Spillforumet
Spørsmål og svar om Spillskrinet og produktene våre.
Vil du prøve en annen vri? Her finner du noen regelvarianter.
Noe på hjertet? Send oss GJERNE en e-post

 Visa    Mastercard
Din handlevogn
inneholder 0 varer
SAN JUAN - Reis praktfulle byggverk i den nye verdenFor 2-4 spillere
Alder fra 10 år
Spilletid 45-60 min.
Spillmaker Andreas Seyfarth
Engelske spilleregler

Pris kr. 375,-

3 stk. på lager

Vend tilbake til den nye verden i dette kortspillet basert på storsuksessen Puerto Rico. Reis til den vakre øyas hovedstad, San Juan, og kjemp om å bygge de flotteste byggverkene. Spillerne reiser palasser, bibliotek, sølvsmier, markedsplasser og andre storslagne byggverk. Spilleren som er flinkest til å planlegge framover og bruke sine ressurser med kløkt og omhu, vil vinne spillet.

Som i brettspillet, velger spillerne blant ulike roller. Alle spillerne får utføre rollens handling, men spilleren som valgte rollen får et privilegie - en ekstra bonus. Spiller reiser byggverk, produserer varer og selger dem til handelshuset. Spillet er basert på Puerto Rico, men er et eget spill med nye taktiske utfordringer og strategiske muligheter - hver gang!

San Juan er også et utsøkt spill for to spillere!


Spillets innhold. (Spillskrinet fører den engelske utgaven med engelsk tekst på kort og regler)

Spillskrinet mener...

Spennende byggeprosjekt i den nye verden
Trond skriver: så har endelig San Juan, Puerto Ricos "lillebror", kommet. Som i Puerto Rico går spillet framover ved at spillerne velger ulike roller, noen er kjent fra Puerto Rico mens andre er nye. Hovedvmålet i San Juan er å reise bygninger og man har mange ulike bygg å velge mellom. Det unike med San Juan er at korta har ulik funksjon etter hvordan du bruker dem. Korta kan være byggverk når du spiller dem ut foran deg på bordet, penger du betaler byggekostnaden med og varer du produserer i fabrikkene dine. Du må med andre ord forsake framtidige byggeprosjekt for å få betale for den bygningen du reiser nå, og dette leder selvsagt til mange vanskelige valg. Puerto Rico er kjent for sin kjappe spillmekanikk, dvs. at spillerne opplever lite dødtid mellom trekkene. San Juan er faktisk enda kjappere - her er det fullt trøkk hele tiden. Dette, kombinert med det konstante presset med at man hele tiden må velge bort gode alternativer, gjør San Juan til en sikker vinner i min bok. Puerto Rico har fått en verdig oppfølger, ingen tvil om det!

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse og hjelp andre med å finne riktig spill!

Hildegunn,  

Denne kortspill versjonene av Puerto Rico fungerer meget godt. Følelsen av å heletiden være aktiv er ivaretatt. Det karakteristiske med San Juan er at bygnings kortene også brukes som penger. Dette gjør at man konstant må ta stilling til om viktige bygninger skal brukes som penger for å kjøpe en annen. Disse valgene gjør at man heletiden må være bevist på valgene sine. SJ fungerer godt med to spillere, men strategi endres litt fordi motstanderens trekk blir forutsigbart og kan brukes som en fordel. Alt i alt er PR fremdeles min faviritt, men SJ kommer ikke langt etter.

 

Hans Thoresen, Ringerike 

Dette er en liten perle i mine øyne. Det er ekstremt lett og raskt og komme igang med. Stokk kortene, forklar kjapt rollene og grunnmekanikken, så er man igang.

Jeg har spilt dette en god del ganger, og det fungerer utmerket med bare 2 spillere. Selv om det ikke er like innlysende de første gangene du spiller, så har man flere strategier som kan føre frem i spillet. De er selvsagt alle nyanser av det samme, men gir allikevel nok variasjon. Jeg har allerede lagt min elsk på noen av kort-kombinasjonene som kan gi et overtak i spillet.

Spillet kan varmt anbefales.

 

Karl, Oslo 

Flere suksessfulle brettspill blir etterfulgt av diverse utvidelser eller andre spin off-produkter. Superhitten, Puerto Rico, er intet unntak og ble fulgt opp av kortspillet San Juan som også har fått mange spillvenner. I motsetning til moderspillet som består av et utall små brikker, dingser, og ting i tre og papp; er San Juan materielt svært minimalistisk. Her er det bare en kortstokk med 110 kort + kort for roller og handelspriser. Dette formatet gjør at SJ er et ypperlig turspill, det er også et spill som trenger lite forberedelse. Det er få komponenter i spillet, men dette kompenseres ved at de samme kortene fungerer både som bygninger, penger og handelsvarer; alt etter hvordan og når de spilles. På den måten blir det likevel ikke noe fattig og minimalistisk spill.

Spillet følger grunnmekanikken fra moderspillet med at spillerne velger roller etter tur. Også her er det viktig å planlegge både på kort og lang sikt. I spillet skal man sette opp bygninger i byen San Juan. Noen bygninger hjelper deg å produsere varer som indigo, sukker, etc., mens andre bygninger gir deg andre fordeler i spillet eller ekstra VP. Her er det om å gjøre å sette opp bygninger som gir gode fordeler sammen og som gir gode fordeler i forhold til hva konkurrentene dine bygger. Videre er det viktig å velge roller som favoriserer deg selv mest.

Det eneste som irriterer meg med spillet, er at esken er ca 8 ganger større enn nødvendig. I tillegg blir ikke spillet levert med kortesker; kortene ligger bare i plaststrukturen i pappesken. Kortesker kan du imidlertid laste ned fra BGG.

 

Matz, Oslo 

Har spillt SJ seks ganger nå, og er godt fornøyd. En mengde nye bygninger pluss genistreken med å la kortene fungere som både penger og bygninger gir en del vriene valg. Kjøpte spillet for å ta med i parken/på stranda, og til det er spillet perfekt. Lett å lære bort, rask spilltid, passe stort og uten en mengde små brikker som forsvinner. Minus må være det som en annen nevner i tidligere anmeldelse; jeg har inntrykk av at det kun er to hovedstrategier som virkelig betaler seg, men mulig jeg finner flere ved senere spill. Fungerer like bra for to spillere som for tre eller fire.

 

Eagle, Larvik 

En perle av et spill som vi brukte litt lengere tid på å komme inn i enn Settlers Card Game. Spennende også når man bare er to spilere. Flott nybygger-tema samt atmosfære fra sydligere breddegrader...

Raskt å sette opp, raskt å spille og man får lyst til å prøve en gang til, enten for å vinne eller for å slå gamle poengrekorder!

 

Janosch, Oslo 

Trivelig kortspill som alltid får meg til å ønske at man heller hadde tatt en runde Puerto Rico... Pluss for at det er raskt å lære, at spillmekanikken er god og at en runde går raskt, slik at man raskt kan ta revansj! Minus for at man ikke (slik som i Puerto Rico), har særlige muligheter til å ødelegge for motspillere, kun bygge opp sin egen by. Skal man på hyttetur er det greit å få med seg, men spill heller Puerto Rico om du kan, det funker også bra med kun 2 spillere.

 

Jon Olav Abeland, Kverneland 

San Juan er en enkel og grei filler. Har en mistanke om at det stort sett er to hovedstrategier en må følge for å kunne vinne. Enten satse på produksjonsbygninger og Guild Hall, eller minimalt med produksjon og satse på alt som gir ekstra kort som bonuser. Et kjekt spill, men med langt mindre "turn angst" og variasjon enn storebror Puerto Rico (som tross alt er et mye tyngre spill). For de som har nok penger anbefaler jeg kjøp av San Juan og Ticket to Ride (en annen ny "filler"). For de som må velge anbefaler jeg klart Ticket to Ride.

 

Ø.Eker, Sola 

San Juan er ikke Puerto Rico light. San Juan er et kortspill med noen av yrkesvalgbrikkene fra PR.

San Juan er et meget godt kortspill i konkurranse med andre kortspill f.eks - Wyatt Earp - Queens Necklace - Ohne Furcht und Adel. Liker du du kortspill med tema, så er SJ et av de beste valgene du kan gjøre.

Men glem 15 minutters varianten av Puerto Rico som noen trodde det ville bli. Jeg gir kortspillet San Juan en grei 8 poenger - i konkurranse med de andre kortspillene nevnt ovenfor

 

Sigve Nordpoll, Selje 

San Juan - kortspill-utgaven av verdens beste spill; Puerto Rico. Dette må vel bare bli bra!

Som i Puerto Rico skal man i dette spillet bygge bygninger og produsere varer for igjen å score victory points. Bygningene er mange og det finnes flere ulike strategier som er verdt å satse på. Kortene er flotte og i god Alea-kvalitet. Reglene er veldig enkle, i hvert fall hvis du har spilt Puerto Rico. Prinsippet er det samme.

Som flere andre, mener jeg at dette sannsynligvis er det beste kortspillet jeg har spilt.

En lekker lettvekter!

 

Robert Høstland, Selje 

For den som har Puerto Rico som sin favoritt, er det både fordeler og ulemper med dette spillet. Fordelene er bl.a. at den fantastiske mekanikken med valg av roller er lik med PR. Dessuten er det mange spennende bygninger å utforske i San Juan i likhet med PR (endog flere). Ulempen for en som har spilt PR er nok først og fremst at San Juan er et "lettere" spill. Her får man seierspoeng kun ved å oppføre bygg. Kaptein-/lastefasen er helt forsvunnet. Det er også betydelig lettere og mindre taktiske vurderinger ifbm produksjon og salg av varer.

Men San Juan er ikke et tungt strategispill, det er heller et spill i mellomklassen. Det går også raskere både å sette opp og spille enn PR. Alt i alt synes jeg dette er velykket forsøk på å gjøre PR sin mekanikk mer tilgjengelig for folk flest.

 

Kjetil, Oslo 

Dette er en ekstrem overforenklet versjon av Puerto Rico (PR). Jeg er en stor fan av PR, og føler ikke at det er spesielt vanskelig hverken å lære seg, eller å spille. PR har mange muligheter, men er i prinsippet enkelt.

For å peke på positive trekk, må det være at du har svært mange bygninger du kan bygge. Spillet er uhyre kjapt å komme i gang med, og krever lite "oppsett" - i motsetning til Puerto Rico. SJ kan også muligens fungere som en intro til PR. Og så er SJ selvsagt mindre og kan enklere tas med på tur/spilles på trange steder.

Dersom du har litt sans for denne type kortspill, kan jeg heller anbefale Groo: the Game - her er det mer fart, humor og moro. San Juan ble jeg skuffet over. Dropp det, og kjøp heller Puerto Rico!

 

Arkan, Ganddal 

Fabelaktig spill! Det innfrir absolutt forventningene. Spørsmålet jeg hadde på forhånd var: "Gjør ikke spillet bare at en heller har lyst til å spille Puerto Rico?", men det gjorde det ikke. Spillet klarer seg meget godt på egenhånd. Det er mye enklere og ikke minst mye kjappere å komme i gang med. Stokk korta og del ut så er en i gang. Likevel klarer spillet å beholde den spennende og litt krampaktige følelsen en sitter med når en spiller Puerto Rico: det er så mye en skulle ønske en kunne få gjort! At kortene fungerer både som penger og bygninger er fabelaktig, og setter deg på noen vanskelige valg. Spillet er dessuten veldig fint produsert.

Alt i alt muligens det beste kortspillet jeg har spillt!

 

Din anmeldelse av San Juan
Her kan du legge inn din anmeldelse av San Juan.

For at anmeldelsen skal være nyttig for andre bør den inneholde litt om spillmekanikk samt en oppsummering om hva du liker/ikke liker ved spillet.

Ditt navn:
*
Hjemsted:

Anmeldelse:
*
Din e-post:
*
Din epostadresse vil ikke bli vist på nettsidene våre, videreformidlet eller brukt til å kontakte deg av andre årsaker.

Gi spillet en karakter 1-10 (1=dårlig og 10=best)

Sikkerhetskode:
* skriv inn ordet terning

* må fylles ut

 

 

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post eller ring oss på 4000 4999 (v/ Siv).