone, og det fungerer bra. Vi har to vidt forskjellige preferanser. Min kone foretrekker enkle, korte og sosiale spill, mens jeg gjerne også tiltrekkes av lengre og dypere spill, helst med strategiske elementer.

Carcassonne er ett spill som møter oss begge på halvveien, og vi likte dette begge to. Det er kankje ikke det beste, men uten tvil morsommere en Monopol og Ludo.

Carcassonne er uten tvil ett enkelt spill som passer både til store og små. Med dette utgangspunktet synes jeg det er en fin balanse mellom tilfeldighet og strategi. For min del veier det litt for mye på tilfeldigheter av hva man trekker av brikker, men jeg ser også muligheter til dypere gameplay her, så det blir nok innkjøp av utvidelsepakkene etter hvert :-).

Spillet kan uansett anbefales dersom du er på utgikk etter ett spill som alle kan ha utbytte av. Dessuten er det få gode 2-player spill der ute. Prisen er rimelig og det er mulighet for utvidelsepakker. Løp og kjøp!

 

Cathrine Eide,  

Ganske kjekt spill, men gjør seg uten tvil best med utvidelsen. Lett og lære og spillet har den fordelen at rundene blir aldri like. Bra familiespill.

 

Kethlin Tengesdal, Helleland 

Dette er et utrolig bra spill.. Siden spillbrettet hele tiden endrer seg er det utrolig kjekt å spille og gjør det til en utfordring hver gang. Det som også er utrolig kult er alle "påbyggmulighetene". Nå har jeg alle utvidelsene til Carcassonne, og det blir bare kjekkere for hver gang vi spiller. Litt kjedelig med bare 2 spillere, men når man sitter en liten gjeng er det vanskelig å stoppe.. :) Enjoy!

 

Kent Are Myhr,  

Et utmerket spill for å introdusere nye spillere til brettspillenes verden. Passer spesielt bra for 2 eller 3 spillere. Varianten, Jegere & Sankere, er derimot enda litt bedre.

 

Helge E. Bjelland, Stavanger 

Fikk dette flotte spillet i gave fra en god venn. Og for ett blinkskudd! I dette spillet er du godt igang med spillet med en gang du åpner esken. Ingen oppstilling, utdeling eller storslått forklaring er nødvendig. Etter å ha spilt noen ganger har jeg kjøpt en oppgradering og nå spiller vi bare enda mer. Dette er et spill som er verdt å ha i samlingen.

 

Hans Thoresen, Hønefoss 

Bra spill. Artig å spille med jentungen også. Selv om hun ikke er så "taktisk" av seg, så synes hun det er gøy. Har spilt mest med kun 2 spillere, men det funker. Kan anbefales!

 

Dorthea Eriksen, Kleppe 

Et mega spill. Et spill som en bare må prøve. Min kommende svigerinne hater spill, men vi fikk henne med til slutt. Etter å ha spillt et par ganger står Carcasonne faktisk på ønskelisten hennes til jul nå. Det sier jo en del om spillet.

 

Gaute Risdal, Ås 

Veldig kjekt og engasjerande spel. Lett å læra, og lett å læra frå seg. Det tar ikkje lang tid før nye spelerar forstår spelet. Spelet får ein 10 i karakter av meg når dei to tilleggspakkane Carcassonne: Kjøpmenn og Byggmestre og Carcassonne: Utvidelsen er med i spillet.

 

Tolleif Grønås, Stavanger 

Hadde hørt mye om dette spillet, og forventningene ble innfridd. Kjapt å spille, kjapt å lære.

Fascinerende og sterkt vanedannende. Herligt med et spill som en slipper å bruke lang tid til forberedelser og oppsett av spillebrett. Bland brikkene, ta en brikke og bygg i vei.

 

Runar, Haugesund 

Carcassonne er superbra. Veldig dynamisk i og med at hvert kart er unikt. Jeg synes at det er litt ubalansert pga det er lite intektsgivende å satse på veier. Borger og bønder er det som gir store summer. Dette ordnes med en tilleggspakke. Et godt tips for nye spillere er å starte uten bønder. De tar men med i andre eller tredje forsøket. Da har man fått litt oversikt og det hjelper ettersom åkerlappene kan bli litt uoversiktelige. Meget bra spill, skulle bare ønske at jeg vant oftere :-)

 

Tormod Spangelo, Trondheim 

Carcassonne er et lettlært og svært spennende strategispill. Brikkene er flotte, og i løpet av spillet bygges det et kart på samme måte som et puslespill, men med uendelig mange variasjoner. Det er en fryd å se landskapet bli til, og etterhvert lærer man seg å se de strategiske utfordringene i spillet også.

Spillet går ut på plassere landskapsbiter og sette ut brikker på enten vei, by, kloster eller jorde. Poeng får man etter hvor stor veien eller byen blir, og for jorder får man poeng for antall byer som blir forsynt av jordene. Elva som følger med i denne utgivelsen av spillet, gjør at man får et spennende utgangspunkt for reseten av spillet.

Den strategiske utfordringen er å plassere brikker og landskapsbiter riktig i forhold til å få flest poeng. Kanskje lønner det seg å ikke plassere en brikke i det hele tatt, for disse har du kun et begrenset antall av. Elva gjør at jordene som er veldig avgjørende for spillets utfall, blir mer oppdelte. Dette krever litt mer tenking i forhold til hva som gir mest poeng, og er derfor en kjærkommen variasjonsmulighet.

 

Svein Haugan, Jørpeland 

Carcassonne er som ett puslespill, man bygger byer, veier, og setter ut bønder og munker. En må bygge til seg selv, eller ødelegge for motstanderen. Synes selv spillet er litt tregt, samtidig som man ikke vet hvem som leder til en hver tid. Så det store antiklimakset om hvem som ligger godt an og må saboteres er litt uoversiktelig. Spillet passer nok best med 3 spillere, og til nøds 4. Med 5 blir det veldig statisk. Det er mye taktikk, og litt flaks med puslingen og trekningen. Grafikken er bra, og det er også slitestyrken. Tror dette er ett spill som holder seg over tid, og ikke går ut på dato. Ett greit kjøp til en grei pris. Men som sagt, savner det kontinuerlige spenningsmomentet, som jeg føler uteblir noe.

 

Arkan, Ganddal 

Mitt første "tysker"-kjøp. Enkelt og artig med lang levetid. Har også kommet en del utvidelser som igjen forlenger levetiden til spillet. Er jevnt og trutt på bordet hos oss til glede for både "gamers" og familie.

 

Hanne Tosterud, Lørenskog 

Carcassonne har etterhvert blitt en av de store favorittene. Du husker reglene fra gang til gang, det går relativt fort å spille, og fungerer like bra med mange spillere som med bare to! Noen mener dette spillet er veldig flaksbasert, men oss som har spilt det mye vet at det spiller like mye rolle hvordan du utnytter brikkene du får og ikke bare stoler på flaksen. Muligheter for å være strategisk her altså, men også et spill du kan spille uten å tenke så mye.

Utvidelsespakkene bringer enda mer spenning og strategi til spillet, og anbefales også absolutt!

 

Robert Høstland, Selje 

Carcassonne er et vakkert og engasjerende spill. Det er perfekt hvis man skal introdusere et tyskerspill for mindre spillevante. Det er også et av de beste familiespillene jeg har prøvd. Her er det litt flaks når man trekker en brikke, men samtidig er det mye å tenke på når man skal legge den ned.

Man kan enten spille "snilt" (familie), eller "slemt" (voksne/gamers). Hvis man spiller "snilt" driver man stort sett på med sitt eget, men hvis man er "slem", kan man blande seg mest mulig inn i de andres prosjekter. Den som greier å snylte mest på de andre, vil som regel gå av med seieren.

Denne 8'eren er meget sterk! Med utvidelsen går karakteren et hakk opp.

 

Espen Roland, Hommersåk 

Enkelt, men likevel taktisk og spennende! Tar ikke lang tid og passer perfekt som "spontanspill"! Ellers spennende helt til slutt når en teller sammen poengene!

 

Tarjei T. Jensen, Sandnes 

Veldig bra spill som blir enda bedre når man tar med Carcassonne utvidelsen (Die Erweiterung). Utvidelsen sørger for at spillebrettet blir mer oppdelt og det gjør at kampen om markene blir vanskeligere. Det blir mye mindre å hente fordi det ikke lenger er bare en stor mark. Samtidig har man jo sabotasjeelementet: katedralene. En katedral i en by kan lage komplett katastrofe for byplanene til en stakkar.

 

Pekka, Sandnes 

Bra spill som er lett å lære og som tar kort tid å komme i gang med. Blir aldri likt to ganger og det er alltid høy tempratur under spillet. Genialt når man ikke skal spille lenge om gangen.

 

Jan Roger Oshaug, Tofte 

Spillebrettet endres hver gang, noe som overrasket meg positivt. Variasjonen er noe av det som fascinerer mest ved spillet. Det blir lett kjedelig med bare 2 spillere, men straks man er 3-5 stykker blir det utrolig morsomt.

 

Tomas Hegre,  

Et bra spill som aldri blir likt to ganger. Er gøy og skaper garantert god stemning i stuen eller kjøkkenet, alt etter hvor det spilles.

 

Frode Håvik Larsen, Håvik 

Carcasonne er virkelig ett bra spill! Flotte brikker skal legges for å bygge byer og veier. Flere måter å score poeng. Snylting kan ofte bli meget viktig!!

 

Torstein Kjosavik, Trondheim 

Et veldig bra spill som egner seg for både nyere spillere som for de mer drevne. Spillet har stor slitestyrke, det blir et nytt utfall hver gang du spiller. Hvor lønner det seg å satse? Som ridder, bonde eller kanskje som kirkebygger??

 

Kristian R. A. Østby, Trondheim 

Dette er et spill som har veldig apell til nye spillere. Det er ganske så originalt, er raskt å spille, og har svært enkle regler og klar og fin grafikk på brikkene.

Spillerne legger ut brikker som til sammen danner et lite landskap med byer, veier, bondegårder og kirker. Når man har lagt ut en brikke, kan man sette ut en liten mann på brikken - på veien, bondegården, i byen eller i kirken, alt ettersom hva som finnes på brikken. Når f.eks en vei etterhvert blir 'ferdig' (=starter et sted og slutter et sted), gies det poeng for denne veien til alle som har satt ut menn her.

Dersom man spiller med erfarne spillere, kan spillet faktisk bli svært utfordrende, i det man prøver å blokkere hverandre, og utkonkurrere hverandre på de største gårdene og slikt. Men til erfarne spillere vil jeg nok heller anbefale Carcassonne:Hunters&Gatherers-varianten, da dette er litt mer variert og utfordrende.

 

Sigve Nordpoll, Selje 

Jeg har lært meg å elske Carcassonne. Det er ikke rart at dette spillet ligger høyt oppe på listen. Dette har et mangfold uten like... Et virkelig bra spill. Genial enkelhet.

 

Henrik Berg, Askim 

Middels enkelt spill som likevel kan kreve endel tankearbeid. Raskt å lære, rakst å spille. Anbefaler også på det sterkeste utvidelsen "Händler & Baumeister"

 

Remo,  

Store forventninger til tross, så synes ikke Carcassonne ikke er spesielt engasjerende. Det blir litt for statisk, uten å gi samme fasinasjon som gode abstrakte strategispill. Konseptet er for såvidt nyskapende og forlokkende, så det kan kanskje forklare alle utmerkelsene spillet har mottatt. Sjekk www.brettspillguiden.no

 

Vidar Aas, Arendal 

OK å spille med barna av og til, men synes nok spillet er litt oppskrytt!

 

Din anmeldelse av Carcassonne
Her kan du legge inn din anmeldelse av Carcassonne.

For at anmeldelsen skal være nyttig for andre bør den inneholde litt om spillmekanikk samt en oppsummering om hva du liker/ikke liker ved spillet.

Ditt navn:
*
Hjemsted:

Anmeldelse:
*
Din e-post:
*
Din epostadresse vil ikke bli vist på nettsidene våre, videreformidlet eller brukt til å kontakte deg av andre årsaker.

Gi spillet en karakter 1-10 (1=dårlig og 10=best)

Sikkerhetskode:
* skriv inn ordet terning

* må fylles ut

 

 

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post eller ring oss på 4000 4999 (v/ Siv).