Spillforumet
Spørsmål og svar om Spillskrinet og produktene våre.
Vil du prøve en annen vri? Her finner du noen regelvarianter.
Noe på hjertet? Send oss GJERNE en e-post

 Visa    Mastercard
Din handlevogn
inneholder 0 varer
TICKET TO RIDE - Et spennende jernbaneeventyrFor 2-5 spillere
Alder fra 8 år
Spilletid 30-60 min.
Spillmaker Alan R. Moon
Norske spilleregler

Pris kr. 449,-

Varen er midlertidig utsolgt

2. oktober, 1900 - på dagen 28 år siden den eksentriske engelskmannen Phileas Fogg ingikk et veddemål og vant £20.000 på at han kunne reise "Jorden rundt på 80 dager". Nå, ved starten av et nytt århundre, er tiden moden for en ny, spektakulær reise. Noen gamle venner er samlet for å feire Foggs dristige og lukrative veddemål - og for å inngå nye. Det står om 1 million dollar i en vinn-eller-forsvinn konkurranse. Målet: Å se hvem som i løpet av bare syv dager kan ta jernbanen til flest Nord-Amerikanske byer.

Ticket to Ride er et intenst og spennende jernbanespill. Spillerne samler på ulike togkort som lar dem reise med jernbanen til forskjellige byer i Nord-Amerika. Jo lenger rute, jo mer poeng får spilleren. Ekstrapoeng går til spillere oppfyller reisemålskorta sine, dvs. de tar en reiserute som knytter sammen to navngitte byer, og til spilleren som får den lengste uavbrutte reiseruten. Stig ombord for litt spennende jernbanemoro og eventyr. Ta plass - reisen begynner straks...

- Enkle spilleregler (3 minutt å lære)
- Høyt spenningsnivå både til "storspillere" og personer som ikke spiller så mye
- Fungerer også glimrende som tomansspill
- Stort spillebrett og spillebrikker av topp kvalitet
- Fra den prisbelønte og populære spillmakeren Alan R. Moon (Union Pacific, Elfenland)


Her er man i gang med et spill
(Klikk på bildet for større utgave)

Spillskrinet mener...

Når?
Kjell Inge skriver:
 Spillebrettet
 Spillebrettet
(klikk for større bilde)
Jeg har en venn som ikke er spesielt brettspill-interessert. Han kan gjerne være med på en runde i ny, men helst ikke i ne, og koser seg mer med en varm kopp kaffe enn et nykvernet spill gjennom hodet til Alan Moon. Nå har denne kompisen min lånt Ticket to Ride siden pinse, og det er ikke sannsynlig at jeg får det igjen med det første. Trenger man si mer? :-)

Jo, forresten: "Når får jeg spillet igjen?"

(recent update) I går fikk jeg en telefon. "Kan jeg kjøpe det av deg?" sa han, "til og med barna likte det. Og onkel. Det hadde jeg ikke trodd, men onkel likte det."

Han fikk kjøpe det.

Intenst og spennende
Trond skriver: Dette spillet har jeg gledet meg til. Forlaget Days of Wonder er kjent for sine kvalitetsspill, og dette var i tillegg laget av selveste Alan Moon, mannen bak Union Pacific, et av mine favorittspill.

Spillet kan minne om Union Pacific ved første øyekast, men når man setter i gang å spille ser man med en gang at dette er et helt selvstendig spill.

Spillerne er på reise i Nord-Amerika og målet er å besøke så mange byer man klarer over så lange strekninger som mulig. For å reise fra en by til en annen må man spille ut togkort. Jo lenger strekning - jo flere kort, men man får flere poeng for lengre strekninger.

Spillet er intenst og de enkle reglene klarer å skape høy spenning hele tiden. Det er få ruter til hver by, og venter du for lenge kan du bli nødt til å ta en stor omvei for å komme fram, eller i verste fall bli helt utestengt fra byen. Samtidig er det heller ikke lurt å begynne reisen for tidlig, for hvis de andre spillerne aner hvor du skal, er det lettere for dem å legge hindringer i veien for deg. Spillerne presenteres hele tiden for små og store dilemmaer: Skal du ta inn kort eller spille ut? Hvor skal du reise? Skal du korteste vei til målet eller ta en liten omvei for å få flere poeng? Og kanskje bør du snart tenke på å legge hindringer i veien til de andre spillerne?

Ticket to Ride innfridde alle forventninger jeg hadde til det - og vel så det. Det er et glimrende spill som kommer til å havne ofte på spillebordet framover. Abefales på det varmeste og er du glad i Union Pacific bør dette være et "must-buy" for deg.

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse og hjelp andre med å finne riktig spill!

Einar, Haugesund 

Et fantastisk familiespill med mye slitestyrke. Vi har nå kjøpt samtlige utgaver av dette spillet fordi de er så utrolig morsomme. Bør prøves med max antall spillere for mest mulig utfordring.

 

André Nordstrand, Tau 

Alan Moon er et navn du bør legge merke til med en gang i likhet med Klaus Teuber. Ticket to Ride tok verden med storm og er et flott introduksjonsspill til brettspillverdenen. Det er lett å lære seg og ganske lett å mestre. Det eneste som er vanskelig er selvsagt å vinne mot motstanderne dine som har akkurat de samme vilkårene for å vinne. Målet med spillet er å bygge togruter for å oppfylle hemmelige destinasjoner bare du vet om. Du skal kanskje bygge en togbane fra Chicago til New York, eller Miami til Seattle, eller kanskje begge deler! Underveis kan du anskaffe deg flere destinasjoner og få poeng for disse. Men man må være obs på én ting: om du IKKE klarer å lage en bane mellom to byer du har som mål, får du minuspoeng! I løpet av en runde har man tre valg: 1. trekke nye destinasjonskort. 2. trekke nye vognkort. 3. plassere ut vogner. Man kan bare utføre én handling per runde, så man må velge med omhu. Skal du vente med å bygge en togbane for å ikke avsløre hva du prøver på, eller skal du kanskje sabotere en annen spiller? Eller du kan jo trekke flere kort for å få fullført en annen rute? Det er flere valg å ta per runde, men plutselig må du kanskje gjøre noe helt annet enn du hadde planlagt. Spillet er kjappspilt og morsomt, og det er lett å skjønne hvorfor spillet har blitt så populært. Utvidelsen 1910 bidrar virkelig til uvissheten om destinasjonene, og jo flere spillere jo mer moro. Dette anbefales for alle som liker et godt familiespill, og kan spilles med både unge og gamle samtidig. Det er nesten et mesterverk. Men min anbefaling er å anskaffe seg Europa-versjonen, den åpner for mer taktikk. Hvis du bare er 2 eller 3 spillere, så gå for Nordic Countries. Her er det trangt om plassen. Har du ikke Ticket to Ride i hylla, så slutter du med det, og anskaffer deg dette med en gang!

 

Harald Viken, Bud 

Ticket er mykje i samme kategori som Carcassonne og Settlers, föler eg. Ikkje like godt som sistnevnte, men eg likar Ticket ganske godt, og det er lett å engasjere folk i. Ein svakhet er at iallfall for dei spela eg har spela så er det ein enkel strategi som som regel viser seg å alltid gje meg siger (du finn nok ut kva for ein på nettet), men eg har sjeldan spela mot erfarne spelarar, så det kan vere annleis då. Bra å få litt konkurranse om linjene tykkjer eg, samtidig som uforutsigbarheten i dei nye oppdragskorta du kan trekke på slutten appellerar til gamblaren i meg. Eg rangerer dette spelet som omtrent like bra som carcassonne isolert sett, men carcassone har betre ekspansjonsmoglegheiter. Også ein solid 7ar.

 

Bjørn Ravnås, Stavanger 

Da jeg prøvde Ticket to Ride for første gang var det helt fantastisk bra! Lett, morsomt, spennende og alt det der. Men dessverre var det kun frem til jeg prøvde Ticket to Ride Europa, som er omtrent hundre ganger bedre!

Men jeg gir karakter basert på første spilling!

 

Eva Thingbø, Ølensvåg 

Ekstremt bra og underholdene spill! Enkelt å lære, og ekstremt gøy! :) Jeg har spilt det mye, men har ikke blitt lei! Anbefaler på det STERKESTE!

 

Marianne, Kristiansand 

Et kjempegøyalt spill. Har selv kjøpt dette spillet etter å ha spillt med vennner et par ganger. Konseptet er gansk greit, bygg en jernbane mellom to byer(eller flere) og konkurrer om å få lengst mulig sammenhengende bane og fullfør en eller flere destinasjoner underveid.

Spillet er like gøy om man er 2 eller mange, selvfølgelig øker vanskelighetsgraden litt med flere spillere for da er det om å gjøre å få tak i de strekningene du trenger før motspillerne tar de. Merket vi tok det litt mer med ro med 2 spillere enn med 4;)

Husker jeg var litt skeptisk til dette spillet før jeg hadde prøvd det. Men etter jeg hadde spilt det var all skepsisen borte og jeg storkoste meg med spillet. Dette er definitivt en av Topp 10 favorittene i spillegjengen vår:)

 

JonA, Hatlestrand 

Eit spel for heile familien. Har det ikkje sjølv, men har spelt det hjå familie. Her går det altså ut på å få mest mogleg poeng. Du får poeng for å klare oppdrag. Oppdraga er å klare å få til ei samanhengande jernbanestrekning frå ein by til ein annan. Du bør ikkje seie det til motspelarane dine, for då kan dei blokkere deg etc. Du får òg poeng ved å plassere ut tog. Viss du plasserer ut eitt tog får du eitt poeng, viss du plasserer ut 6, får du 15. Men, du kan ikkje berre plassere ut. Du må ha korta for å gjere det. Viss du har til dømes seks raude kort, kan du leggje dei på ei raud strekning med seks raude eller grå felt. Du kan leggje alle fargar på grå felt. Men, dei kan berre vera av éin særskild farge, eller av nokre av ein farge og ein joker, til dømes.

Speletida kan variere. For nybyrjarar som spør og grev kan det vare opp mot ein og ein halv time, men den kan gå heilt ned i 45 minutt.

Først får du nokre kort på hand. 5 vognkort og 3 oppdragskort. Du skal vurdere oppdragskorta. Du kan vrake eitt eller ingen. Så, når alle har gjort det, er det fyrste spela sin tur. Han kan du velje å anten trekkje inn to vognkort, trekkje oppdragskort, eller leggje utpå tog. Slik fortsettar det til ein spelar ikkje har fleire tog att.

Eg synst det er eit veldig kjekt spel. Konkurranseinstiktet til folk tennast veldig lett på. Det er ein GOD 8' ar. Det er absolutt verdt det!

 

Kathrine Sund, Karmøy 

Et veldig enkelt spill som kan spilles av hele familien, men allikevel utfordring nok til at det blir kjekt for de voksne. Anbefaler dette på det sterkeste!

 

Dag Ivar, Lillehammer 

Prøvde spillet for første gang i går, og spillet var utrolig enkelt og forstå. Spillet bare skriker etter å bli spilt en gang til.. Kjente virkelig blodet strømmet og håndflatene ble bare klammere og klammere når de andre spillerne la seg nærmere og nærmere målet mitt. "Skal jeg legge en rute nå, eller vente en runde til... " Kan helt klart anbefales!

 

Wenche, Sogn og Fjordane 

Jeg spilte Ticket to Ride første gang på hyttetur. Vi var 5 jenter og 4 av oss hadde aldri spilt spillet før. Alle syntes spillet var kjempekjekt. Kjøpte spillet da jeg kom hjem, og har fortsatt å spille... Har introdusert spillet for andre venner, som også synes det er gøy.

Anbefales på det varmeste!

 

Anders Hjelseth, Kattem 

Jeg har spilt Ticket to Ride, og synes det er morsomt , og kommer til å kjøpe flere av disse etterhvert. Det er veldig givende, og du må tenke masse. Samt å se deg ut ruter når du får kortene. Det er stilig og veldig engasjerende.

 

Jan Roger, Moelv 

Kjøpte spillet etter å ha lest anmeldelser her på siden og må bare si at jeg ikke har angret i det hele tatt. Utrolig moro for alle og er noe av det beste jeg har spilt.

Anbefales på det varmeste!!!

 

Hildegunn,  

Fantastisk spill! Det er enkelt å lære og utrolig spennende!

Det er første mann til å bygge de mest populære strekningene. Dette er virkelig et spill til å få høy puls av uten at hurtighet er med i bildet. Det ligger versjon av Ticket to Ride på nett som fungerer bra. Prøv den også.

 

May Bente, Randaberg 

Et engasjerende og morsomt spill. Har du litt konkurranseinnstingt kan det bli ekstra morsomt..

 

Einar Edwin, Haugesund 

Et meget artig spill med mange gangers gjenbrukspotensiale. Lett å sette opp og enkle regler. Passer utmerket som reise- og familiespill. Kanskje kunne de laget en mini utgave for reiser?

 

Mr Creosote, Stavanger 

Ticket to Ride er et masseprodusert fenomen som sikkert treffer de som er interessert i sånn - men ikke meg! Spillbrettet ser ikke bra ut. Med alle de fargene innbyr det ikke til spilling. Vi kjøpte spillet med store forhåpninger men måtte bare pakke det bort for det ble for rotete. Det ble litt for mye jernbane-jernbane og fargesamling.

Ser at det er flere her inne som vil anbefale spillet, men jeg må bare gå andre veien. Spillet blir litt for basic, og det viser lite fantasi. Kjøp heller Thurn and Taxis.

 

Jon-Are, Hatlestrand 

Eit veldig bra spel. Du skal legge togskinner fra by til by i USA etter at du har fått oppdrag. Du har kort som du legger ut og trekker inn. Dette er eit veødig bra spel som det re lurt med mange på. =)

 

Lasse Johannessen, Karmøy 

Skaff deg ruter, samle vognkort og "reis" fra by til by i Nord-Amerika. Ticket to Ride er enkelt, spennende og utrolig morsomt (spesielt når du ødelegger for andre spillere!). Eller for å sitere fruen: "et veldig kjekt spill".

Kjøpte dette spillet på bakgrunn av omtalen det har fått. Visste ikke hva jeg fikk, men ble så absolutt ikke skuffet. Har spilt med store deler av familien og svigerfamilien og alle mann liker spillet. Og det fungerer like bra med 2 som 5 spillere. Anbefales!

 

Caja, Trondheim 

Ticket to Ride er et supert spill. Enkelt å lære og greit å sette seg inn i. Spillet fungerer fint både for to, samt for flere spillere. Spillet har en god harmoni av enkelhet og strategi. Det er likt av de fleste. Og for meg personlig er det blitt en god favoritt.

 

Line Merete Stefansen, Notodden 

Dette er kjempe morsomt for folk i alle aldre, og det som er så genialt er at en har det bare morsomt og føler seg ikke som en dust for at en har svart feil på noe spørsmål; FOR HER ER DET INGEN SPØRSMÅL!!!

Det er enkelt, underholdene, tenkende og en koser seg med spillet, hverandre og godteri. Genialt enkelt!!!

En kan gjøre flere ting på en gang ;-)

 

Ann Gunn Ånonli, 8630 Storforshei 

Ticket to Ride- Europe. Dette er det mest fasinerende spillet jeg noen gang har vært bort i. Hele familien min elsker å spille, og jeg ble kjent med dette spillet for ca.1år siden.Har kjøpt spillet selv, og særlig min mann og jeg spiller dette ukentlig, men med det resultat at vi så og si har slitt ut vognkortene, og gjerne skulle fått kjøpt nye. Oppdragskortene holder fortsatt koken. DETTE SPILLET MÅ OPPLEVES!! INGEN OVER, INGEN VED SIDEN. Uansett hvor mange ganger jeg spiller, og om vi er 2 eller 5, tap eller seier, spillet er like artig.

 

Tone, Bergen 

Fantastisk spill. Spilte det siste kvelden før jeg skulle reise hjemmefra, hadde influensa og var lite opplagt og giret på å spille spill, men angrer ikke det grann på at jeg spilte det. Ble hektet på stedet, influensaen ble glemt under spillet og da vi var feridige halv tre på natten, ville jeg egentlig bare spille enda mer til tross for at jeg skulle opp seks neste morgen. Spillet minner litt om både Settlers og Risk, og siden dette er mine to yndlingsspill, så ble Ticket to Ride en schlager, mildt sagt. Har kjøpt spillet nå og skal få mine samboere med. Anbefaler alle å kjøpe spillet.

 

Tante Sigrid, Mysen 

Ja, tilogmed jeg likte Ticket to Ride. Detta var morro for store og små!

 

Øyvind Monsen, Bergen 

Jeg kjøpte Ticket to Ride for å se om jeg kunne introdusere min 7 år gamle datter for et spill som stiller litt høyere krav til strategi enn "Den forsvunne diamanten" og "Stigespill".

Spillet har enkle grunnregler som var lettfattelige også for min datter og det at det er en del flaks involvert gjør at forskjellene mellom erfarne og mindre erfarne spiller utjevnes litt. Spillerene blir presentert for en del kinkige avgjørelser når man skal velge hva man skal gjøre på sin tur (trekke togkort, bygge ruter eller trekke nye billett kort), men det strategiske elementet er ikke så altfor vrient å håndtere, selv for yngre spillere.

Vi har nå spilt spillet ca 10 ganger på to uker, og det fenger både små og store fremdeles. Spillet kan absolutt anbefales for alle spillere, og det har fungert aldeles utmerket for å introdusere min datter for startegi- og brettspill (vi går straks igang med Carcassonne).

 

Tom Børge Frøvik, Ålgård 

Fantastisk kjekt spill. Høyt tempo, engasjerende for alle som er med og lett å lære. Dette er et spill der alle har troen på at de kan vinne underveis, noe som gjør at det ikke blir "surmuling", selv om noen tar stikker kjepper i hjulene for deg. Veien er veldig kort fra første til siste plass, noe som gir alle en reell sjanse til å vinne. Jeg gir spillet en tier, og anbefaler spillet på det varmeste.

 

Anette Svensson, Bergen 

Jeg spilte spillet med tre andre første gang, og selv om jeg tapte så ville jeg bare spille omigjen.. I løpet av tre dager spilte vi det ca 10 ganger, og jeg vann til slutt.. Dette spillet var min søster sitt, og med en gang jeg kom hjem bestillte jeg ticket to ride europa. Jeg vil bare si at spillet var kjempe spennende og levde opp til forventningene.

 

John Leirvik,  

En kjempeartig spill!! Det er enkelt å lære og selv bestemødre kan være med. Man føler hele tiden at man er med og det er ikke kåret en vinner før spillet er slutt. Et absolutt must i alle hjem.

 

Øystein Varhaug, Kongsberg 

Jeg har ikke så mye å si om spillet egentlig. Det er veldig gøy, kan minne om Union Pacific, men er helt annerledes. Spillets store svakhet er, og da mener jeg stor, er at man må nesten være min. fire spillere for at spillet skal være så gøy, ellers går aldri de planene man legger for ruter o.l i vasken. Er man min. fire eller helst fem er det alltid noen som ødelegger planene dine, og først da blir spillet interessant synes jeg. Ellers et sinnsykt gøyalt spill.

 

@tle,  

DETTE BLIR EN KLASSIKER.!! Beste spill jeg har spilt. Enkelt og genialt. Eneste minus=lyst å spille det hele tiden

 

Vannjenta, Trondheim 

Veldig artig spill, helt annerledes enn alt annet jeg har... (jeg har altså ikke spilt slike togspill før) Litt sammenlignbart med Settlers pga lengste sammenhengende togstrekning (poeng som viser seg å ha stor betydning på slutten av spillet), og så er det jo utrolig spennende med oppdragskort. Spillet varer litt for kort med to spillere, masse mer plass å spille på, og mange oppdrag å ta. Kanskje kunne man testet med to farger hver? Altså dobbelt så mange togvogner hver? Og så kunne det vært en funksjon for å flytte togstrekninger kanskje, eller en måte å trekke vognkort på som ikke var så flaksbasert... men da hadde det jo blitt mye mer komplekst, og noe av moroa er jo at det er så simpelt. Morro med flere spillere også, mye vanskeligere å få utført oppdragene såklart, flere om beinet, men utrolig morsomt med to spillere også. Ender ofte opp med å gape over for mange oppdrag og gå tom for vogner. (men jo mer jeg spiller, jo bedre blir jeg på å sabotere) Høyt adrealin og litt kort lunte på dette spillet faktisk... hvor høyt skal man rope at det nærmer seg siste runde?

 

Robert Høstland, Selje 

Det meste er vel sagt om Spiel des Jahres vinneren 2004. Et spill som har det meste. Veldig enkle regler, flott layout/komponenter, intens spenning underveis, pinefulle valg. Ticket er faktisk et spill som jeg synes har blitt bedre dess mer jeg har prøvd det.

Jeg tror at dette kan bli arvtakeren til Settlers her i Norge, for alle ser ut til å like dette spillet...

 

Torgeir Steinsland, Oslo 

Dette spillet tar kaka. Jeg spilte et par runder i romjula (klokka ble 03.30, og jeg var fortsatt klar for nye runder) og nå er jeg hekta. Jeg fikk spilt et par runder tidlig på nyåret også, og fikk bare bekrefta at dette er et spill jeg MÅ ha.

Dette er et spill som passer for alle. Det er lettvint, men likevel veldig spennende. Jeg lar meg kanskje lett engasjere, men i dette spillet sitter jeg konstant med en spenning i kroppen. Hvordan blir mitt neste trekk? Klarer motspillerene å bygge strekninger før meg? Hvordan skal jeg klare å komme meg fra Vancouver til New York, og i tillegg ha nok brikker til å komme meg fra New York til Miami? Klarer jeg å få til enda et oppdrag? Tenk om jeg får et oppdrag jeg allerede har løst? Kommer motspiller A til å bygge der før meg? Jeg trenger et oransje togkort...!

Jeg anbefaler dette spillet på det varmeste!

 

Pekka, Sandnes 

Greit og enkelt spill som er lett å lære. Er også forskjellig hver gang pga nye oppdrag, noe som gjør at det ikke blir kjedelig. Passer veldig godt for de som vanligvis ikke gidder å lære nye spill.

 

Eirik,  

Fikk dette i julegave, og det var en stor schläger i jula. Et spill du kan spille med så og si alle. Har fått forespørsel fra mor om hun ikke kunne få kjøpe det å ha på hytta. Reglene kan forklares på kort tid, og det er et spill du kan vinne, om ikke første, så iallefall andre gang du spiller. Meget god underholdning.

 

Marton Skjæveland (9år), Stavanger 

Ticket to ride er et kult spill. Det er et spill som er lett når du først kan det, men det er litt vanskelig å lære det til andre. Da er det best å få hjelp.

 

Remo,  

Jeg likte Union Pacific, men var litt misfornøyd med aksjedelen av spillet som ble litt for tilfeldig. Her er det korrigert, OG det er samtidig blitt et mye mer konfronterende spill. Glimrende.

 

Sigve Nordpoll, Bergen 

"She's got a ticket to ride..." Tittelen på dette spillet gir meg assosiasjoner til sjefsbandet über alles; The Beatles! Men nok om det.... Ticket to Ride -Spiel des Jahres 2004, Top 20 plassering på BGG... Man kan nok si at forventningene til dette spillet var rimelig høye.

Det var sagt at reglene var veldig enkle; at man kunne spille dette spillet med absolutt alle! Og det tror jeg faktisk er sant; I din tur har du tre valg:

  • Ta opp vognkort
  • Ta opp reisestrekninger
  • Fullføre en rute
Verre er det ikke, og kanskje det er nettopp dette som gjorde at jeg ble littegrann skuffet over dette spillet. Blir dette for enkelt, og lite strategisk? Eller var det det at vi nettopp hadde spilt Goa i 3 timer? Jeg vet ikke helt....

Men for all del; Dette spillet er et knallbra kjøp! Det kan jo spilles med alt og alle, og er derfor et meget bra familespill.. Det virker som om Spiel des Jahres-utmerkelsen gjør seg bemerket blant de norske bokhandlene/leketøysbutikkene...Elfenland, Settlers og Carcassonne er de vanligste tysker-spillene du finner i en norsk bokhandel, og alle disse tre spillene har blitt kåret til Spiel Des Jahres.... Jeg lukter en norsk spill-revolusjon...

 

Tolleif Grønås, Stavanger 

Glimrende! Etter to runder med Ticket to Ride er jeg hektet, kan nesten ikke vente til neste gang det skal spilles. Så enkelt og greit å komme igang, og spenningen bare øker når togrutene begynner å flaske seg. Rundene går ganske kjapt, slipper å sitte å vente lenge på din tur. Hver runde består i å trekke kort og bygge togruter hvis en kan.

Anbefales på det sterkeste!!

 

Helge E. Bjelland, Stavanger 

Supert. Endelig et spill uten terninger hvor reglene er enkle og lettlærte. Vi har spilt Ticket to Ride åtte ganger i løpet av det siste døgnet og alle fem som var med var enige om at dette spillet er noe for alle. Spesielt apellerende er friheten rundt å velge strategier. Den intense spenningen som oppstår når noen kniver om å nå en stasjon eller skadefryden en får ved å kutte livslinjen til en stakkar medspiller som egentlig har mest lyst å drepe deg etterpå.

"Ticket to Ride" er det beste spillet jeg har investert i siden jeg kjøpte Settlers-serien.

 

John Åge Corneliussen, Hønefoss, Ringerike 

Dette spillet er så enkelt at selv de yngste som kan lese kan spille det. men samtidig er dette spillet noe av det morsomste spillet jeg har spilt. Vil anbefale alle som er innteresert i brettspill i å prøve dette.

 

Åse og Henrik Berg, Askim 

Ligner ganske mye på TransAmerica, men det er litt mer komplisert. Her er du helt på egen hånd, og kan ikke bruke de andre spillernes spor. Derimot kan de hindre deg en god del.

Det gjelder å ikke satse for høyt og ta for mange destinasjonskort. Ikke glem at du bare har et begrenset antall vogner, og at en annen spiller når som helst kan bruke opp sine vogner, slik at spillet ender.

Dette med satsingen på destinasjonskort gjør spillet veldig spennende. Det vanker solide poeng dersom du får dem til, men tilsvarende minuspoeng hvis du ikke rekker det. Det gjør at spillet ikke er avklart før helt til slutt.

Fungerer også utmerket for to spillere.

 

Frode & Vibeke, Hundvåg 

Kult ! Vi har enda ikke mye brettspillerfaring, men det vil vi sannsynligvis få i tiden fremover. Kjempekjekt...Nå har vi to favoritter, Ticket to Ride og Sequence.

Hmm, synes vi fikk 10-15 for lite vogner når vi var to som spilte. (Det går fort mange vogner når en vil gjøre det litt vanskelig for den andre).

 

Trond Willy Brandmo, Trondheim 

Et fantastisk enkelt og engasjerende spill. Lett å lære, lett å like gøy å spille. Det er litt flaks med hvilke oppdrag/ tickets du trekker, men ikke mer enn at det oppleves bare som et spenningsmoment. I dette spillet må man også ta noen sjanser for å vinne og det liker jeg. Anbefales!

 

Kristian R. A. Østby, Trondheim 

Jeg er ingen stor fan av Alan Moon og Union Pacific. Tvert i mot. Jeg liker imidlertid Trans America, og jeg vet stort sett å ta til meg gode råd. Derfor endte jeg nå opp med å kjøpe Ticket to Ride, og skulle man ha sett; Det fungerte jo helt greit.

Det stemmer, som ryktene sier, at dette spillet er som en blanding av Union Pacific og Trans America. Det har utseendet til Union Pacific, og spillbarheten til TransAm. I motsetning til begge disse spillene, er jernbanene man bygger i Ticket to Ride helt personlige. Ikke noe felleseie her i gården.

Helt sentralt i spillet står 'bilettkortene' som spillerne har på hånden. Hvert billettkort viser to byer, og en poengsum. Målet for spillerne blir å koble sammen disse to byene, og de scorer da poengsummen. Dersom de ved spillets slutt ikke har klart å koble sammen byene, må man trekke fra denne poengsummen.

Svært mye står og faller altså på hvilke billettkort man trekker. Ticket to Ride er altså fullt av tilfeldigheter, men likevel er det spennende; det er gøy å prøve å koble sammen byene sine, og det er spennende å trekke nye billettkort i håp om at man trekker kort som viser byer man enkelt kan koble til jernbanenettverket sitt. Et spill som gjør seg godt for litt uerfarne spillere.

 

Bjørn Egeland, Sandnes 

Dette er et meget bra spill! Nå har vi spilt det mange ganger og alle som prøver det liker det. Det er enkelt å lære og svært engasjerende. En kveld spilte vi tre par på lag, og det fungerte også kjempefint - da også lagsamarbeid med som en del av spillgangen. Begrensingen i at du per runde ikke kan gjøre mer enn ett trekk (trekke vognkort, bygge nye linjer eller trekke oppdragskort), gjør det spennende. Du sitter og samler mange vognkort for å ha de rette kombinasjonene, og så gjelder det å kjenne sin besøkelsestid og bygge nye ruter før naboen gjør det!! Meget bra spill! Anbefales!! Jeg bøyer meg i støvet og gir en tier!

 

Kjetil, Oslo 

Genialt!
Uhyre enkelt, uhyre raskt å lære/komme i gang med, og uhyre kjapt. Men til tross for enkelheten, har Ticket to Ride overraskende mange strategiske elementer, og man må hele tiden gjøre ubarmhjertige valg.

Flakselementet:
Jeg har sett mange ta til ordet for flakselementet i spillet. Det er noe flaks her, men jeg er ikke enig i at det er så mye flaks forbundet med å trekke destinasjons-kortene. Man kan jo vrake inntil 2 av de hver gang. Da føler jeg at man kan ha mer uflaks når man trekker til seg vogn-kort hvis man desperat trenger en siste rute for å fullføre et destinasjon. Jokerene hjelper deg jo litt på veg her. Og det er jo alltid fem tog-kort med forsiden opp man kan trekke fra.

Vi har til nå spilt det både med to og tre mann. Det blir nok mer moro jo flere man er, men det fungerer utmerket selv med to.

Når det gjelder utformingen av spillet, er den svært bra. Grafikken på spillebrett og kort er elegant og tidsriktig (1800-tallet). Skal jeg si noe negativt er det at togvognene er av plast i grelle farger. (Tre er da et billig materiale? :) Dette bør likevel ikke trekke ned for andre enn tre-fetisjister som meg...

Alt i alt en bra opplevelse, og et spill å anbefale. Dette er vårt første møte med togspill-sjangeren, så det ble ekstra morsomt for oss å ha et (for oss) "annerledes" spill i samlingen. Forandring fryder.

 

Jon Olav Abeland, Kverneland 

Ticket to Ride er et bra spill, ingen tvil om det. Det er lett og lære og enkelt å spille. Man må ta en del valg i spillet, men noen særlig dyptgående strategi finnes vel egentlig ikke. Bra som "filler" eller for å hekte nybegynnere på brettspill

 

Arkan, Ganddal 

Ett helt fantastisk spill. Det er utrolig enkelt og gir en enorm spilleglede! Reglene er forklart på tre minutter, som gjør at det er like bra for nye spillere som gamle. Det funker også meget godt for to spillere.

Det er en instant hit. Som de sier på Rema: "Det enkle er ofte det beste!"

 

Ø.Eker, Sola 

Skal du teste enkelt om noen liker brettspill, la dem prøve Ticket to Ride. Hvis tante Sigrid på Mysen ikke liker TtR så kommer hun aldri til å like noen brettspill.

Går det an å få enklere regler?
1. Trekk 2 kort -eller
2. Bruk kortene til å plassere ut vogner på brettet. eller
3. Trekk nye Ticketkort.

Valgets kvaler er (som alltid i gode spill) styrt av egoistisk grådighet. Skal jeg ta inn de to kortene, før noen tar dem? Skal jeg sikre meg togrutene på brettet før noen andre tar dem? Verre er det ikke - men du verden for et tungt valg!

Signaturen i spillet er rein enkel underholdning. pluss endel spenning. Dette er spillenes svar på Indiana Jones filmene. Days of Wonder leverer Rolls Royce komponenter som vi er vant med.

Sannsynligvis vil spillet i diverse hjem bli spilt døgnet rundt, helt til alle er så lei av TrT at det blir gjemt på loftet til evig tid. Trekker brutalt ett poeng for siste argumentet.

 

Kent Are Myhr,  

Jeg må innrømme at jeg hadde en viss skepsis til dette spillet; nok et togspill fra mannen bak Union Pacific, med spillebrett og brikker som kan være til forveksling like.. Men all skepsis viste seg å være ubegrunnet!

Ticket to Ride et et fenomenalt spill i lettvekterklassen! Reglene er så enkle at spillet kunne vært utgitt av Damm, men allikevel komplekse og innholdsrike. Her stilles man hele tiden ovenfor pinefulle valg; samle inn kort, sette ut tog eller kanskje satse på å åpne en helt ny rute? Eller kanskje blir du nødt til å ødelegge de skumle planene til noen andre?

Som vanlig er komponenter og spillebrett av førsteklasses kvalitet når spillet kommer fra Days of Wonder.

Det eneste jeg har å utsette er at utdelingen av reiseruter kan være litt for flakspreget, men pytt, pytt...

Spilletiden er ca 45 min, så spillet er definitivt egnet for oppvarming til tyngre spill. Men; hvorfor ikke spille Ticket to Ride mange ganger på rad? Løp og kjøp!

 

Din anmeldelse av Ticket to Ride
Her kan du legge inn din anmeldelse av Ticket to Ride.

For at anmeldelsen skal være nyttig for andre bør den inneholde litt om spillmekanikk samt en oppsummering om hva du liker/ikke liker ved spillet.

Ditt navn:
*
Hjemsted:

Anmeldelse:
*
Din e-post:
*
Din epostadresse vil ikke bli vist på nettsidene våre, videreformidlet eller brukt til å kontakte deg av andre årsaker.

Gi spillet en karakter 1-10 (1=dårlig og 10=best)

Sikkerhetskode:
* skriv inn ordet terning

* må fylles ut

 

 

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post eller ring oss på 4000 4999 (v/ Siv).