Spillforumet
Spørsmål og svar om Spillskrinet og produktene våre.
Vil du prøve en annen vri? Her finner du noen regelvarianter.
Noe på hjertet? Send oss GJERNE en e-post

 Visa    Mastercard
Din handlevogn
inneholder 0 varer
MONOPOL - Eiendomshandel og rikdomFor 2-8 spillere
Alder fra 8 år
Spilletid 60-120 min.
Spillmaker Elizabeth J. Magie / Charles Darrow
Norske spilleregler

Pris kr. 349,-

Kun 2 stk. på lager

Prøv deg som en profesjonell eiendomsspekulant i en heseblesende meglerverden.

Gå på jakt etter de mest populære eiendommene i byen: Både tomter, stasjoner og verk er til salgs. Invester i hus og hoteller, og tjen deg søkkrik på leieinntektene!

Inngå avtaler med andre spillere, og hold utkikk etter gode tilbud på auksjon - det er mange måter å få tak i det du vil ha på. Vær alltid på vakt, for det blåser på toppene. Og trusselen om konkurs er alltid der.

Kjøp og selg deg til topps - alt kan bli ditt!

NYTT: Hvis du virkelig vil gjøre raske forretninger, bruk den splitter nye hurtigterningen for et enda raskere og mer intenst slag MONOPOL.

Hva venter du på? Gå til start og slå til - i eiendomsbransjen gjelder det å handle raskt!

Slik får du monopol:
Spillets eske     Spillets eske     Spillets eske
Velg en fargeserie... Kjøp den... Tjen en formue!

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse og hjelp andre med å finne riktig spill!

Jokke Sjalsenhasenbasen, Sør 

Monopol eier alle brettspill! En kombinasjon av taktikk, strategi og flaks har gjort at jeg har spilt monopol sikkert 1000 ganger opp gjennom barndommen, og det beste er at man aldri blir lei!

 

Kristian, Stavanger 

Tar veldig lang tid, og kan være kjedelig underveis, men når man sitter der med alle pengene og bare konkursbo rundt deg, da har det virkelig vært verdt det. Problemet er at det opplever man neppe hver gang (om man ikke er økonomigeni).

 

Kim Fjeld, Bergen 

Monopol er helt greit som familiespill. Det er enkelt å lære og det er mange som allerede kan spillereglene siden også de har vokst opp med det. Morsomt er det også at temaet spiller på norske gatenavn, men helt ærlig er ikke det alene god nok grunn til å eie og spille dette spillet.

Monpol er en forholdsvis dyr investering og gjenspillbarheten er så som så. Er du på utkikk etter et flott familiespill vil jeg styre unna Monopol og heller gå for minst et av de spillene jeg nå nevner: "Ticket to Ride", "Settlers fra Catan", "Bohnanza", "Carcassonne". Jeg kunne ha nevnt flere spill i samme åndedrag, men et sted må man jo begynne. Første gang jeg selv prøvde akkurat disse spillene har jeg aldri sett meg tilbake. Det høres kanskje skummelt ut å prøve noe nytt, men det kan være både forfriskende og opplevelsesrikt! Fellesnevner for spillene jeg er at i er at de, i likhet med Monopol, er lette å lære, har få spilleregler og akkurat passe med tilfeldigheter. I motsetning til Monopol byr de på både VARIASJON og MODERAT SPILLETID. Spillene vil garantert gi masse spillglede og utfordringer i mange år fremover for både foreldre og oppvoksende barn og slekt forøvrig. Dessuten er prisene langt hyggeligere. Gi heller en av disse en sjanse! Sjekk Familiespill her hos Spillskrinet - du aner ikke hva du har gått glipp av!

Hilsen "en som forsøkte noe annet enn Monopol og Risk og ble hektet på "moderne" brettspill; 50 spill i samlinga, ukentlig oppmøte i den lokale spillklubben og fornøyelige kvelder sammen med familien!"

 

Hildegunn,  

Monopol er jo en slager alle bør ha i hylla. Dette er pengespill nr 1. Man må bestemme seg for hva man skal investere i. Det er viktig å balansere det å satse på huskjøp, men samtidig ha råd til å betale andre. Spenningsmomentet ligger i hva terningen vil vise.

Et tradisjonelt spill som er kosligst å spille på en gammel hytte.

 

Alexander, Trondheim 

Jeg har spilt dette spillet 36 ganger og jeg og vennene mine har elsket dette spillet. Hvis du ikke har et eller annet "Monopol" spill kjøp et.

Hvis du får det burde du være kjempeglad ^^

 

Frode, Oslo 

Monopol er ett spill alle bør ha i sitt hjem!

 

mehdi dostzada, sundbekkveien 

Jeg synes at Monopol med Norske gater er det beste spille noen sinne. Jeg elsker Monopol og alle vennene min gør det også. Vi sitter hver lørdag og alle blir med helt til 7 spillere det begynner det spenennde.

 

mehdi dostzada, sundbekkveien 2 

jeg elsker monopol og alle vennene min gør det også jeg har den så fort som mulig og

 

May-Lena, Brandbu 

Monopol var et etterlenget spill her i huset. Julaften ble det innvilget og gleden var stor, men da pakken ble åpnet (plastforseglingen rundt esken) manglet spillebrettet og sjansekortene i esken. Har aldri opplevd maken. Skal innom bokhandelen her å prøve å få byttet det, selv om det er kjøpt et annet sted da. Håper det lar seg gjøre for MONOPOL er et kjempeflott familiespill.

 

Renate, Bodø 

Dette er det kuleste å artigste familiespillet som er funnet opp. Det er min mening om VANLIGE Monopol det gamleste. Har hatt det siden det kom ut på hytten, og da jeg for første gang fikk spille det, fikk jeg virkelig ALDRI nok. Det er fantastisk dette spillet.

(PS: selger dere enda det gammleste monopol?? Det som er avbildet, eller er det kun den nye versonen?? Artig med gatene å alt det dere som er gammel?)
Mvh Renate fra Bodø

 

Synnøve Bjelland, Lyngdal 

Monopol er uunnværlig.... Vi har nå hatt vårt i 25 år, og nå er det så mye som mangler at vi må ha et nytt, Alltid like tidløst og engasjerende, men det må være det gamle gode.... uten kortleser.... God jul med Monopol:)

 

Dag Ove Larssen, espevigveien 6, 4888 Homborsund 

Dette er et spill som har gitt mange spennende timer rundt spillbordet i stua. Spillet går ut på å kjøpe aksjer slik at man etter hvert kan bygge hus og hoteller. Spillerne som går konkurs taper. Dette spillet er utrolig gøy. Nothing Personal, Just buisness.

 

Hilde Koløen, Åsane i Bergen 

Dette er spill nr 1 som samler hele familien rundt bordet en lørdags kveld. Til og med de på 18 og 14 er ivrige, hun på 12 og han på 4 er også kjempe begeistet. Dette er et funn, av et spill !

 

Torill Frøise, Oslo 

Monopol er et spill man aldri blir lei! Det er dessuten lærerikt og man får litt innblikk i hvordan det er å kjøpe og selge eiendommer. Alle hjem burde ha dette spillet!

 

Caroline Løkling Felde, Moss 

Monopol er et kjempekult spill. Det er spennende og handler om penger og eiendommer...! Det er favoritt spillet mitt!

 

Hans Marius, Fredrikstad 

"Monopol" er et spill som er veldig morsomt. Men du kan faktisk bli lei. For dere som er veldig utålmodige, så tipper jeg at dere ville gitt dette spillet en 4 i karakter. Men i likevel er spillet egentlig ganske morsomt. Hvis du er sikkelig god i dette spillet, så er dette spillet dobbelt så gøy.

p.s. aldri bruk monopol-pengene i en film!

 

Karen Lunde Johnson, Grimstad 

Jeg synes monopol er et kjempe flott spill. det passer liksom for alle. Barn får god trening i matte, og det gjør de voksne også. Det er kjempe sosialt, og veldig gøy. Noe som er VELDIG gøy, er hvis du ligger langt under, oså klarer du å bygge deg opp igjen sånn at du vinner. Men noe jeg ikke syns er så gøy er at mamma spilte det så mye når hun var liten, at hun er lei av det nå. men venninna mi og jeg kan sitte å spille det flere timer i strekk.

 

Helge Emil Bjelland, Stavanger 

Monopol er grunderen for alle finans spill. Trenger man si noe mer, som liten var jeg helt fasinert av spillet. I dag er jeg kort og godt gått lei. Alikevell tar vi spillet fram rett som det er for å trille terningene for å se hvem som har mest hell i dag. Jeg vill si 25% strategi 75% flaks med trillingen. kar 7 for jeg vokste opp med spillet under senga.

 

Pål Jensen,  

I min foreløbig upubliserte roman Sinkadusernes forbannelse spiller fire av bandittene et hviterussisk monpolspill, med sjansekort som: - Hunden Deres har bitt melkegutten. 200 000 i mulkt. - Deres frosk trenger barbering. Rykk fram til nærmeste frisør. - De har havnet i en myr. Stå over et kast- - De har fornærmet presidenten. Gå rett i fengsel. - Rykk fram til Baranovitsji, og betal eieren av byen dobbelt leie. Hvis den er til salgs, kan De kjøpe den. Karakteren nedenfor gjelder standardutgaven. F... ta denne tidsklemma!

 

Tom Børge Frøvik, Ålgård 

Monopol er et klassisk spill, som hører hjemme i alle hjem. Det er et spill man tror man er lei, men spiller man det igjen, så er man plutselig hekta igjen.

 

Erik, Moss 

Jeg vil faktiskt si at Monopol har langt mindre flaks og tilfeldigheter i seg enn Settlers. I Monopol har det veldig stor betydning å ha en god taktikk selv om det kanskje ikke kan virke slik. Det å gjøre smarte og gode dealer med motspillerne dine til riktig tid er svært viktig for utfallet. Det å vite når man skal satse og hvor mye man kan satse når man skal bygge hus og hoteller er også veldig viktig. Det kan være lurt å gi seg selv mange muligheter til seier sånn at flakselementet blir veldig lite. Tilfeldigheter vil selvfølgelig alikevel ha noe å si, men er man en veldig god taktiker og de man spiller mot ikke er så gode vil jeg si at man vil vinne de fleste gangene.

 

Torunn, Oslo 

Absolutt ein klassikar! Ikkje det spelet eg spelar mest, men det er absolutt eit must i einkvar heim. Kan fort bli mange timar rundt bordet!

 

Vidar (Oslo-mester i Monopol 200, Arendal 

En utskjelt klassiker som er bedre enn sitt rykte!

Mange klager over at det er mye flaks og at det tar lang tid, men følger man de offisielle reglene (som mange ikke gjør) og utnytter mulighetene som ligger der, hever spillet seg endel hakk.

Gjennom å være dyktig i forhandlingene, vite hvilke gater som er mest besøkt og hva de er verdt for hver enkelt spiller, samt inngå uskrevne allianser mot leder kan man ofte redusere flakselementet ganske mye.

Så et slag Monopol i ny og ne er helt OK, men det er likevel ikke et spill jeg kan spille veldig ofte.

 

Åshild Danielsen Kvamme, Stanghelle 

Gøy spill for hele familien. Spill som du ikke blir lei! Se karakter!

 

Kjetil Vegard, Oslo 

Et "must" i et hvert hjem. Et barn burde ikke vokse opp uten denne klassikeren. Ikke fordi det er så veldig bra, for det er det ikke. Men fordi det er en klassiker!! Dårlig er det heller ikke... Totalt har jeg nok tilbrakt noen døgn rundt dette spillet, og det burde alle barn ha muligheten til..

 

Kjetil Haukalid, Forsand 

Monopol har en viktig likhet med alkohol: Hadde det blitt oppfunnet/oppdaget i dag ville det blitt forkastet, bannlyst og kastet på dyngen og oppfinneren/oppdager hadde blitt skjelt ut, mobbet osv.

Likevel. Vi makter liksom ikke å gi slipp på spillet der tilfeldighetene har enevelde og dommen blir fullbyrdet først etter timer med runddans på brettet.

Sist sommer spilte jeg en variant av Monopol (Sunnmørsspillet) med en 9-åring. Her er navnet på bedriftene erstattet med mer lokale (faktisk sunnmørske) bedrifter som ett utall andre steder i landet. Etter ca 15 min var tegningen lagt og nedtellingen mot mitt visse nederlag var ett faktum. Men først halvannen time senere kunne jeg gratulere den overlykkelige karen med seieren. Det er lange timer for 15 minutters middels underholdning!

Så hvorfor høyeste karakter?
Jo, ett spill som tross sin minimale underholdningsverdi overlever bølge på bølge med kvalitetsspill er det bare å ta av seg hatten for. Det vil nok som alkoholen overleve, dessverre.

 

Tim Trucker,  

Verdens beste og mest geniale brettspill. Tar det timevis ? Er det negativt? Pshht. Og ikke bare flaks og tilfeldigheter... Tvert imot, må sette seg inn i det. Monopol har kommet for å bli, ikke uten grunn at det er VM i monopol, Norge tok btw 2. plass i år (04) Det er sjeft. Det nyeste Monopol, Verdens underverker er også å anbefale!!!

 

Andreas Mykland, Trondheim 

Monopol er en klassiker. Ikke et spill jeg på noen måte prioriterer, men når det en sjelden gang tas frem, er det alltid et gledelig gjensyn:)

 

Sveinmain, Jørpeland 

En spillsamling uten monopol er som en Internett uten tilgang til spillskrinet. Monopol er et must, og har du det ikke kjøp det. Spillet er elsket og hatet, og har vært viktig for spillinteressen til ett utall spillfanatikere verden rundt. Utrykk som rykk fram til start, hus og hoteller brenner, gata asfalteres er bare noen som bare må oppleves. Spillet har nerve, og terningene teller, og ikke minst pengene. Bruk de med omhu samtidig som en bør gjøre de riktige kjøpene, og samtidig ha litt flaks med terningene. Spilletiden er ett minus, men, det er lov å sette makstid, og den som har mest verdier vinner. Vanskeligere er det ikke. (tror ikke så mange har tenkt på det). Spillet handler om kjøp og salg av gater, og forhandliger og bygging av hus og hoteller. Til ulik pris og ulik parkeringsavgift. Flott at det er mulig å pantsette gater, og derfor få noe av verdien igjen hvis en angrer kjøp.

 

Tolleif Grønås, Stavanger 

Monopol. Spillenes mor. Spillet som ligger der i skapet og venter tålmodig på neste gang det skal brukes. Spillet som aldri går av moten. Monopol, en klassiker som ALLE burde eie, og ikke minst ALLE burde ha spilt. Men hvorfor i granskauen har de fjernet kortet "Deres hus og hoteller brenn" fra de nyere versjonene? Kortet som kunne snu opp ned på spillsituasjonen, kortet som gav de fortapte en ny start. Fy skamme seg Hasbro, man tukler ikke med Monopol.

 

Harald Amdal, Sandnes 

Monopol er et spill som ikke er så anbefalende - det er kjedelig i lengden, men kan bli gøy vist du er flere.

 

Robert Høstland, Selje 

Klassikeren over alle klassikere! Spillet var veldig morsomt å ta fram da jeg var ca 10 år. Dessuten er dette et unikt spill for meg, da dette er det eneste min far har likt å spille. Han kjøpte et eksemplar så langt tilbake som i 1958, som jeg og min bror spilte mye med under oppveksten.

Den store svakheten med spillet er selvfølgelig den lange spilletiden. Tror jeg har lest noe om en auksjonsvariant ved kjøp av gatene som kunne redusert denne, men tviler allikevel på at jeg orker å ta fram Monopol noe mer.

 

Bjørn Ravnås, Talgje 

Monopol er eit av dei kjedeligste spel så finst. Her er det kun snakk om flaks og tilfeldigheter. I tillegg kan eit spel vare i time etter time. Ikkje i nærheten av førsteplassen til Settlers!

 

Runar, Haugesund 

Monopol er jo en evig klassikker. Men det kan dra ut i lange baner. Det som kan sies er jo at det er god kvalitet på denne utgaven. Men at spillelengden trekker ut drar som sagt ned.

 

Torleif Paulsen, Kleppe 

Anskaffet meg nylig Monopol Europa, en utgave lik orginalen, men med Europeiske hovedsteder som "gater" og litt flottere spillebrikker m.m. Jeg hadde ikke spilt spillet på mange år, men med barn som vokser til fant jeg ut at det kunne være greit med spillhygge for alle. Overraskende nok passet Monopol utmerket til min 9 år gamle datter. Selvfølgelig må litt av den voksne kynismen legges til side, men ellers fungerte det utmerket å spille mot barn. Kjøp & salg, telling og regning er gode elementer i spillet for lærevillige barn. Det eneste negative er at det som oftes tar for lang tid å bli ferdig.

 

Sigve Nordpoll, Selje 

Det er mange som hater Monopol, men sist jeg spilte det, for sikkert ti år siden, var det en favoritt, siden det sjelden ble spilt av di det tar sinnsykt lang tid. Det er et minus, men det er morsomt å lage hotell på Rådhusplassen for å si det sånn.

 

Din anmeldelse av Monopol
Her kan du legge inn din anmeldelse av Monopol.

For at anmeldelsen skal være nyttig for andre bør den inneholde litt om spillmekanikk samt en oppsummering om hva du liker/ikke liker ved spillet.

Ditt navn:
*
Hjemsted:

Anmeldelse:
*
Din e-post:
*
Din epostadresse vil ikke bli vist på nettsidene våre, videreformidlet eller brukt til å kontakte deg av andre årsaker.

Gi spillet en karakter 1-10 (1=dårlig og 10=best)

Sikkerhetskode:
* skriv inn ordet terning

* må fylles ut

 

 

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post eller ring oss på 4000 4999 (v/ Siv).