Spillforumet
Spørsmål og svar om Spillskrinet og produktene våre.
Vil du prøve en annen vri? Her finner du noen regelvarianter.
Noe på hjertet? Send oss GJERNE en e-post

 Visa    Mastercard
Din handlevogn
inneholder 0 varer
MAH JONG - Et klassisk japansk og kinesisk spillFor 4 spillere
Alder fra 8 år
Spilletid 30 min.
Spillmaker [Klassiker]
Engelske spilleregler

Pris kr. 698,-

Kun 2 stk. på lager

Mah Jong er et spill med røtter tilbake til år 2000 f.kr. og således et spill som er fylt av mange tradisjoner. Noen er gamle og hevdvunne, mens andre er kommet til mye senere. Mah Jong spilles med nydelige brikker med kinesiske illustrasjoner. I spillet gjelder det å bygge serier: Chi - tre brikker i rekkefølge, Pung - tre like brikker, og Kong - fire like brikker. Den som først klarer å lage disse seriene, og et par, får Mah Jong.

Mah Jong er et klassisk brettspill av høy kvalitet, som vil gi mye moro og mange utfordringer.

Spillskrinet mener...

Klassisk og vakkert
Trond skriver: Dette spillet er kjent under mange navn: Mah Jong, Mah-Jongg, Ma Diao, Ma Cheuk, Pung Chow og mye mer. Spillet ble først kjent i vesten på begynnelsen av 1900-tallet og det ble voldsomt populært. Det spilles med brikker og man samler man på par og serier og minner således om en annen favoritt, Rummikub.

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse og hjelp andre med å finne riktig spill!

Espen Solheim,  

Jeg reagerer litt på at folk anmelder spillet Mahjongg her og ikke produktet som er advertert på siden. Hadde vært nyttigere for folk som meg å faktisk vite om Philos sinn boks er bra kvalitet, hva type regler det er tilrettelagt for (siden der er forskjelige brikketyper i japanske og kinesiske regler). Å se masse 10er poster og folk som snakker om spillet, og ikke dette konkrete produktet hjelper meg ikke stort. Er der noen som faktisk har prøvd Philos sitt sett?

 

Sidsel, Oslo 

Mah Jong er et fantastisk spill som man blir raskt hektet på. Det finnes mange ulike varianter av Mah Jong, men den som er mest vanlig i vesten har mange ulike "hands" som man kan spare på for å kunne si "Mah Jong" og vinne.

Jeg har spilt Mah Jong som expat i utlandet og savner det stort her hjemme i Norge.

 

Eli Wendelbo, Rauland 

Mah Jong er et spennende og engasjerende spill, som gjør at det er vanskelig å gi seg etter ett spill når man er blitt bitt av Mah Jong-basillen. Spillet innledes ved at man sammen bygger en mur av alle brikkene – den kinesiske mur om man vil. Terningenes oppgave er å bestemme hvem som får østavinden og dermed starter spillet, og hvem som også får rundevinden – vindretningen for omgangen. Allerede her er grunnlaget for poengberegningen, noe som blir avgjort til slutt i spillet. Poengberegningen er finurlig. Har man fått til serier av steinene for rundevinden eller egen vind/årstid, gir dette f. eks. fordobling av poengsum. Visse brikkesammensetninger kan også gi ekstra fordobling av poenger. Spillet kan på ett vis minne om rummikub, ved at man danner serier av brikkene. Men Mah Jong har flere momenter og flere type brikker med varierende verdi, enn Rummikub.

Mah Jong er et spill man bør spille flere ganger, men har man først fått litt taket på det, er dette et spill som gjerne blir tatt fram om man skal ha det hyggelig en kveld. Det er ikke så mye action, men spenningen stiger ettersom man trekker steiner og gir fra seg tilsvarende, og ettersom man greier å bygge opp egne serier for til slutt å kunne trekke sluttsteinen og si "Pong Mah Jong!" Så lenge man må trekke skjulte steiner, er det en viss flaks her - også uflaks, men man bør også bruke taktikk for å få et godt spill ut av runden, og greie å holde egne brikker skjult i det lengste. Spillbrikkene har kinesiske tegn og figurer, men også tallverdier. I spillskrinets utgave av spillet kunne jeg ønsket meg noe tykkere og tyngre brikker, slik at de er lettere å bygge mur av. Spillet passer best for større barn/voksne, og liker man denne type spill, har man et spill å glede seg over og savne - om det er lenge siden sist man fikk spille Mah Jong.

 

Din anmeldelse av Mah Jong
Her kan du legge inn din anmeldelse av Mah Jong.

For at anmeldelsen skal være nyttig for andre bør den inneholde litt om spillmekanikk samt en oppsummering om hva du liker/ikke liker ved spillet.

Ditt navn:
*
Hjemsted:

Anmeldelse:
*
Din e-post:
*
Din epostadresse vil ikke bli vist på nettsidene våre, videreformidlet eller brukt til å kontakte deg av andre årsaker.

Gi spillet en karakter 1-10 (1=dårlig og 10=best)

Sikkerhetskode:
* skriv inn ordet terning

* må fylles ut

 

 

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post eller ring oss på 4000 4999 (v/ Siv).