Spillforumet
Spørsmål og svar om Spillskrinet og produktene våre.
Vil du prøve en annen vri? Her finner du noen regelvarianter.
Noe på hjertet? Send oss GJERNE en e-post

 Visa    Mastercard
Din handlevogn
inneholder 0 varer
CATAN - Det taktiske spillet om handel og maktFor 3-4 spillere
Alder fra 10 år
Spilletid 75 min.
Spillmaker Klaus Teuber
Norske spilleregler

Pris kr. 379,-

Varen er midlertidig utsolgt

I dette populære strategispillet er du satt til å kolonisere øya Catan. Du begynner med to hus og ved hjelp av øyas råstoffer bygger du deg opp veinett og byer. Men du er ikke alene på øya. Etter hvert som kolonien din vokser og overtar mer og mer av øya vil du stifte bekjentskap med de andre kolonistene. Det blir knapt med råstoffer og for å kunne bygge ut videre må du forhandle med de andre spillerne. Mangler du tømmer? Se om du kan bytte noe til deg? Petter mangler ull og Ellen korn, har du for mye av det?

The Settlers er den desidert største spillsuksess i nyere tid. For å seire i The Settlers vil du trenge både taktiske evner, en nese for gode byttehandler og en aldri så liten dose flaks.


Spillets innhold.


Utsnitt av spillebrettet.

Spillskrinet mener...

Glede i en stor eske
Kjell Inge skriver: Settlers er selve innbegrepet på et "tysk" spill. Og det er til og med på norsk! Mange kjenner allerede til det, og det selger stadig i store mengder, både i Norge, og ikke minst i "utlandet".

En revolusjon
Trond skriver: The Settlers er en virkelig god spill-ide som revolusjonerte spillverdenen. Det var dette spillet som på slutten av nittitallet åpnet folks øyne for spill fra Tyskland. Variabelt spillbrett, høy spillerinteraksjon, forhandlinger og relativt kort spilletid er noen av de spillmekanikker som var med på å gi The Settlers status som en moderne klassiker. Det er også noe med spill hvor en starter med lite og vokser seg stor som ser ut til å fenge spillere. The Settlers er et spill ingen spillsamling burde være foruten.

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse og hjelp andre med å finne riktig spill!

Gunnar, Gjerøy 

Fantastisk! Settlers er en av de store vellykkede spillene i nyere tid(med gamle spill mener jeg sjakk, ludo, backgammon ect.) Har det selv og det blir flittig brukt i familien. Ganske lett og sette seg inn i for de som ikke har spilt det før. Blir nesten ikke kjedelig (med mindre men spiller det hver dag) siden spillebrettet er forskjellig hver gang. Da jeg leste reglene og fant ut at terningen hadde ganske mye å si ble jeg litt skeptisk, (Liker å vinne pga. strategi) men flaksen var heldigvis lett å tilpasse seg siden det bare er å bosette seg ved felt med høy sannsynlighet for utbyttet. Konseptet med å handle med de ande spillerne er genialt. Samtidig som det gjør spillet litt mer sosialt trenger man å kunne legge frem gode tilbud til rett tid for å lykkes. Det med røveren er også kjempesmart siden det hindrer deg i å hamstre ressurser. Har ikke noen utvidelser, men er sikker på at det er ENDA bedre med. Trolig det beste og morsomste spillet jeg har spilt.

 

Charlotte, Gjerdevik 

Fantastisk spill. Dette har vi blitt helt hektet på i familien. Det er utfordrende, men spillereglene er enkle nok å sette seg inn i, så er ikke vanskelig å lære. Liker godt det at en kan få ett nytt spill for hver gang en spiller, da spillbrettet endrer seg fra gang til gang. Dette er spill som er underholdende for både unge og voksne. MÅ bare få oss utvidelsespakke slik at vi kan invitere til stor spillkveld. DET blir stas.

 

Tor, Stavanger 

Dette er etterhvert en av klassikerne i brettspillverdenen. Noen av fordelene er at det er lett å sette seg inn i reglene, har relativt mye interaksjon mellom spillerne og alltid et nytt spillbrett. Det som trekker ned karakteren og setter en demper på entusiasmen er at om du er uheldig i begynnelsen av spillet er det svært vanskelig å komme seg inn igjen og du blir fort sittende i 60-90 minutter og følge de andre i kampen om seieren uten å kunne være med i den. Har lest at noen av utvidelsene skal bedre på dette. Men ungår du å bli hengende etter fra startendet er det et bra spill.

 

Harald Viken, Bud 

Settlers er det spelet som gjorde at eg, saman med 1000vis av andre, blei bitt av spelebasillen på ny. Ganske enkle reglar, ein viss komponent flaks, samt både element av både samarbeid og konkurranse gjer at dette spelet spelar på mange av dei rette strengane. Difor har det blitt så populärt, og difor har det fört til eit skred av nye brettspelarar. Eit kvart spel må dömast på sine eigne premissar, noko som gjer at det store flakseaspektet ikkje kan hindre dette spelet frå å få ein sterk 9ar.

 

Vegard Sjølie, Stange 

Et spill man blir glad i med en gang, dessverre tar det ikke så lang tid før du blir lei. Flere ting som trekker litt ned er at du trenger å ha flaks med terningen for å ha noen sjangs til å vinne. Alt i alt et greit spill, men ikke av de beste jeg har spilt

 

Katrine Mæland, Tau 

Dette spillet er enestående!

Det har jeg spilt mye etter at jeg lærte det i tyskland i 1998. Jeg har lært mine venner spillet og de fleste har blitt tilhengere og kjøpt spillet selv. Det at spillet kan varieres hver gang gjør at det alltid er noe nytt-og med så mange utvidelsesmuligheter blir det stadig nye utfordringer. Litt flaks med terninger, men likevel mange måter å vinne på. Anbefales!!

 

Kristian, Stavanger 

Jeg føyer meg til rekken av anmeldere her og sier at Settlers er et meget, meget godt spill. Et spill som alle kan spille, og som engasjerer. Det er overraskende mye strategi i spillet, men akkurat nok flaks til at det ikke nødvendigvis er den samme som vinner hver gang.

 

Anne-Lene Bøe, http://mincosmopharma.blogspot.com 

Jeg har akkurat gitt spillet en anmeldelse i bloggen min, http://mincosmopharma.blogspot.com :)

 

Mari Lesteberg, Oslo 

Spillet er enkelt, avhengighetsskapende og passer for hele familien. Hvor flere man er, hvor morsommere er det å spille det. Syntes det var kjempemoro da jeg var barn, men nå har jeg gått veldig lei av det. Derfor litt trekk pga. det, man får fort dilla, men går gjerne lei etter hvert. Ellers er det ganske genialt.

 

Anonymt,  

Dette må være det mest geniale spillet jeg har spilt hittil. Et genialt strategispill, gjerne kombinert sammen med utvidelsen : Sjøfarer. Var helt hekta på krigspillen Axis and Allies, men prøvde dette spillet hos noen venner og ble helt hekta etter første runde så jeg kjøpte det selv :D

 

Kim, Bergen 

Settlers fra Catan (SfC) er en spillklassiker. Etter at spillet så dagens lys i 1995, har millioner av mennesker hatt glede av spillet. Hvorfor? SfC har alt: Det er lett å lære, det engasjerer og ingen spillomgang vil være lik.

Kort fortalt er SfC et spill som foregår på en øy der alle spillerne representerer kolonister som kjemper om kontroll over ressurser og prestisje i form av poeng.

Øya dannes av en rekke sekskantene brikker og disse brikkene representerer de ulike ressursene som finnes på øya: murstein, tre, sau, korn og malm. Hver enkelt ressurs har også sine egne ressurskort. Spillerne sikrer seg tilgang til og kontroll over ressurser ved å utplassere bosetninger. På ressursbrikkene er det også utplassert en rekke nummer i skalaen fra 2 til 12. I begynnelsen av en spillers tur kastes to terninger for å finne ut hvilket nummer og ressursfelter som gir uttelling. Dersom 6 kastes på terningene, tar alle spillere med bosetninger som grenser til et ressursfelt med 6 på ut et ressurskort for hver enkelt av sine bosetninger. Det er også mulig å oppgradere bosetningen sin til en by for å doble uttaket av ressurser. Men når det kastes 7 kommer istedenfor røveren! Røveren er en sort brikke som utplasseres på et bestemt ressursfelt av den spilleren som kastet terningene. Spilleren får så lov til å trekke et ressurskort fra hånden til en av de spillernes som har bosetninger som grenser til dette feltet. I tillegg blokkerer røveren all fremtidig ressursuttak fra dette feltet inntil røveren igjen må flyttes.

Ressurskortene danner spillernes hånd. Disse kortene kan spillerne bruke på å bygge veier, kolonisere nye områder og oppgradere til byer. I tillegg kan man kjøpe såkalte utviklingskort, som gir spillerne ulike fordeler, eller mulighet til å score ekstra poeng. Spillerne mottar automatisk ressurskort når deres ressursfelt gir uttelling, men som oftest får ikke spillerne tak i alle ressursene de trenger på denne måten. Her kommer handel inn som en viktig del av spillet. Handel - bytting av ressurskort - skjer på to måter; enten så kan man inngå en handel med en motspiller, eller så kan man sikre seg kontroll over en havn. Det er også mulig å bytte kort direkte med banken, men dette er en svært dyr affære for spilleren. Handelen mellom spillere tilfører spillet en del interaksjon, og gjør spillet svært så levende. Det er dessuten en av nøklene til seieren, da gode forhandlingsevner ofte fører til at en kan få gjort det en vil.

Vinneren av spillet er den som først får 10 poeng eller mer. Hver bosetning er verdt 1 poeng og hver by 2 poeng. Spillerne som har den lengste handelsvei eller som har den største riddermakten mottar en bonus på 2 poeng. Dessuten finnes det flere 1-poengskort blant utviklingskortene. Det betyr at spillerne har mange måter å skaffe seg poeng på, og dette åpner for flere typer strategier og veier til seier. Enten så kan du satse på en ren ekspansjonsstrategi for å få utplassert flest mulige bosetninger og sikre deg bonusen lengste handelsvei, eller så kan du gå for å kjøpe mange utviklingskort, ta riddermaktbonusen og oppgradere bosetningene til byer. Du kan også prøve på noe midt i mellom, eller hva som enn måtte passe til situasjonen.

For å si sammenligne SfC med noe av samme popularitet og visse likheter i gameplay, så må det bli Monopol. Mange vokser opp med Monopol og det blir på mange måter det eneste spillet man lærer å kjenne. Men Monopol er også bare gøy inntil en viss grense. For når enkelte får et overtak i spillet, har du lite annet å gjøre enn å rulle terninger mens du venter på undergangen. I SfC har du derimot flere alternative måter å ta hjem poeng og seieren på. Så du er aldri helt ute av det, selv når det går dårlig.

SfC er et utmerket "gatewayspill"; et spill som er lett å lære, enkelt å forstå og som byr på masse spillglede!

 

Audun, Oslo 

Spillet er genialt, noe av det feteste innen enkel strategi.

Dog, ikke velg den norske utgaven, da går du glipp av alle de frekke utvidelsene som finnes. Får ikke tak i eks. utvidelse 5-6 spillere, sjøfarere, byer og riddere etc...

 

Magnus S.,  

Meget artig spill med enkle regler. I den vanlige versjonen hvor en bruker terninger blir flaks et litt for stort moment til at spillet får 10 poeng, men det kan kjøpes ekstra kort som brukes isteden og da blir spillet mer rettferdig (SETTLERS EVENT CARDS). Når en har lært seg spillet finnes det utvidelser som bidrar til mange ekstra timers moro. Anbefales på det sterkeste.

 

Jørgen, Randaberg 

Meget bra spill, som har slått ihjel timevis av tid. Anbefales på det sterkeste, men kan bli litt kjedelig hvis det spiller altfor ofte.

 

Knut Daniel Andersen, Lyngdal 

Dette er en klassikker. Er et av de beste spillene jeg har prøvd. Med utvidelsene har man mere mulighet til å variere spillet. Satte en gang sammen 5 settlers grunnspill. Vi merket brikkene slik at mange flere kunne være med. Har muligheten til å improvisere og gjøre det gøy for hele familien.

 

KE, Bergen 

Dette er henrivende. Jeg blir sittende i flere timer uten å kjede meg!

 

Stig Morten Breiland, Kvernaland 

Settlers er et midt på treet spill for meg. Jeg liker at det er enkelt å sette seg inn i, men jeg misliker at du kan ha skjulte poeng som gjør at spillet plutselig er slutt. Jeg liker å vite når spillet nærmer seg slutten, for å sette inn en "sluttspurt", men det føler jeg ikke dette spillet gir meg muligheten til.

 

Marit Stokkenes, Drammen 

Settlers er for meg det ultimate brettspillet. Spillebrettet er aldri likt fra gang til gang - dermed må man for hver runde tenke nytt. Det er en god miks av flaks og taktikk, og det er jo alltid gøy med muligheten for sabotasje.

Det at det finnes så mange gode utvidelser til spillet gjør at man kan variere vanskelighetsgrad etter humør, og hvem som spiller.

Jeg har spilt dette spillet i 6 år, og er enda ikke lei!

Et fint spill både for nybegynnere og erfarne spillere.

 

Jon Trygve Stokka, Stavanger 

Dette spillet har vi hatt mange fine spillkvelder med, kommer i en helt spesiell steming hver gang og hele gjengen legger om til Nordlandsdialekt ("æg trenge nokon saua"). I og med at man legger ut spillbrettet på nytt hver gang må man hele tiden bytte taktikk fra spill til spill.

Anbefales på det sterkeste!

 

Andy, Oslo 

Jeg trodde det skulle være avansert, men det var lett og morsomt! Absolutt et spill det er verdt å kjøpe. Det ser ut som et nerdespill, men det kan spilles av alle som skjønner det.

 

Fidje,  

Fantastisk gøy spill! Anbefales!

 

Nikolai Aadahl, Medlia 

Dette spillet er artig og krevende, spillet er ikke akurat for småe barn. Noen vil kansje spøre koffer men det er fordi små barn tar seg ikke like god tid og de skjøner ikke helt va som er vitsen med spillet. Spillet kan man ikke bare bruke 10 minuter på men flere timer.

En av de flere brae tingene med spillet er att man kan bygge på spillet, for eksempel(settlers sjøfarer, settlers supplement og elasund).

jeg er sjempefornøid med spillet og anbefaler dette spillet på det høyeste for store barn og små voksne

 

Einar Edwin, Haugesund 

Et av de beste familiespillene sammen med Carcasonne. Spennede og varierende.

 

Hogne,  

Dette spillet kan bli litt for energisk for meg til tider. Når noen skal byttehandle og alle skal komme med bud om hva de kan bytte bort. Burde vært en regel om det. Også når du starter spillet og man kaster terning om hvem som får sette ut sin brikke først er det en vanvittig stor fordel og være først og få de beste plassene.

Men utenom dette så er dette spillet et utrolig bra. Det passer for alle, selv om dette er et veldig strategisk spill og den beste vinner. Det beste med dette spillet er at det går an å forandre på banen. Vi har spilt med tilfeldige baner, startbanen og mange andre varianter. Den varianten jeg syntes er best er når du legger alle av en sort på en del av banen. Du har all malmen på en del, kornet på en del og alle de andre fordelt på denne måten. Da må man bytte mye med spillerne sine og få til de beste byttehandlene.

Det er mange spillere som er veldig sta i dette spillet og gir seg ikke før de har fått et veldig bra bud. Og når de ikke for det så må de bytte med banken som gir svinedyre priser for kun et råstoff.

Det finnes mange ekstrapakker til dette spillet, men jeg syntes dette spillet er best uten noen utvidelser og heller variasjon med banene.

 

Per Olav Kapstad, Sandefjord 

En flott avveksling fra krigsspill som Risk og lignende. Absolutt like mye underholdning å hente. Utvidelsespakkene er helt overlegne (hvis du skulle klare å bli lei). Det mest fasinerende er vel det faktum at spillbrettet forandrer seg hver gang man spiller, slik at det nesten blir som å spille ett nytt spill hver gang du skulle finne på å spille det. Noe som overraskende fort blir veldig ofte.

 

Karl, Oslo 

Settlers er en klassiker. Et fantastisk spill som er lett å lære. Spillet er også utformet slik at det er svært sjeldent noen blir totalt hektet av tidlig i spillet. Selv med en dårlig start er det mulig å komme sterkere tilbake og kanskje vinne spillet. Spillet har en passe balanse mellom strategi og flaks. Lett å lære og det ikke for lang tid å spille. Passer best med 4 spillere, men kan det går fint med 3 også. Her trenger man ikke å gruble hele tiden, så det passer godt i sosiale lag, likevel må du stadig gjøre viktige valg.

 

Trond Meistad, Drammen 

Settlers fra Catan var en fantastisk åpenbaring da spillet kom i 1995. Hvor mange av de som spiller brettspill i dag er ikke introdusert via dette spillet? Settlers fra Catan vil alltid ha en plass på øverste hylle når man snakker om de store spillene.

Spør man imidlertid noen om hvor lenge siden det er de spilte Settlers fra Catan, kan svaret være så ymse, for meg ca. år 2000 tenker jeg. Det er rett og slett fordi det er et stort problem med spillet og det er ressursfordelingen som er mye for mye for tilfeldig. Handlingen med ressurser spillere i mellom kan drøye, og spillet tar for lang tid.

Jeg kan absolutt fortsatt anbefale Settlers fra Catan som et portalspill, men er man først introdusert til vrimemlen av spill som tilbys i dag, er det tungt å gå tilbake til Settlers fra Catan.

 

Camilla, Sandnes 

Liker du strategi, litt gambling og et spill som adri blir likt? Da er dette spillet for deg. Siden man hver gang legger ut brikkene tilfeldig, for å danne brettet, så blir det aldri det samme brettet. Og tallene som settes ut på de forskjellige råstoffene, som man trenger for å bygge, blir heller aldri lagt på de samme plassene. Så dette er alltid et spennende og på en måte litt nytt hver gang:)

Man blir rett og slett hektet. Også finnes det mange utvidelser, som gjør at man kan være flere spillere, og få nye utfordringer. Kjøp,kjøp- det er mitt beste råd!
Også lett å lære!

 

Lars Morten Kro, Karmøy 

Kan ikke si annet enn at dette spillet førte meg ut av Monopol/Ludo/Geni-verdenen, og inn i en verden med varierte og spennende spill. Dette er det spillet som fortsatt blir spilt mest hos meg. Har du ikke spilt dette før, så er det et spill som handler om at du og dine motspillere skal samle opp råstoff, og bygge hus, veier og byer. På denne måten får du poeng, som fører deg mot seier. Klarer du å gjøre dette først, eller må du be om revansj? For taper du, vil du gjerne spille igjen!

 

Live,  

Settlers er det beste spillet jeg noen gang har spilt. Sammen med min spillglade venninne har jeg blitt helt hekta! Det er alltid like spennende å legge ut et nytt spill - den variable spilleplaten er genial. Dessuten er designet meget bra. Vi har også funnet flere varianter hvor vi spiller med et mindre brett og færre 3:1-havner når vi er bare to spillere. Jeg liker godt at spillerne også kan være litt kreative og videreutvikle spillet. Bare ett minus: råstoffkortene blir fort utslitt. Jeg brukte litt tid på å forsterke dem (med blank pakketeip)..

 

john åge, hønefoss 

Trenger man egenlig si så mye mere enn helt utrolig kult spill. Og når jeg leser andre som sier at det blir anda bedre med tilleggspakkene så gleder jeg meg vilt til vi få de i hus.

 

Adrian, Holmestrand 

I Settlers gjelder det å sikre seg ti seierspoeng. De ulike veiene som fører til målet, gjør at det på slutten blir veldig spennende. Noen har kjøpt seg utviklingskort, men ingen vet om det er riddere de sitter på, eller seierspoeng. En tredje mulighet kan være et fremskrittskort. Skal man ta sjansen på noe? For å få seierspoeng kan man bygge seg byer eller hus ved hjelp av råstoffkort.. Byer gir mest utbytte i råstoffkort, i forhold til hus. Råstoffkortene kan du også miste de når røveren blir aktivert. (når noen kaster syv, og du sitter med syv eller flere råstoffkort på hånden. Da må du kvitte deg med halvparten). For lengste handelsvei, største riddermakt eller en by får du to seierspoeng. For et hus får du ett. Alle spillere får utdelt to hus + to tilhørende veier ved spillets start. Dvs. to seierspoeng. Den første som har ti seierspoeng er vinneren.

Spillet blir kanskje lite komplisert dersom du er vant med litt "tyngre" brettspill som Puerto Rico. Helt greit nybegynnerspill, der terningflaksen dominerer litt for mye.

 

Kim Gulbrandsen, Oslo 

Setlers er et utrolig enkelt, men engasjerende spill. Akuratt passe blanding mellom strategi og flaks, som gjør det til ypperlig familieunderholdning for alle aldre.

Jeg gleder meg til romjula allerede, med mørke desemberkvelder, med gløgg og settlers sammen med familien inne foran peisen.

Den får 10 fra meg. Jeg savner en del elementer, men de ser ut til i stor grad å bli oppfylt i utvidelsespakkene, så da skal jeg ikke la det gå utover originalen. Som det er et bonus at er lettfattelig, sånn at nye spillere fort kommer inn i grunnreglene og yngre spillere ikke har porblemer med for mye regler med en gang.

 

Mona, Østfold 

Dette er et virkelig bra spill! Her hjelper det ikke å tenke taktikk, og her handler det ikke om kunnskap. Her er det mye flaks som avgjør.

 

Mona, Østfold 

Dette er et virkelig bra spill! Her hjelper det ikke å tenke taktikk, og her handler det ikke om kunnskap. Her er det mye flaks som avgjør.

 

Knut, Oslo 

Ble introdusert for Settlers på hytta til et vennepar for 14 dager siden, har spilt det hver dag siden, og har bestilt 2 stk. spill pluss alle utvidelsene! Fantastisk morsomt. Barna på seks og åtte maser hver dag om å spille også! Alle er hektet.

Avslappende runder med barna på dagen, og "full krig" mot voksne på kvelden. Veldig underholdende, anbefales på det varmeste!

 

Håkon, Sandnes 

En klassiker!

Et spill hvor brettet kan variere fra gang til gang, da en kan legge delene ut i tilfeldig rekkefølge. De ulike områdene representerer ulike råstoffer som du trenger for å bygge veier, hus og byer. hus og byer gir poeng, det gir også utviklingskort, som kan kjøpes på samme måte. Kan virke litt vanskelig å lære, men du kommer fort inn i det. Spillet inneholder en del elementer som gjør at ting kan snu seg, og forholdet mellom flaks og taktikk er akkurat passelig, men det gjelder å være lur fra starten. Hvis du blir hengende for langt etter kan det være vanskelig å ta seg opp. Kan ta litt lang tid noen ganger, men som regel er det morsomt og utfordrende. Utvidelser anbefales, men spillet fungerer glimrende som det er.

 

Øyvind Monsen, Bergen 

Settlers er vel et stjerneeksempel på at god spilldesign i all hovedsak dreier seg om å skape en fungerende mekanikk, fremfor å fylle esken med glinsende brikker og glansete spillebrett. Ikke det at spillet har dårlige komponenter, tvert i mot, men det er ikke dette som er viktig i Settlers.

Et variabelt spillebrett med mange strategiske valg blandet sammen med litt flaks, gjør at spillet lar seg spille om og om igjen uten å bli repetativt eller kjedelig. Tror Settlers alltid vil bestå "the Test of Time" og bli en kjent og kjær spillklassiker for alle - på samme måte som Ludo og Monopol.

 

Fartein, Oppland 

Et ganske morsomt spill. Bildene er jo godt tegnet selv er jeg veldig glad i spill hvor en kan bytte ressurser og forhandle med motstanderen. Det gikk for mye på flaks og ikke så veldig mye strategi som ikke gjør det så morsomt :-( Desverre var det ikke noe morsomt med to spillere og det gikk for tregt meg fire. En plass mellom sju og åtte, men får en åtter siden det har med ressurser å gjøre.

 

Arnie, Skien 

Spillet er uten tvi det kuleste jeg har spillt,akkurat nokk strategi til at du må bruke hodet, akkurat nok flaks til at det ikke blir forutsigbart. Til dere som synes spillet er litt for lite, eller ikke stimulerende nok, kjøp ridder oppgradering, da vil du aldri spille uten igjen..Skal sies at spillet er helse farig, når man er fire røykere som spiller går det lett en total på 80 røyk på noen timers spilling

 

bethina nielsen, danmark , sjælland 

jeg og den jeg spiller med. har alle udvidelserne begge to. vi plejer at tage hele det ene plus lidt af det andet når vi spiller. vi har også lavet et slot, som koster det dobbelte af en by, giver det dobbelte af en by og man skal have to hansker for at forsvare den, et metropol kan dog bruges så man ikke skal have handsker. den giver også dobbelt råstoffer og handelsvare, samt 4 point. slottet skal bygges for at vinde. vi spiller gerne et spil af ca. 3-4 timers varighed.

er der nogle der ved om man kan og evt. hvor. man kan købe udvidelsen til søfaren. altså 5-6 spiller til søfaren?

 

Bjarne Erik Næss, Vikersund 

Jeg har fremdeles til gode å spille sammen med noen som ikke er hektet etter et par runder. Etter en runde er det ikke vanskelig å foreslå "bare en gang til", kvelder blir fort til netter rundt bordet.

Hvis dere bare er to som vil spille, så er det bare å øke grensen til 15 poeng og hvis dere er 5-6 som vil spille, så kjøp en utvidelse... Dette spillet er rett og slett genialt.

 

Marelius,  

Settlers er et av de beste brett spillene jeg noen gang har spillt... her kommer min beskrivelse av første gang jeg spillte dette spillet!

En varm lørdags kveld i trøndelag, sitter jeg, tanta mi, onkelen min, bestefaren min og ste faren min som støpt i sofaen når min tantes ektemann kommer inn i stua med en rød boks hvor det står ”settlers”,. Jeg skjønte ikke med engang hvilken kveld dette skulle men det skulle jeg snart få… Vi åpnet boksen kl 2030, bestefar satt opp spillet og hele bunten ga meg en rask leksjon i hvordan spillet fungerte, jeg nikket lett og tenkte at dette spillet ikke hørtes så vanskelig ut. Etter en halv time med litt små nølende spiller gikk jeg av med en soleklar seier! Alle de gamle grå (det vil si alle tilstede værende uten meg da) satt seg ned foran tven for den daglige dosen med tv nyheter, men denne gangen med et bittert blikk i øye. Kl 2150 startet andre runde med samme deltakere, og dette skulle bli mitt livs kveld. Etter 1 time med spilling var alle sammen med i en kamp om lengste vei kortet, det skiftet eier hver eneste runde, ett kvarter senere ga alle opp da jeg hadde vunnet kampen, men da var det plutselig by – bygging som stod på planen.

Kl 0215 søndag natt ble runden ferdig etter en nervøs innspurt der alle hadde ni poeng som hadde vart i 45 minutter, og denne gangen var seier herren igjenn meg! Min bestemor og mor var tjenere denne lørdags kveld og en del av søndags natt, hele spille gjengens tjenere, her har vi all drikke og mat som gikk med epoken:
• 3 x 200 gr potetgull
• Et halvt fenalår
• 5,5 fem liter brus
• En 6 pack ringnes
• 600 gram peanutter
• 700 gr smågodt
• Og en god del frukt!

Søndag morgen kl 12 30:
Alle sover etter gårdagens harde slag, men plutselig våkner hele huset til livet når vi hører ett gigantisk hyl! Alle sammen møtes i stua hvor hyle kom fra og der satt mine to små bradre + mine to søskene barne alle i en alder mellom 7- 11 år, og spiller settlers. Min minste bror hadde vunnet og hadde sluppet et skikkelig seiers hyl.

På denne ene helgen, på en liten plass i nord trøndelag hadde hele slekta blitt ekte og stolte ”settlere”!!!

 

Børge, Bærum 

Settlers fra Catan er et meget utfordrende og morsomt spill. Men hvis man utvider det med Byer og Riddere blir det mye heftigere. Det er da det virkelig tar av...

 

Njål Erland, Sandnes 

Et bra spill med variasjon og flere alternative strategier. Morsomt i starten, men terningene avgjør etter hvert som alle behersker spillet.

 

Gunhild Rogstad, Tromsø 

The Settlers er et spennende og morsomt spill. Det aller beste med spillet er at spillebrettet forandres fra gang til gang, og man må legge en ny taktikk foran hvert spill. Lett å bli hekta på, og ganske lett å lære!

 

Bjørn Bråtveit, Sandnes 

Settlers er et morsomt spill med høy innlevelsefaktor, men terningene bestemmer for mye til at du kan si at strategien din virket. Anno 1503 er en mye større favoritt, der er det mulig å jobbe med strategien din uten at tilfeldighetene råder så mye som i Settlers

 

Janne,  

The Settlers er et veldig bra spill. Alle i fam'en min digger spillet og jeg er selv 13 år og har spilt The Settlers kjempemye... det er et veldig bra spill som man ikke kan legge fra seg når man har begynt, det er mange bra utvidelser som man bør prøve når man selv har blitt hekta!!!!!!

 

Peder Særheim, Sandnes 

Det er bare en ting å si om dette spillet. Fantastisk bra!! Et spill du ikke blir lei av å spille om og om igjenn. Noe av det som er så genialt med spillet er at spillbrettet forandres hver gang du spiller det. Er med litt tilfeldigheter i spillet (siden det er med terninger), men her er det sansynlighet en må gå etter.

Har du bare tenkt å kjøpe ett spill, så kjøp dette!

 

Karoline,  

Settlers er best!! jeg er fjorten år, og fikk settlers av min nokså eldre bror. Jeg, personlig, elsker å spille spill!! Dette spillet var ihvertfall noe fro meg. i de senere år har jeg derfor kjøpt meg alle tilleggspakkene og mener at dette spillet er KONGE!! det eneste som er negativt er at ingen vil være med å spille.. Og å spille med seg selv, har jeg funnet ut at overhodet ikke er morsomt! Men det er et fantastisk spill, hvor hele familien kan ha det artig!! Digger det!

 

Christina Engel, Oslo 

Kjempebra spill! Man blir skikkelig engasjert i sitt eget og andres spill.. Jeg spiller det ofte med venner.. Det er gøy selvom jeg ikke alltid vinner!

 

Adrian, Oppdal 

Kjøpte dette spillet da jeg leste at det var en fin introduksjon til verden av brettspill. Rimelig kurante regler om morsomt gameplay. Har tidligere bare spilt Monopol og Ludo og til nød litt RISK og ville ha noe litt mer avansert, og ikke fullt så flaksbasert som RISK har en tendens til å bli.

Det som var morsomt med Settlers var at brettet kan forandres fra gang til gang så spillet ikke blir så forutsigbart fra runde til runde. Dessuten kan alle spillerene være med på alle rundene men innhøsting, bygging og byttehandel. Man blir aldri sittende å se på.

De fleste har sikkert en viss oversikt over reglene, men spillet går ikke ut på å slå ut en mostander, men heller å samle seierspoeng. Førstemann til 10 sierspoeng vinner. Jeg og kameratene mine syntes kanskje dette ble litt lite. I sær når vi bare var 3 spillere, så vi økte til 12 poeng. Det som kan v ære litt kjedelig er den relativt korte spilletiden.

Både jeg og de jeg spilte med fant ut at det var like morsomt å spille dette spillet som det var å vinne. Noen ganger fordi vinneren kommer helt uventet, I motsetning til RISK hvor man hele tiden ser hvem som er i teten.

Anbefales på det varmeste til alle som vil begynne å spille og til de som har spilt.

 

Sven Tommy, Kristiansand 

Artig spill! - mye interaksjon, folk er involvert selv under andres terningkast!! - greitt å lære! varierte utfall! Morsomt spilldesign. Mye variasjon.

Et bitte-lite minus: Etter ørten-tusen ganger synes jeg å finne en strategi som funker sånn noenlunde bra hver gang, og det er litt kjedelig...

 

Kim Toril Nørup, Koppang 

Settler er det ultimate brettspillet selv om du kommer i fra Norge eller Danmark. Spilte det første gang i DK og ble helt betatt. Her er det muligheter for den taktiske, den heldige og den slue til å få byttet til seg de nødvendige råvarene. Det mest ultimate er når du slår 7 og kan stjele røveren - da storkoser jeg meg!

 

Stein Ove, Mo i Rana 

Dette er å blir det beste brettspille noengang!

 

Anne-Lene Bøe Dyrholm,  

Det er nå mange år siden første gang jeg spillte dette spillet. Jeg prøvde LENGE å få tak i spillet, dette var før det endelig slo an i Norge. Spillet kan virke litt vanskelig å sette seg inn i, men når en kommer inni det er det utrolig moro. Kombinasjonen av strategi og flaks gjør dette til et moro og interessant spill. Det eneste jeg kan utsette på spillet er at en minst må være tre spillere, men hvis en skal spille bare to, så finnes det jo mange andre morsomme spill =)

Settlers kan anbefales på det varmeste!

 

Håkon Lund,  

Jeg synes spillet er et bra spill med mye mye bra design, men det er også ett ypperlig strategispill med mye handel:) Det er også ett spill som passer til alle aldre.

 

Øyvind H. Aker, Stavanger 

Suverent og svært vanedannende spill. Fikk det før det kom til Norge og har introdusert mange for spillet. Engasjerer venner og kjente i alderen (i allefall) 8-47.

Et spill hvor det ofte er svært jevnt, hvor spenningen ofte er der til siste slutt, og hvor du gjerne "holder på å vinne" i mange runder. Likevel tar spillet sjeldent lenger enn en time eller halvannen (og kan derfor spilles mange ganger i løpet av en helg om du er hekta... Det er jeg!)

 

Unni, Hommersåk 

Et ypperlig spill for deg som fremdeles synes brettspill er kjekkere enn dataspill. Med taktikk og flaks er det bare til å erobre Catan. Dersom du ønsker litt mer variabelt spill anbefaler jeg på det sterkeste å kjøpe utvidelsene til båter, byer og riddere. Et absolutt must for de som er hekta! Jeg har allerede spilt dette spillet i over 7 år og har enda ikke blitt lei.

 

Torgeir Nygård, Porsgrunn 

Et fantastisk og engasjerende spill som en aldri blir lei av. Her kreves ingen forkunnskaper og spillet er like spennende hele veien, til en vinner er kåret. Vi har nå begynt å bytte ut våre danske utgaver med norske og stadig flere introduseres. Favorittspillet til alle i familien og med Settlers i reiseutgave blir nok stranda også inntatt i år. Anbefales til elle med barn fra 8-9 år og oppover.

 

Hanne, SANDE 

Dette er virkelig spillet for ALLE !! Etter å ha blitt introdusert for Settlers for et år siden, har vi gått til innkjøp av dette og flere av utvidelsene. Variasjonsmuligheter og de ulike innfallsvinklene med supplementene, gjør at ingen spilleomgang er like ! Topp at brettet blir forskjellig fra gang til gang ! Nå går det sjelden mer enn to uker mellom hver gang spillet er i bruk. - Vi har til nå ikke hatt en ferie uten Settlers !!

 

Cathrine Eide,  

Absolutt en av mine favorittspill. Gjør seg best med Søfarer-utvidelsen. Ganske lett å sette seg inn i, samtidig som du ikke vinner hvis du ikke er strategisk.

 

Kethlin Tengesdal, Helleland 

Dette er et knallbra spill!! Er det noe mer å si? Hehe...
Dette er helt klart et spill en kan bli hekta på...

Det er et spill som er veldig lett å lære og spesielt morsomt siden spillbrettet endrer seg for hver gang en spiller. Også det at man må bytte og handle gjør at spillet blir også litt lærerikt. Synes det er fint at det går an å være aktiv i spillet selv om det ikke er din tur til å trille terningen.

Blir man litt lei finnes det mange forskjellige utvidelser til spillet som gjør det gøyere, større og mer utfordrende...

Jeg synes det er et fantastisk spill som er verdt å anbefale til de fleste!!

 

Olaug, Rogaland 

Et knallbra spel! Kjempekjekt for alle :)
Må ha det... bare må ha det

 

Tom Børge Frøvik, Ålgård 

Jeg har undret meg på hvorfor folk er så glade i å spille Settlers. Men da vi hjemme spilte det selv første gang i januar 2005, ble vi veldig hektet med vi også. Og dette er før vi har fått oss noen utvidelser. Nå står utvidelsene til Settlers på ønskelisten vår

 

Torunn, Oslo 

Eit genialt spel med lette reglar! Folk vert engasjerte frå første stavtak. Bytting av ressursar, blokkering av ledaren. Og ikkje minst det å ikkje heilt vite kor mange poeng motstandarane har då folk kan ha fått eit ekstrapoeng... Har du spelt det ein gong vert du hekta! Men Settlers er heilt perfekt med utvidelsane!

 

Mats,  

Knallbra spill fra Klaus Teuber. Man deltar i spillet selv når andre kaster terningen, og Settlers blir derfor sjeldent kjedelig. Lett å lære, og spilletiden ligger på mellom én og to timer. Utvidelsene "Sjøfarer" og "Byer og riddere" kan begge anbefales. Mulighetene blir flere, og spilltiden forlenges: I førstnevnte utvidelse kan man stikke av til sjøs, og det er derfor vanskeligere å bli innesperret slik som i vanlig Settlers. I "Byer og riddere" kan man dessuten fjerne motstanderens veistumper.

 

Olaf Sund,  

Settlers er et meget artig spill, med stor fare for avhengighetsfølelse. Brettet kan varieres hver gang man spiller, noe som gjør det ganske slitesterkt. Kan utløse stor frustrasjon hvis terningene går mot deg, og desto større glede hvis de ruller din vei, men jeg har aldri vært i nærheten av å spille det så raskt som det står på pakken -ikke et minus for meg riktignok, bare en advarsel for utålmodige personer. Settleres anbefales på det varmeste!

 

Dag Ivar Mortensen, Vågå 

Det suverent beste spillet jeg har hatt i hus noen gang.. Stort pluss at det finnes utvidelser..

 

Anders Nordin, Stavanger 

Et herlig spill som kan få familien til å bli glade. Du kan også få med deg venner å kjente hvis du kjøper tillegspakken. Et spill med mye moro.

 

Kjetil Vegard, Oslo 

BRA! særlig for dem som er lei av å krige....

 

Hans Jakob Sekse, Lofthus, Hardanger 

Eit utruleg bra spel som engasjerar dei fleste! Kan bli sittande i mangfoldige timar utan at det blir kjedelig!! Men et "must" er tilleggsspelet "Sjøfarer", då blir det endå meir spenning og fighting!! Tusen takk for eit heilt eineståande, genialt brettspel!!!

 

Helge E. Bjelland, Stavanger 

Kort og godt et farlig bra spill. Vanedannende og utrolig engasjerende. Spillet har rom for den gode og den onde spiller. Det er oversiktlig og veldig lett å lære. Har du ikke spilt Settlers er det på tide du enten kjøper det selv eller finner noen som du kan spille hos.

 

Hans Thoresen, Hønefoss 

Meget bra spill. Jeg testet det første gang under Arcon for en del år siden.... Det var så bra at vi måtte spille en gang til, selv om klokka var blitt 05 på morgenen. :-) Har ikke testet noen av tilleggene. Jeg spiller det noen ganger med jentungen på 7 år, og det funker det og - hun synes det er gøy (spesielt å slå 7, og flytte røveren, slik at hun kan stjele kort av pappa...) :-D

 

Carina, Nøtterøy 

Helt genialt spill! Har totalt dilla og har smittet alle venner og bekjente. Du blir aldri lei siden spillebrettet er forskjellig hver gang. Man får også kjøpt påbyggingsspill som gjør det enda mer moro. Må prøves!

 

Hanna Jaatun Heigre, Sandnes 

Settlers er en klassiker! Ble "hektet" første gang vi spilte, og har spilt det ganske mye siden den gang. Der er mange måter å variere spillet på som gjør at det har lang levetid. Nå har vi snart slitt ut vårt spill... I tillegg er der en del utvidelser og varianter som er kjekke å "avansere til" etterhvert. Liker spesielt godt "Byer og Riddere", og "Starfarers of Catan".

 

Christian Voltersvik, Berge 

Dette spillet har lang holdbarhet, til tross for at en etter mange gjennomspillinger kan føle et visst snev av deja vù - at situasjoner en har opplevd før, går igjen.

I starten vil du oppdage at det er mange nye spennende elementer i spillet. Og flere måter å oppnå den statusen (poengsummen) du trenger for å vinne. Men etter hvert som du og din omgangskrets blir mer vant til spillet, blir det likevel ikke kjedeligere (etter min erfaring) - en spiller unna en runde på kortere tid, og dermed får en tid til overs for revansjerunder... og revansjerunder... og revansjerunder. Til slutt ender man opp med å notere ned poengscore fra gang til gang, for å føre et slags "ligasystem" over de som pleier å delta.

Et glimrende spill i seg selv - men noen av tilleggsmodulene er også med på å gjøre spillet annerledes og til tider mer interessant.

 

Kasper Her, Esbjerg 

Det er et vildt godt spil som jeg freaker rigtig meget sammen med mine venner. Det anbefales rigtigt meget!

 

Tolleif Grønås, Stavanger 

Et genialt spill! Så enkelt, så engasjerende! Bygg veier, bygg hus, bygg byer og hamstre inn råstoffer mens du legger kjepper i hjulene for dine medspillere. Tar forholdsvis kort tid å spille, og er meget lett å lære. Har du først prøvd det er det ingen veg tilbake.........

 

Harald Amdal, Sandnes 

The Settlers er et koselig familiespill med mange tillegspakker. Spillet kan tas med og er gøy med mange spillere. The Settlers er også lett å lære. Et pent og oversiktelig spill som passer for alle over 9 år.

 

eivind simon, eigersund 

supert brettspill skal kjøpe alle til uken ( heia settlers ) det er bra at du kan bygge ut

 

Marius N Nicolaysen, Lye (Bryne) 

Et ret og slett genialt spill. Vi har samlet oss utenkelig mange ganger rundt et slikt spillebrett, og det er omtrent like gøy hver gang. Et spill som anbefales på det varmeste!

 

Kenneth Thorbjørnsen,  

Meget tøft spill, men jeg anbefaler dere å kjøpe utvidelser til dette spillet.

 

Ryder, Oslo 

En klassiker som er ypperlig som introduksjon til en brettspillverden som består av mer enn flaks med terningene.

Men ser man på det rent spillmessig så inneholder det fortsatt for mye flakselement i terningene, og det gir iallfall undertegnede en begrensa opplevelse av det hele - og det er med det som grunnlag eg setter karakter.

 

Agnar Mostad, Kristiansand 

Settlers of Catan er et genialt spill. Du bosetter deg som nybygger på øta Catan og det er viktig at du bygger dine hus og byer strategisk. Du kan bygge ved eng, fjell, åker, skog eller leire og dermed ehente ut ressursene ull, malm, korn, tømmer eller murstein dersom terningene viser rette antall. Ressursene kan videre brukes til forhandling med andre spillere. Spillet er enkelt å lære og lett å like. Hvis du først begynner med Settlers, er det vanskelig å slutte. Ulempen med spillet er at det bare er mulig å spille tre eller fire stykker på det. Dette kan derimot kompenseres ved å kjøpe utvidelse til seks speillere. Anebefales!

 

Steinar, Laksevåg 

Har spilt en del spill, og dette var overraskende godt. Har ingen utvidelser, men tipper det kommer i hus snart. Går også greit å spille bare 2, mener jeg. Kjæresten ser også ut til å være like ivrig som meg. Gleder meg til neste spill.

At det finnes relevante og interessante utvidelser sikrer dette spillet en 10'er. Klarer ikke å komme på noe negativt. Bør kjøpes før Ludo og Yatzy. Skal du ha ett spill bør det bli dette.

 

Sindre Spillegla, Stavanger og Oslo 

Settlers er et fint intoduksjonsspill, men har et for stort element av flaks til å engasjere den "drevne" spiller. Ved utvidelsen til 6 spillere, tar spillet for lang tid.

 

Bjørn Egeland, Sandnes 

Det som er så bra med Settlers er at det engasjerer alle spillerne hele tiden. Det er ikke sånn at du bare sitter og venter på tur, men det gjelder å følge med selv om det er andres tur. Når terningene er kastet er det alltid spennende å se om du får høstet inn "dine" råvarer. Og så kan du være med i kjøp/salg sekvensen.

Et annet bra poeng med Settlers er den variable spilleplaten. Spilleplaten er ikke en fast plate som man bretter ut på "vanlig" måte, men består av løse landskapsbrikker som settes sammen. Det gjør det mulig å spille med nye kombinasjoner hver gang. Settlers anbefales !

 

Vidar Aas, Arendal 

Lettlært og engasjerende - dette må være det perfekte familiespill! At det også er litt flaks inne i bildet generer ikke. Det gjør at yngstemann på 10 år også har en liten sjanse til å vinne. Også pluss for at det er et konstruktivt spill, der det ikke bare gjelder å bringe død og fordervelse over andre, selv om røveren gjerne brukes med stor skadefryd... :-)

Har foreløpig bare prøvd grunnsettet, men etter hva jeg hører og leser skal utvidelsene være enda bedre. Her er det mye å glede seg til!

 

Truls, Våle 

Settlers er verdens beste brettspill. Hvertfall i følge meg. Taktikken er uhyre viktig, men også å ha flaks med terningen som viser hvem som får hvilket råstoff. Et tips jeg har: Utviklingskort er det kjekt å ha nok av. Røveren sperrer og på noen utviklingskort kan du flytte røveren et annet sted som passer deg bedre. Vil du bli ferdig litt raskere, kan du velge å gå bare til 6- 8 poeng. Men alt i alt altså, VERDENS BESTE BRETTSPILL SOM NOENSINNE ER LAGET: THE SETTLERS

 

Egil Hansen,  

Endelig gikk jeg til anskaffelse av Settlers. Og det er virkelig utrolig bra! Trodde kanskje at damene i familien ikke ville like spillet, men der tok jeg feil. Eneste minus er den dårlige oversettelsen av reglene som gir rom for mange misforståelser. Hent de engelske reglene eller les korrigeringene andre steder på Spillskrinet.

 

Yngve,  

Dette er bare det beste spillet på jord, heilt genialt. I dette spillet må du ha flaks i terninger og du må tenke taktisk. Sjølv har jeg 4 Settlers spill. Jeg ambefaler deg sterkt å kjøpe dette. Mitt favorittspill!

 

Erik Andreas Lian, Lyngdal 

Sykt bra spill!!! Det er lett for nybegynnere å komme inn i, og når du har spillt det noen ganger så er det bare å spe på med et utbyggingssett, så har du nesten et nytt spill.

Et absolutt must for brettspill-entusiaster og egentlig alle de andre også!

 

Gunn Berit Surdal,  

Mitt favorittbrettspill! Hele familien vår kan spille dette, men det passer også på en vennekveld med andre ungdommer.

Det er så fantastisk at brettet skifter fra gang til gang.

 

Bjørn Henning Larsen, Randabeg 

Dette er et av de kulleste brettspillene jeg har spillet!! Brettet blir aldri likt og det er som gjør dette spillet så genialt. Dette er et spill for deg fra 7 til 101 ++++

Det er også mange ekstrapakker til spillet så når du er lei (eller hvis du går lei) så kan du kjøpe en ekstrapakke og du har et nytt spill.

Nå kan jeg ikke skrive mer for nå skal vi spille!!

 

Aleksander Åsnes, Førde 

Genialt spill med lette regler. Det tar ikke lang tid å lære seg. Når du først har spilt det en gang blir du hekta!

 

Martin, Danmark 

Super

 

Frode Farestvedt Lea, Sandnes 

Settlers grunnspill er et spill som rett og slett får folk hekta på brettspill. Fra første vei blir bygget foregår alt rundt bordet høylytt fra innbyrdes forhandlinger, blokkeringer av leder, de som ligger bak rotter seg sammen mot han som leder etc, et fantastisk og enkelt spill for hele familien. En mørk høst/vinter blir aldri kjedelig hvis man har settlers i hylla

 

Trygve Watne, Kristiansand 

Spillet har enkle regler, men likevel mange muligheter. Etter min mening står dette spillet best på egne ben, altså uten noen utvidelse. Spillet er meget originalt og den variable spilleplaten gjør at man kan spille det igjen og igjen uten å bli lei.

 

Aleksander Vines, Sandefjord 

Et strålende spill med mange muligheter og expansion sett, dette bør absolutt kjøpes.

 

Ivan Fjeld, Stavanger 

Det er nok ingen tvil om at Settlers har blitt en av verdens største spillklassikere. Det introduserte det variable spillbrettet med sitt sekskantsystem - hvor hvert spill blir forskjellig fra det forrige. Denne variasjonen gjør det til et spill som kan spilles om igjen og om igjen. Reglene er ikke særlig avanserte, men spillet har sjel. Da det ikke tar så lang tid og alle blir engasjert, egner det seg godt som et familiespill. Har du ikke prøvd dette spillet er det jammen på tide...

 

Jon Olav Abeland, Kverneland 

Dette er det perfekte spillet for nybegynnere. Enkle regler og man får følelsen av å bygge sitt lille imperie. For mer erfarne spillere så blir det fort litt kjedelig. Det er bedre å bruke Settlers når man skal konvertere nybegynnere til brettspillverden, enn å ta frem Puerto Rico som er et mye bedre spill (men mer komplekst).

 

Wenke, Trondheim 

Detter spillet er helt supert.....det beste jeg har spilt...(og det er ganske mange)!! Spillet blir absolutt morsomst når man spiller med byer og riddere utvidelsen!

 

Kjetil, Oslo 

Ny favoritt! Dette er et knallspill! Forholdsvis enkle regler (takket være en god og lettlest regelhåndbok - på norsk) og god mekanikk. Tilsyneladende litt vel mye flaks inne i bildet, men med "tyngre" spillere tror jeg man utmerket godt kan trekke ut strategiske elementer i det. Ellers har du jo et element Bohnanza-fans vil like: forhandling og bytte av resurser, selv om humoren ikke er like mye til stede som i bønne-spillet. Og så er det selvsagt en genial idé i at man bygger sitt eget spillbrett, slik at det blir et nytt brett hver gang du spiller.

På det mer estetiske plan, liker jeg at hus, vei og by-brikkene er i tre og ser litt røffe ut.

 

Lars Hefte, Kristiansand 

Et spill du lærer veldig fort, og som drar nytte av det. Allerede første gangen vi spilte dette spillet var det veldig morsomt, selv om det ble enda bedre de to påfølgende dagene da vi spilte det 3 ganger. Spillet ser litt kjedelig ut, men er langt i fra dette. Et ypperlig spill som passer for alle. Kan absolutt anbefales og jeg gleder meg allerede til å kjøpe utvidelsene!

 

Sigve Nordpoll, Nordpoll 

Settlers er det beste spillet jeg kan tenke meg, hvis du skal innføre noen inn i den fantastiske spillverden utenfor Damm's grå og kjedelige murer.
Det var i hvert fall grunnen til at jeg ble hekta.

 

Øygunn, Sæbø 

Settlers er et enkelt men samtidig utfordrende spill. Det som er bra med settlers er at det alltid er et nytt brett, en kan aldri legge opp en fast strategi, og man veit aldri kven som kan vinne. I tillegg kan det utvides med dei ulike utvidelsane og bli til eit helt nytt spill.

 

Endre Stene, Førde 

Dette spillets store popularitet er fullt ut forståelig. Her er rikelig med spillmekanikk som en kan utvikle og gjøre seg bedre i. Spillet har også sin styrke i et variabelt brett og dets relativt korte spilletid. I tillegg må en være med hele tiden for å henge med. Det som gjør at Settlers ikke oppnår 10ern, er at det er litt for vanskelig å vinne dersom en får en dårlig start.

 

terje,  

et knall kjekt spill passe te apsolut alle små og store synes eg alle bør barra prøva det

 

Kristian Bunes, Fiskerstrand 

Forholdsvis rolig spill, men likevel engasjerende. Det gir en god følelse når man endelig har klart å bygge seg noen byer, og råvarene strømmer inn. Absolutt verdt de få kronene det koster. Anbefales på det sterkeste!

 

Robert Høstland, Selje 

Kanskje det beste spillet å ta frem hvis du skal prøve å overbevise noen om at brettspill er gøy. Reglene lærer man fort, men det er samtidig så mye variasjon at det gir rom for mye forskjellig taktikk underveis i spillingen. Terningen kan være fryktelig irriterende hvis den går imot deg. Det samme med røveren, men den opprettholder balansen mellom spillerne. En klassiker som man bør ha i spillsamlinga, men det har kommet bedre spill etter 1995...

 

Hans Lerche, København, DK 

Settlers er et genialt spil. Hele ideen om at være et lille civilisation der må handle med andre for at kunne brede sig på landkortet er god. Men var det ikke fordi spillepladen var ny hver gang var Settlers ikke meget værd, dette gør Settlers til et sandt mesterværk, men også jeg mener at man bør have Settlers Søfarer.

 

Esben Malde, Oslo 

The Settlers er et spill vi har hatt mye glede av fra den dagen vi begynte å spille det. Ettersom brettets utseende forandres for hvert spill, medfølger det at taktikkeri og strategier varierer fra gang til gang. Dette gir spillet stor slitestyrke. I tillegg er man nødt til å utvise visse diplomatiske evner og helst inneha et relativt troverdig pokerfjes i sine forsøk på å få byttet til seg de rette typer råstoff; det kan f.eks være vanskelig å ikke virke for desperat når man viirkelig har lyst på et spesielt råstoff. Handelen mellom spillerne gir god spilldynamikk, og jo bedre man følger med på sine motspilleres trekk, jo lettere unngår man ubehagelige overraskelser. På plussiden er også at det finnes mange spillvariasjoner og ekspansjonsmateriale. Det eneste negative er som tidligere påpekt at terningene av og til kan opptre som dine verste uvenner, slik at områder du trodde skulle bli gull verdt ikke produserer noen ting.

 

Tommy, Norge 

Hvilket århundre lever vi i? Brettspill skal være spennende, fylt med action og samtidig morsomt. Dette spillet er jo gørr-kjedelig. Vet ikke hvorfor, men jeg ser for meg snobber på 1800 -tallet som sitter og spiller Settlers imens de slurper i seg te og gjesper. Egentlig fortjener spillet 0 poeng, men det får ett poeng siden det er supert å spille dersom du ikke får sove. Sorry alle Settler-fans :-)

 

Mikkel Nyholt, Lillestrøm 

Dødsbra spill!!! Jeg har selv hatt dette spillet i noen år og er like ivrig hver gang vi spiller det. Har også Sjøfarer og 6prs. utbyggningselementer.

 

Kent Are Myhr, Trondheim 

Et suverent spill for å introdusere nye spillere med! Det gjelder som nevnt ovenfor å utvikle sin sivilisasjon til å bli den største, og for å lykkes med dette trenger man både en porsjon flaks, smarte taktiske disposisjoner samt at det kan være lønnsomt med gode forhandlingsegenskaper for å få byttet til deg de riktige råstoffene.

Utformingen av spillebrettet er herlig enkel, men samtidig så avansert at nesten ingen andre spill kan konkurrere.

Settlers er et spill du garantert vil spille om igjen og om igjen...og enda bedre kan det bli dersom du kjøper inn tillegget "Sjøfarer". Eneste lille minus er at flaksen enkelte ganger kan bli for avgjørende (terningene), og at det kan være vanskelig å ta igjen det tapte dersom du først har kommet etter.

 

Maria Fugelsnes, Sula 

I Settlers gjelder det å sikre seg ti seierspoeng. De ulike veiene som fører til målet, gjør at det på slutten blir veldig spennende. Noen har kjøpt seg utviklingskort, men ingen vet om det er riddere de sitter på, eller seierspoeng. En tredje mulighet kan være et fremskrittskort. Skal man ta sjansen på noe? For å få seierspoeng kan man bygge seg byer eller hus ved hjelp av råstoffkort.. Byer gir mest utbytte i råstoffkort, i forhold til hus. Råstoffkortene kan du også miste de når røveren blir aktivert. (når noen kaster syv, og du sitter med syv eller flere råstoffkort på hånden. Da må du kvitte deg med halvparten). For lengste handelsvei, største riddermakt eller en by får du to seierspoeng. For et hus får du ett. Alle spillere får utdelt to hus + to tilhørende veier ved spillets start. Dvs. to seierspoeng. Den første som har ti seierspoeng er vinneren.

Spillet blir kanskje lite komplisert dersom du er vant med litt "tyngre" brettspill som Puerto Rico. Helt greit nybegynnerspill, der terningflaksen dominerer litt for mye.

 

Fred Moerman, Rana 

Dette var nesten en tier. Årets påskespill var en fulltreffer. Minstemann er på 9 år og hadde ingen problem med reglene. Spillet er variert, godt gjennomtenkt og solid i utførelse. Jeg hater plasthus og var gledelig overrasket da alle brikkene var i god gammeldags tre! ;~)

 

Frode, Håvik 

The Settlers er ett glimrende spill! Lett å lære, kjekt å spille! Dei sekskanta brikkene som skal settes sammen til eit brett for kvar gong, gir hvert spill ett unikt utgangspunkt! Anbefales!

 

Spiff,  

Det er en STOR feil på bildet... Se om du kan finne den

 

Remo,  

Dette spillet har alt, selv om jeg mener ekspansjonssettet Sjøfarere bør inkluderes for å få fullt utbytte av dette spillets potensiale. For meg er dette en klassiker som jeg mener ALLE bør ha. Hele konseptet er genialt, og ikke la barrieren om lese mer enn 1 A4 side komme i veien. Spilldynamikken er faktisk enkel! Sjekk www.brettspillguiden.no

 

Sofie, Drammen 

Dette spillet er morsomt, fordi spillebrettet endres for hver gang du spiller. reglene er meget enkle. men det er terningene som til sist bestemmer.

 

Stian, Haugesund 

Til tider vil jeg påstå Settlers er genialt, en enkel utførelse med avansert utfall. Noe av det som gjør spillet til en suksess er enkel opplæring, pent design, veldig bra spillvennlighet, høyt tempo og mye interaksjon. Noe av det som trekker litt ned er terningens påvirkning av spillutfallet samt det faktum at om du skulle komme skjevt ut fra starten, kommer du deg sjelden på beina igjen. Alt i alt er settlers et veldig fint alternativ, til unge voksne som voksne unge :)

 

Din anmeldelse av Catan
Her kan du legge inn din anmeldelse av Catan.

For at anmeldelsen skal være nyttig for andre bør den inneholde litt om spillmekanikk samt en oppsummering om hva du liker/ikke liker ved spillet.

Ditt navn:
*
Hjemsted:

Anmeldelse:
*
Din e-post:
*
Din epostadresse vil ikke bli vist på nettsidene våre, videreformidlet eller brukt til å kontakte deg av andre årsaker.

Gi spillet en karakter 1-10 (1=dårlig og 10=best)

Sikkerhetskode:
* skriv inn ordet terning

* må fylles ut

 

 

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post eller ring oss på 4000 4999 (v/ Siv).