Spillforumet
Spørsmål og svar om Spillskrinet og produktene våre.
Vil du prøve en annen vri? Her finner du noen regelvarianter.
Noe på hjertet? Send oss GJERNE en e-post

 Visa    Mastercard
Din handlevogn
inneholder 0 varer
ROBORALLY - Hektisk rally med datatrøbbelFor 2-6 spillere
Alder fra 12 år
Spilletid 30 min.
Spillmaker Richard Garfield
Engelske spilleregler

Pris kr. 398,-

Kun 2 stk. på lager

Som en av flere supercomputere i en helautomatisk fabrikkhall får du jobben gjort. Du er briljant. Du er mektig. Men du KJEDER DEG!

Så hvorfor ikke ha det litt moro her på fabrikken? Sammen med de andre computerne endrer du program på fabrikkens roboter og stiller dem opp til et vilt og ødeleggende kappløp gjennom produksjonshallene. Computerne styrer hver sin robot og målet er å bli førstemann helskinna gjennom løypa og i mål. Men da må du først få den den forbi ødeleggende hindringer som dype sjakter, sylskarpe laserbrennere, rullende transportbånd og (selvsagt) de andre robotene.

Dette er nyutgivelsen av Richard Garfields kjempepopulære spill fra 1994. Spillerne forhåndsprogrammerer robotene flere trekk om gangen, noe som medfører at selv den mest perfekte plan kan gå i vasken - selvsagt til stor jubel for de andre spillerne. I RoboRally blir det alltid høy stemning og mange uventa og morsomme episoder.

RoboRally - spillet hvor du trenger fart, sluhet og skitne tricks for å bli en fartslegende!

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse og hjelp andre med å finne riktig spill!

Anders Nordby, Oslo 

Et av de morsomste brettspilleen som finnes - i hvert fall etter min mening. Spillet kan spilles enten som et kappløp (derav navnet), eller som "last man standing" (som ofte funker bedre enn kappløp når det er mange spillere. Planleggingen av hvordan roboten din skal gå, er den morsomste delen av hver runde. Etter hvert som roboten tar skade, kan enkelte av minneplassene bli "låst", og du må f.eks. alltid slutte med to skritt frem og så snu mot høyre, noe som gjør ting enda vanskeligere. Spillet funker for folk fra ca åtte år og oppover, og er minst like morsomt for voksne som for barn - og voksne og barn kan fint spille sammen, da de voksne ikke har noen spesielle fordeler fremfor ungene her. Anbefales på det varmeste!

 

Per71, Kristiansand 

Et av de bedre spillene jeg har. Masse morro med gjengen der vi kombinerer middag og så spill med vin/konjakk. Robotdansen blir da noen hakk vanskligere men latteren sitter løsere og skadene kommer lettere. En favoritt blant mine venner da man fort oppdager når man har gjort en feil eller flere men kan le av det hele tiden.

 

Per Arild Sørlie, Trondheim 

I en relativ stor brettspillsamling er Robo rally topp 3 hos meg! Robo rally har en konsept hvor du blir belønnet for å spille godt! Det er ikke lett for andre spillere å ødelegge for deg, og dette liker jeg faktisk! Enkelte Robo rally fans velger husregler som gjør det enda lettere å få "upgrades", jeg er ikke så stor fan av dette siden ferdighetselementet reduseres ofte en del da. Spillet anbefales!

 

L.G, Stavanger 

Ga dette til mannen til jul, og vi har spilt tre runder i dag. Tror det er morsommere med flere enn 10, men vi har kost oss masse vi. Mannen er fornøyd med julegaven i hvert fall! :D

 

Anne-Lene, Kristiansand 

Morro spill hvor "alt" kan skje. Strategien din blir endret av andres strategi. Utfordrende spill som opp til 8 spillere kan spille. Kan dog bli litt langtrukket med mange spillere (Synes jeg...)

 

Erlend, Stavanger 

Jeg tror Robo Rally er det morsomste spillet jeg noen gang har spilt. Man skal plukke ut noen kort som sier hvor din robot (brikke) skal gå. Det gjelder å nå noen spesielle punkter. Etterpå flytter man brikken som kortene sier etter tur. Et kort om gangen. Men robotene dytter hverandre om de krasjer og programeringen kan bli helt feil.

Spillet er svært sosialt og man bør tenke strategisk for å vinne. Det jeg liker best med spillet, er at selv den beste plan, kan gå rett i vasken. Har ingen konkrete ting jeg ikke liker med spillet.

 

Karl, Oslo 

Spillets tema er å kjøre kappløp med roboter i en løype mellom farlige laservåpen og fallgruver. Spillerne styrer robotene ved å "progammere" hver sin egen robot med kort som trekkes for hver runde. I tillegg til laservåpen som står fast i løypa kan robotene skyte på- eller dytte hverandre. Resultatet blir et herlig kaosspill hvor det kan være vanskelig å forutsi hva som skjer i neste trekk. Spillet blir mer preget av flaks enn dyktighet, men moro er det lell!

Et stor pluss for spillet er at løypa konstrueres for hvert spill, slik at det er lett å tilpasse rallyløypa til antall spillere og hvor langvarig spill som man vil ha. Spillet blir dermed meget fleksibelt.

Dette er spillet som blir bedre jo fler som deltar. På esken står det at spillet passer for 2-8 spillere, men spillet blir litt tannløst dersom det er færre enn 4 spillere.

 

Robert Høstland, Selje 

Det er duket for mye latter når man spiller Roborally, vel og merke med den rette gjengen. Det er den samtidige forhåndsprogrammeringen som skaper mest moro, men også en del tilfeldigheter. Men dette er helt i orden, for det gjelder å programmere med god margin.

Egentlig er det i utgangspunktet mer moro jo flere som spiller, men det er en hake: Spilletiden blir veldig lang når man er flere enn 5 spillere. Dette kan kompenseres noe for ved å velge kortere/kjappere brett, men det trekker allikevel ned totalinntrykket.

Har en mistanke om at det er flere gutter enn jenter som liker dette spillet.

 

Vannjenta, Trondheim 

Jeg elsker robot-temaet. Programmere min egen robot til å gå dit jeg ønsker. Med de programmene jeg har til rådighet for øyeblikket. Mye action når robotene begynner å kjøre på likt, og plutselig kommer robotene i konflikt, og roboten går ikke den veien jeg hadde tenkt i det hele tatt. Den havner i laseren og blir skadet, eller står i skuddlinjen til en annen robot som skyter, eller den blir dyttet utfor brettet og dør! Heldigvis har jeg tre liv, og kan starte der jeg sist "tok backup". Og etterhvert som roboten min blir skadet får den dårligere minne, og jeg får færre programmeringsalternativer å velge mellom. Blir skadene for store må roboten bruke en runde på å lade opp batteriene, og hvem vet hva som da skjer med den ute på brettet der den står helt stille, overlatt til brettet og de andre spillerenes makt. Vinneren er den som først klarer å styre roboten sin til alle flaggene i riktig rekkefølge. Og neste gang vi skal spille er det en mengde ulike brett å velge mellom, med ulik vansklighetsgrad og ulik spilletid. Jeg gleder meg!

 

Din anmeldelse av RoboRally
Her kan du legge inn din anmeldelse av RoboRally.

For at anmeldelsen skal være nyttig for andre bør den inneholde litt om spillmekanikk samt en oppsummering om hva du liker/ikke liker ved spillet.

Ditt navn:
*
Hjemsted:

Anmeldelse:
*
Din e-post:
*
Din epostadresse vil ikke bli vist på nettsidene våre, videreformidlet eller brukt til å kontakte deg av andre årsaker.

Gi spillet en karakter 1-10 (1=dårlig og 10=best)

Sikkerhetskode:
* skriv inn ordet terning

* må fylles ut

 

 

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post eller ring oss på 4000 4999 (v/ Siv).