Spillforumet
Spørsmål og svar om Spillskrinet og produktene våre.
Vil du prøve en annen vri? Her finner du noen regelvarianter.
Noe på hjertet? Send oss GJERNE en e-post

 Visa    Mastercard
Din handlevogn
inneholder 0 varer
CARCASSONNE: INNS AND CATHEDRALS - Utvidelse 1


NB! Dette er ikke et komplett spill. Kan kun brukes sammen med Carcassonne.


For 2-6 spillere
Alder fra 8 år
Spilletid 45 min.
Spillmaker Klaus-Jürgen Wrede
Norske spilleregler

Pris kr. 149,-

5 stk. på lager

Etter lanseringen av Carcassonne i 2001, har utgiverne mottatt en strøm av forslag og tips til utvidelser til Carcassonne. Carcassonne: Inns and Cathedrals er et gjensvar fra takknemlige utgivere, og gir Carcassonne-spillere enda mer utfordringer og moro. Med dette tillegget kan vordende landskapsarkitekter reise både katedraler og vertshus, og du finner også nye varianter over de allerede kjente brikkene. I esken finner man også spillebrikker for en sjette spiller, og en ny type følgesmann: den Store følgesmannen. En høyrøstet kjempe med dobbel innflytelse.

Spillskrinet mener...

Ekstra gøy
Kjell Inge skriver: Carcassonne er utvilsomt en stor hit på spillmarkedet, og med dette tilleggssettet får du litt ekstra gøy med spillet. Eske og innhold er fint utformet, slik som Hans Im Gluck pleier a gjøre det. Med brikker til en sjette spiller kan enda en spiller delta i landskapsutformingen.

Høyere spenningsnivå og mer nerve
Trond skriver: Carcassonne er et glimrende spill, og med denne utvidelsen blir det enda bedre. De nye landskapsbrikkene og den nye, store følgesmannen gjør det lettere å ta kontroll over andres byer og veier, som igjen fører til flere direkte konfrontasjoner, høyere spenningsnivå og mer nerve i spillet. Anbefales for alle Carcassonnespillere!

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse og hjelp andre med å finne riktig spill!

Eilif Svensson, Lier 

Carcassonne er kanskje det mest geniale spillet jeg har spilt. Selv om jeg er et konkurransemenneske bryr jeg meg ikke om å tape i dette spillet (ihvertfall nesten), fordi spillopplevelsen i seg selv gir så mye.

Den første utvidelsen er nok den beste blant alle utvidelsene. Litt "Less is more"-konsept. En del av de andre utvidelsene har for mange elementer og hvis man spiller med for mange utvidelser får man litt "Ekstra-joker nord"-feeling når det gjelder poengscore.

Veiene blir mer attraktive ved at du kan få dobbel poengsum for hvert veistykke når veien er tilknyttet et vertshus. I tillegg kan katedralene gjøre store utslag både den ene og andre veien. Både vertshusene og katedralene tar deg inn i alt-eller-ingenting dilemmaer hele tiden. Hvis ikke veier eller byer med hhv. versthus og katedraler blir fullført får eierne ingenting. Blir de derimot fullført får man mer poeng enn vanlig.

Denne utvidelsen gir Carcassonne en ekstra dimensjon som den kanskje ikke trenger, men som er et artig tillegg når en ønsker litt flere brikker og litt flere valgmuligheter. Den sikrer ihvertfall spenning helt til siste slutt da vertshusene og spesielt katedralene kan gjøre store utslag.

Du trenger ikke å lure på om du skal kjøpe denne utvidelsen.

 

Hildegunn,  

Denne utvidelsen lager ekstra spenningsmoment med katerdralene som gir ekstra poeng. Jo større den er, jo mer attraktiv blir den. Med de store spillebrikkene kan man praktisk talt overta en borg ganske raskt, noe som er utrolig morsomt eller utrolig irriterende alt etter hvor man ser det.

Denne utgivelsen er nesten obligatorisk.

 

Ingrid Victoria Syslak, Nøtterøy 

Utrolig morsom utvidelse, den er et must for de som har satt seg inn i Carcassone grunnspillet. Utvidelsen har kjempen som teller som to bønder/tyver/ridder, så den har mye mer makt. Fantastisk med nye brikker som gjør det mulig å avslutte byer som før ikke kunne avsluttes!

 

Einar Edwin, Haugesund 

Artig med denne kjempen!!! Han har gledet meg mange ganger da jeg skulle ha kontroll over kjempebyen jeg holdt på å bygge. Meget morsom sak.

 

Cassandra,  

Denne utvidelsen er et must. Carcassonne blir virkelig mye mer spennede og gøy med denne utvidelsen.

 

Lasse Johannessen, Karmøy 

Denne MÅ man ha! Temperaturen stiger virkelig under spillets gang med det som følger med i denne boksen. Gjør Carcassonne til et 10'er spill!

 

PC Hasselgreen, Oslo 

Jeg er blitt kjempehekta. Vi startet med originalen inklusive river extension 1. Inns and cathedrals gjør det enda morsommere å rappe byer og det gjør det mer spennende å forsøke å gape ovber så mye som mulig uten å ryke på en smell....

Spillet er genialt- med eller uten extensions.

 

Vidar Aas, Arendal 

Skrev en noe avmålt anmeldelse av grunnspillet for et par år siden, men har omsider sett lyset... Denne utvidelsen forbedrer spillet. Spesielt den store mannen, som bl.a. er meget viktig når bøndene skal gjøre opp seg i mellom på slutten av spillet. Anbefales på det sterkeste hvis du kun har grunnspillet. Ta gjerne med "Kjøpmann og byggmester også"!

 

Helge Emil Bjelland, Stavanger 

Denne oppgraderingen anbefaler jeg på det varmeste. Selv om der kommer en liten risko for å få brikker som det er umulig å plassere så er dette noe som gjør Carcasone til et enda bedre spill. Mer gøy for pengen er det vanskelig å få. Løp og kjøp! Karakter 9 er velfortjent.

 

Birgit Andersen, Skien 

Dette er et bra spill for hele familien - våre barn er 8 og 10 år. samtidig er det et spill som er kjempegøy å spille med vennegjengen. Både barn og voksne lærer å tape, satse, bygge og regne + mye mer... Dette spillet konkurrerer ut lørdags-tv!

 

Runar, Haugesund 

Ett must!! Har du Carcassonne, må du ha utvidelsen. Den balanserer ut evt. ujevnheter fra originalen og skaper større mulighet for heftige poengsummer ved bruk av nye brikker som dobler eller trippler poengsummen. Men de gjør også at en ikke får poeng for byggverket om den ikke fullføres før spillets slutt. Som sagt: Denne du ha!

 

Arkan, Ganddal 

Kanskje den beste utvidelsen. Holder spillet på samme enkle nivå, men intensiverer kamp og byggelyst med de nye elementene som kjempen.

 

Hanne Tosterud, Lørenskog 

Denne utvidelsen gjør det enda morsommere å prøve å stjele byer, åkre og veier fra andre. Ved å sette på kjempen får du plutselig et overtak på to mot en om du lykkes i å overta byen, og dette kan ha store konsekvenser.

Ellers er det bra at veier endelig blir litt mer attraktive og også at du er nødt å fullføre en vei. Det blir også mer nødvendig å avslutte andres veier før de blir for lange. Dette gjelder også byene, som nå kan bli tre ganger så mye verdt om de blir fullført. Her blir det nå et poeng å prøve å ødelegge, slik at byen ikke blir fullført, eller å stjele byen og ta poengene selv.

I tillegg får du nå de brikkene du irriterer deg over at ikke finnes i originalspillet, og slipper "umulige hull" i kartet. Dette gjør også at det er vanskeligere å ødelegge for hverandre.

 

Robert Høstland, Selje 

Denne utvidelsen er nesten et must for de som liker grunnspillet. Katedraler, vertshus og store følgesmenn gjør spillet bedre, og gir mere interaksjon mellom spillerne.

Dessuten fører de ekstra brikkene til at engene blir mere oppdelt. Dermed slipper man så mye "bondekriging" som i grunnspillet.

 

Henrik Berg, Askim 

Har du Carcassonne, bør du ha en utvidelse også, selv om jeg anbefaler vel kanskje heller den nyere utvidelsen "Händler & Baumeister". Katedralene og vertshusene gjør spillet litt mer spennende.

 

Inger Helen Sunnset,  

Carcasonne har blitt utrolig mye mer spennende med utbyggingssettet. Nå har du sjansen til virkelig å ødelegge for dine medspillere!!! Du blir sluere og mer engasjert, noe som fører til større spenning for alle rundt bordet. Anbefales på det varmeste!

 

Din anmeldelse av Carcassonne: Inns and Cathedrals
Her kan du legge inn din anmeldelse av Carcassonne: Inns and Cathedrals.

For at anmeldelsen skal være nyttig for andre bør den inneholde litt om spillmekanikk samt en oppsummering om hva du liker/ikke liker ved spillet.

Ditt navn:
*
Hjemsted:

Anmeldelse:
*
Din e-post:
*
Din epostadresse vil ikke bli vist på nettsidene våre, videreformidlet eller brukt til å kontakte deg av andre årsaker.

Gi spillet en karakter 1-10 (1=dårlig og 10=best)

Sikkerhetskode:
* skriv inn ordet terning

* må fylles ut

 

 

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post eller ring oss på 4000 4999 (v/ Siv).