Spillforumet
Spørsmål og svar om Spillskrinet og produktene våre.
Vil du prøve en annen vri? Her finner du noen regelvarianter.
Noe på hjertet? Send oss GJERNE en e-post

 Visa    Mastercard
Din handlevogn
inneholder 0 varer
CATAN SJøFARERE - Catan stikker til sjøs


Ikke et komplett spill, kan kun brukes i kombinasjon med Settlers fra Catan.


For 3-4 spillere
Alder fra 10 år
Spilletid 90 min.
Spillmaker Klaus Teuber
Norske spilleregler

Pris kr. 379,-

Varen er midlertidig utsolgt

Ohoi! Vinden rusker i seilene, foran dere ligger det åpne hav. For å kunne bygge skip benyttes to råstoffer: ull og tre. Skipene tar deg av sted langs kysten og til havs, til nye, ukjente øyer, men pass deg for sjørøvere! Catan er blitt større - hvor stor, bestemmer du selv. Dette settet inneholder en kombinerbar ramme som brukes til å bygge opp scenarier av forskjellig størrelse. Spillereglene inneholder i alt 8 forskjellige scenarier. Du kan også på enkelt vis lage egne scenarier.

Kan du allerede høre lyden av blafring i seilene?


Et av scenariene man kan lage med Sjøfarer.

Spillskrinet mener...

Første utvidelse (og det beste?)
Trond skriver: Sjøfarer var det første tilleggsettet som kom til The Settlers. Mulighetene for å bygge båter og reise til nye øyer åpner for mange nye muligheter. Dette er et tilleggsett som ingen Settlers-spiller bør være foruten.

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse og hjelp andre med å finne riktig spill!

André Nordstrand,  

For å oppsummere meget kjapt: liker man Settlers fra Catan, så liker man også sjøfarerne. Det er nemlig ikke mye denne tilleggspakken tilfører spillet, annet enn sjø og båter.

Regelheftet består stort sett av de samme reglene som vanlig Settlers, med unntak der det henvises til originalheftet, eksempelvis rundt hva som skjer dersom terningen triller 7. Båter fungerer som vei - bare til sjøs - og kan flyttes på (til en viss grad). I tillegg til røveren så finnes det nå et piratskip, og dette har samme effekt som røveren. Dessuten kan man ikke plassere nye skip der piratene holder til.

Så du kan tenke deg at du nå har øya Catan og noen småøyer rundt denne igjen. Avhengig av type kart du spiller, kan dette selvsagt endres på. Det finnes flere eksempler på oppsett av kart i regelheftet, og det første er altså tillegg rundt eksisterende Catan. Man trenger altså veldig god plass på bordet.

Det er som sagt ikke mye nytt, men det hjelper likevel på med de ekstra elementene. Man har dessuten en ny ressursbrikke; nemlig gull. Det betyr at man kan velge en valgfri råvare fra ressursbunkene.

Sjøfarerne er et greit kjøp, men jeg vil mer anbefale Byer og Riddere - dette tilfører en hel del ekstra til spillet.

 

Jørgen, Randaberg 

Fantastisk utvidelse. Er du lei av det samme gamle Settlers får dette deg garantert til å begynne å spille igjen. Lette regler.

 

Tone, Bergen 

Veldig morsom utvidelse som gir mulighet til å spille med skjult land på øyer utenfor hovedøyen. Lette regler å forstå, ikke så mange endringer. Har man i tillegg Settlers Fishermen får man nye muligheter til å bytte til seg nødvendige ressurser. Legger du i tillegg på byer og riddere, og suppleringssett for 5-6 spillere, kan man holde det gående hele natten. Fantastisk spillserie!

 

Erlend S. Nicolaysen, Sandnes 

Kanskje et av mine mest skuffende kjøp........ Eg likte ikke helt mekanismen som Sjøfarer tilførte Settlers........ Holder meg heller til byer og ridder tilleggspakken.....

 

Lars Morten Kro, Karmøy 

Nå får du muligheten å bygge båter, som frakter deg til nye øyer! Veldig kjekt med scenarioene som finnes i bruksanvisningen. Men pass på, for sjørøverne er rett rundt hjørne!

 

Geir, Trondheim 

Denne utvidelesen bringer egentlig ikke så mye nytt til spillet, men det betyr ikke at utvidelesen er dårlig. Sjøfarer bringer inn båten som en variant av veien til sjøs. Med båten kan du dra til nye øyer og eventuelt oppdage nye felt på brettet som ikke er åpne fra starten. Du får også med en (puslespill-)ramme som gjør det enklere å holde brikkene eller rettere sagt brettet samlet. Esken utvidelsen kommer i er imidlertid unødvendig stor.

Det virker også som at du får sjølukten, i form av en slags mugglukt med spillet. Mitt spill luktet ikke så ille, men har hørt om noen som har satt ut hele spillet til lufting før bruk:)

Er du fornøyd med ditt Settlers-spill, men ønsker litt variasjon kan Sjøfarer absolutt anbefales.

 

Karl Gjerstad, Oslo 

Dette var egentlig en liten skuffelse for meg. Denne utvidelsen bringer ikke så mye nytt med seg. Stort sett er spilldynamikken den samme som i original-Settlers. Riktignok må det bygges båter og dette gjør at ressursen "ull" blir viktigere enn det den er i originalen. Videre blir deler av spillebrettet lagt ut etter hvert som spillet skrider framover, da blir det også et lite moment av oppdagelse i det hele, men dette er ikke nok. Nå er jeg kanskje litt i overkant streng med karakteren, siden spillet ikke er dårligere enn originalpakken som jeg liker svært godt. Jeg trekker den fordi jeg forventer at en tilleggspakke skal gi spillet et løft eller en betydelig ny vri, det kan jeg ikke si at den gjør. Gå heller for Byer og Riddere, det er en klar forbedring av Settlers med mye nytt.

 

Sebastian, Bergen 

Bra UTVIDELSE. Det er nemlig stikkordet. Dette føles ikke som et nytt spill, slik som byer og riddere. Det føles som om man har kjøpt noen regler og et litt større spillebrett for å gjøre spilletiden lengre. Etter 2. spillet føltes det som om jeg alltid hadde spilt det. Sammen med byer og riddere derimot var det veldig bra! Det gjorde taktikken mye mer komplisert, spesielt hvis man hadde mange små øyer. Med andre ord, bra spill, men det kan være like morsomt å finne på regler til grunnspiller

 

Mats,  

Sjøfarer-utvidelsen er et selvskrevent kjøp for en som er glad i originalspillet, og som har spilt dette mye. Sjøfarer åpner, som tittelen tilsier, for å ta vannveien, og dermed også kolonosiere andre øyer. I originalspillet kan det nå og da hende at man blir "låst inne" av kyniske motspillere. Spiller man med Sjøfarer-utvidelsen, reduseres faren for at dette inntreffer. I tillegg innføres en ny ressurs, det vil si, det innføres en ny type terrengbrikke. Denne gir eieren/eierne muligheten til å hente ut valgfrie ressurser. Av alt det nye er oppdager-elementet mest moro. Dette fungerer på en slik måte at sjø-brikkene ligger vendt med baksiden opp. Ved å bygge skip kan man så utforske (altså snu) de brikkene som ligger i umiddelbar nærhet av fartøyet, og i dette ligger stor spenning. Ofte vil flere spillere kappseile for å finne og "kapre" den beste øya. Naturligvis utvider Sjøfarer spillebrettet en hel del. Også dette motvirker faren for å stenges inne. Sjøfarer kan dessuten kombineres med den andre Settlers-utvidelsen, Byer og Riddere. Men har du bare råd til én utvidelse, gå for Sjøfarer.

 

Tom Børge Frøvik, Ålgård 

Et spill som vi har blitt veldig glade i, som et suplement til Settlers. Tror sjelden vi kommer til å spille Settlers uten dette tillegget fremover. Kan raskt læres for dem som har spilt Settlers uten utbygging før. Anbefales.

 

Helge Emil Bjelland, Stavanger 

Ut på bøljan blå bærer det. Liker du grunnversjonen av Settlers så er denne utvidelsen en nødvendighet. Her er brettene større og så har man jo fått kule båter som kan lage ruter over havet som veiene lager ruter over landjorda. Passelig med nye elementer og ikke noe stress. Karakter 8 fra meg.

 

Torunn, Oslo 

Ein meir krevande variant av Settlers. Krev meir tenking og er mykje meir spennande!

 

Remo,  

Sjøfarer er et must for alle Settlers entusiaster! Om en ikke trenger alle utvidelsene til Settlers, så er denne den en absolutt ikke klarer seg uten.

 

Hanna Jaatun Heigre, Sandnes 

Kjekt, men der er andre Settlers-varianter som er mye mer spennende. Vil heller anbefale "Byer og Riddere" eller "Starfarers of Catan".

 

Audun, Rennebu 

Dritt kult spill!!!!!!!! anbefales!!!!!!

 

Tolleif Grønås, Stavanger 

En grei utvidelse av Settlers, men vil heller anbefale Byer og Riddere. Med sjøfarer-utvidelsen får spillerene litt mer rom å boltre seg på, og faren for å bli innesperret av kjipe motspillere er ikke så stor.

 

eivind simon,  

bra

 

Kenneth Thorbjørnsen,  

Meget tøff "utvidelse" av Settlers. Har muligeten og ta fatt i båter, dette gir nye utfordringer, også muligheten til og bygge på "gull" miner, disse gir da en valgfri ressurs, meget bra.

 

Ryder, Oslo 

Gir større variasjon av spillbrettet, men tilfører egentlig ikke spillet noe mer givende opplevelse når det gjelder det spillmessige. Blir derfor fortsatt for stort flakselement i terningene, og det gir en begrensa opplevelse av det hele.

 

Aleksander Åsnes, Førde 

Super utvidelse. Mer spenende enn grunnspillet. Nå må du forflytte deg mellom mange øyer.

 

Dag Larsen, Rauland 

Sjøfarer er en mer krevende variant av Settlers. Jeg har laget mange brett selv, for jeg liker godt å benytte mulighetene som variasjonen gir. Bruk for eksempel sjøfeltene som elver og kom over ved å bygge bro. Det koster to tømmer og en murstein. Prøv en variant som heter "å kjøpe ut en huseier". Det koster det dobbelte av ordinær pris. Du bygger vei inntill en annen spillers hus og anekterer tomta ved å betale dobbel pris. Dette medfører nye og uante dimensjoner i spillet.

 

Trygve Watne, Kristiansand 

Søfarer er en god utvidelse av den moderne klassikeren "The Settlers". Med Søfarer kan du bygge båter, utforske nytt land og til og med utvinne gull. Kjøp dette hvis du er lei av grunnspillet! Boksen spillutvidelsen kommer i er imidlertid unødvendig stor og uryddig.

 

Hans Lerche, København, DK 

Søfarer giver fantastiske muligheder for nye spillebrædder og med de færdiglavede scenarier er der ideer til mange former for spil. Den nye byggemulighed, skibe, giver pludselig en meget bedre balance mellem spillets råstoffer, uld bliver nu en værdifuld vare.

 

Kent Are Myhr, Trondheim 

Her introduseres båter og en ny sjørøver til Settlers, og man får mange nye scenarier å utforske. "Sjøfarer" tilfører egentlig ingen nye regler til Settlers, men nå får du enda flere muligheter til brettvarianter, og du må (bør) komme deg fra øy til øy for å kunne få den største sivilisasjonen. En liten forskjell fra grunnutgaven av Settlers er at det kreves ulike antall seierspoeng for de ulike scenariene, så husk å sjekk dette før du spiller!

Alt i alt gjør "Sjøfarere" et allerede bra spill enda bedre!

 

Din anmeldelse av Catan Sjøfarere
Her kan du legge inn din anmeldelse av Catan Sjøfarere.

For at anmeldelsen skal være nyttig for andre bør den inneholde litt om spillmekanikk samt en oppsummering om hva du liker/ikke liker ved spillet.

Ditt navn:
*
Hjemsted:

Anmeldelse:
*
Din e-post:
*
Din epostadresse vil ikke bli vist på nettsidene våre, videreformidlet eller brukt til å kontakte deg av andre årsaker.

Gi spillet en karakter 1-10 (1=dårlig og 10=best)

Sikkerhetskode:
* skriv inn ordet terning

* må fylles ut

 

 

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post eller ring oss på 4000 4999 (v/ Siv).