Spillforumet
Spørsmål og svar om Spillskrinet og produktene våre.
Vil du prøve en annen vri? Her finner du noen regelvarianter.
Noe på hjertet? Send oss GJERNE en e-post

 Visa    Mastercard
Din handlevogn
inneholder 0 varer
LIGRETTO (BLå) - Hurtighet er det som teller!For 2-4 spillere
Alder fra 8 år
Spilletid 10 min.
Spillmaker [ikke oppgitt]
Norske spilleregler

Pris kr. 149,-

Kun 1 stk. på lager

Det er tre ting du bringer til bordet når du skal spille Ligretto:

  • Hurtighet
  • Kombineringsevne
  • Reaksjonsevne
Med disse tinga under hatten, gjelder det for alle spillerne å samtidig bli kvitt sine Ligretto-kort. Alle bygger på de samme korta på bordet, og spillet tar helt av mens en forsøker å være først til å bli kvitt sine kort ved å bygge i serier fra 1-10.

Dette lynraske kortspillet er for 2-4 spillere, men kan lett bygges ut ved å kjøpe ekstra farger, for eksempel Ligretto Grønn. Spillskrinet har også fått inn Ligretto Rød slik at opp til 12 spillere kan kave om samme mål.

Lynraskt, morsomt og herlig!

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse og hjelp andre med å finne riktig spill!

Maria, Inderøy 

Dette er et helt fantastisk spill for hele familien og vennegjengen. Jeg vil anbefale den til mange

 

Kenneth Verstad, Steinkjer 

Dette er et fantastisk spill for hele familien :) Man blir veldig lett "hekta" på spillet, og om man kombinerer flere av fargeboksene jo mer hektisk og morsomt blir spillet :) virkelig å annbefale til alle :)

 

Kim Fjeld, Bergen 

Dette er kjempegøy! Passer absolutt alle. Anbefales både som familiespill, selskapsspill eller som en kort filler. Utmerket som bursdagsgave til et barneselskap.

 

Jørgen, Randaberg 

Fantastisk gøy spill! Lett og lære, men tar litt tid å komme inn i, iallefall når du spiller med erfarne spillere

 

Evelyn, Stange 

Kjempegøy for hele slekta! Jo flere vi er desto bedre er det:)

 

Kathrine,  

Fengende spill - Lett å like! Enkelt å lære og lære bort.
Et veldig kjekt spill. Du blir rett og slett hekta!!!

 

Inger Marie Torstrup, Stavanger 

Jeg jobber på en SFO, og en av mine assistenter fortalte om et spill hun kjente fra Tyskland. Ligretto. For et fantastisk spill! Voksne og og barn kan spille sammen. Vi voksne har en arm på ryggen og barna bruker begge. Anbefales til alle.

 

Ida, Trondheim 

For et spill!!! Ei jente i klassen hadde med seg dette spillet på skolen, og hele klassen sloss for å få lov til å spille med. Etter det kjøpte jeg like godt alle Ligretto-spillene :)

Det er kjempeartig og må prøves!!! Var litt treg i starten da reglene ikke satt så godt, men det tok ikke lang tid før det gikk kjemperaskt!

 

Tone, Bergen 

Utmerket for kjappe personer med god reaksjonsevnen og guts til å hevde seg litt, bryte seg fram. Ekstra kjekt sammen med de to andre fargene, da kan man spille 12 spillere på en gang. Passer bra i alle anledninger. Veldig grei størrelse, lett og ta med seg. Litt dumt at det ikke er "ekstrakort" i esken i tilfelle man skulle miste et kort, for da er lissom den fargen litt "amputert". Ellers strålende spill!

 

Elise Ringstad, Stranda 

Eg har visst om Ligretto lenge, men gadd aldri å lære meg det. Men for ca. to veker sidan, lærte eg meg det, og eg har ikkje angra eit sekund! Har rett og slett blitt hekta. Må ha det, kvar einaste dag, blir aldri lei. Det einaste det står på, er om eg har nokon å spele med. Eg går på ein internatskule, og der blir det spelt ligretto veldig, veldig ofte. Det er utruleg gøy, sosialt, og en blir skikkeleg engasjert.

No har eg tenkt til å kjøpe meg Ligretto, og det skal mykje til for at eg blir lei! Anbefalast!!!

 

Cecilie, Kongsberg 

Ei venninne hadde Ligretto. Vi og noen folk pleide å spille spill, de vanlige gamle. Men venninna mi ville hele tiden ha oss til å lære Ligretto, men ingen av oss orka å lære et nytt spill. Tilslutt gav vi etter å lærte oss Ligretto, venninna mi trenger en belønning for det! Dette er ett år siden, og vi har blitt HEKTA!! Spilte det sist for 2 timer siden. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor ikke Ligretto er mer populært rundt omkring. Få Ligretto ut til folket!! Det er sosialt og MORO!! Selv om de eldste kan være litt treigere enn de yngre, ler de like mye og kommer med den vanlige setning: "bli med å spille Ligretto a?!"

Bytt deres apatiske ansikter foran tv-skjermen med Ligretto! Trim for både kropp og sjel!

 

Karoline, Gjøvik 

Dette er det morsomste spille på hele jordkloden!! (utenom Settlers) Alle blir helt gira, og selv blir jeg så ivrig at jeg er nødt til å stå oppresit under hele spillrunden! SUPERBRA SPILL!! Ville gitt spille karakteren 15 om det var mulig!

 

Marthe, Vigrestad 

Du blir hekta!

 

Camilla, Sandnes 

Er du lei av terninger, strategi og trege spill??? Da er dette spillet for deg! Her må man være kjapp...veldig kjapp! :) Klarer du å få ut din "Ligrettobunke" før de andre, eller er du for treg?
Lykke til:)

 

Torfinn, Klepp 

Meget engasjerende spill både for barn og voksne! Anbefales!!!

 

Kristine Flacké, Stavanger 

Dette spillet bør være i alle spilleglade hjem! Perfekt for de som liker hurtighet. Enkelt å lære, samtidig som det er umulig å bli lei av det. Men pass på: det er nemlig veldig lett å bli hekta! Selv klarte jeg ikke å stoppe, og når andre ville gjøre andre ting, maste jeg om å spille Ligretto helt til de andre gav seg.

Spillet er billig, og absolutt verdt en sjanse, selv for de som er usikre på grunn av hurtigheten i spillet.

 

Terje - fra dalstroka innafor Pa, Søgne 

Prøvde spillet første gang i romjula, til og med svenskene som kom på besøk lærte det fort! Men de ble selvfølgelig most. Dette må da bli folkets gave til kongeparets jubileum i år. Spillskrinet oppfordres herved på vegne av alle fornøyde spillere.

 

Ane Gilje,  

Drit bra!! Hadde gått ann ville jeg gitt spillet over 10 poeng. Dette spillet må skaffes!( hvis du ikke har det fra før).

 

Andrea Lothe, Ålesund 

Man blir svett av mindre for å sei d sånn! D heile bjynnte for mej på Hald internasjonale senter i mandal, kor d stadi va venteliste på å bruke ligretto-stokkene. Folk tok heilt av, å d hørtes i dei fleste naboromma viss d va ivrige ligretto-spillera på gang. D e hefti festli å sjå kor stort konkunrranseinstinkt man får, å kor blind man plutseli kan bli for d som ligge foran dej på bordet når du berre e gira nok. Kjøp d!!

 

Karl Johan U. Bakken, Sykkylven 

Ligretto ble årets slager på Fredtun folkehøyskole. Etterhvert ble det til at alle spilte det, og det tok virkelig av. Spillet er usedvanlig lett å lære seg, og det nytter ikke spille når du begynner å bli trett- da taper du!

 

Maren Nedregård, Børsa 

Dritbraspill!!Er tidenes beste kortspill. Er du lei alle langvarige spillene så er dette noe for deg.

 

Tone, Kristiansand 

Er du glad i fart og spenning,så er LIGRETTO noe for deg!! et spill hvor det gjelder å være kjapp,konkurranseinstingtet ditt blir satt på prøve,og man kan more seg sammen med venner og familie. Et spill du fort blir hekta på:) En fin gave å gi noen du er glad i...bør kjøpes!!!!

 

Therese, Trondheim 

Her gjelder det å henge med i svingene for å bli kvitt kortene sine! Et spill du raskt blir hektet på, og som er lett å lære. Som nybegynner kan man lett bli knust av de erfarne, men tempoet kommer seg fort:)

Bør være med i spillsamlingen din!

 

linda beate, leka 

Ligretto er kjempe gøy:D å spille det når man er hyper er det beste:D hehe:) ligretto kan spilles uansett hvor man er:D det beste er å spille det klokka 3-4 om natta når tilsynet på internatskolen tror du sover.. hehe

det er kjempe lett, man kan lære det bare ved å se på at andre spiller.. man trenger nesten ikke høre reglene.. det var slik jeg lærte det i fjor, men så tok det ett år før jeg spilte det men jeg husket det like godt :)

10? burde vært mulig å sagt 10 + 10:p verdens beste spill synes jeg:)

 

Håkon, Sandnes 

Dette lærer du fort! Når en vanlig kortstokk på hytta (eller hvor det nå måtte være) ikke gir stort nok "kick" lenger, er Ligretto redningen. Her er det bare å kaste skjorta og rydde vekk brusen, for det går fort for seg! Bli kvitt kortene dine ved å legge dem i bunker fra 1 til 10 før alle andre. du ser de andres kort, så det gjelder å følge med på minst tre ting samtidig. Som regel litt lettere for jenter enn gutter, men de må jo få vinne i noe ;-)

Avhengighetsskapende!

 

Laila Olsen, Bergen 

Dette spillet var kjempegøy. Blir skikkelig engasjert når du spiller. like før bordet velter. Det er virkelig å anbefale for alle; veldig lett å lære seg, man kommer fort inn i spillet. ANBEFALES på det sterkeste.

 

Caroline, Bergen 

Det er det beste spille ever... blir helt hekta på det... til å annbefalle til det beste... kjempe digg spill... vist det var mulig skulle jeg gitt 1000 poeng, for det er seriøst det gøyeste spille som finnest...

 

Marte, Norge 

Tidenes kortspill! Forbered deg på å bli hektet. Dette spillet drar fram konkurranseinstinktet i de fleste. Anbefales på det sterkeste.

 

Helene, Øygarden 

Dette spillet bra! Har spelt da ein del ganger og du blir seriøst hekta!! Må prøvast ;)
Gir den karakter 11..

 

Anette, Grimstad 

Ligretto er et kongespill for deg som liker å stresse litt. Spilte det for første gang for ikke så lenge siden. vant .*jippi* anbefaler d knall masse:)

 

Kristin Storrusten,  

Til å gå på en kristen folkehøgskole, banner vi uforholdsmessig mye utover i sene nattetimer over dette fantastiske kortspillet. Uten å være en fan av hurtige kortspill forøvrig er jeg blitt helt avhengig, og maser om Ligretto hvor enn jeg går. Skal du kjøpe ett spill i år - spiller du for lite spill.

 

Monica J. Tornes,  

Ligretto er et skikkelig morsomt spill! Jeg synes det er lurt å spille to stykker pr lag, for da blir det lettere, og mye mer sosialt. Ligretto er en av verdens beste oppfinnelse!

 

Pernille, Øygarden 

Dette spelet er bøts bra, første gangen eg spelte det var på ein krik leie.

 

May-Sissel Hatlenes,  

Eg trudde at eg ikkje eigde konkurranseinstinkt, men der tok eg feil. Sjølv om venninna mi slår meg ned i støvlane, er det utrulig artig. Ein får verkeleg trena hurtigleik!!

Det går litt treigt i starten, men etterkvart får ein opp tempoet. Artigast er det når fire stykker spelar; då må ein verkeleg følge godt med.

No skal eg lære to av tantebarna mine dette spelet, og reknar etterkvart med at eg må utvide kortstokken med fleire fargar!

 

Ulf Erik,  

Morsomt, lett og inkluderende.

 

Halgeir Lade, Måløy 

Ligretto er for årvåkne folk med raske hender og god oversikt. Det viser seg som regel at den mest erfarne stikk av med sigeren, so øvelse gjer nok mester. Spelet passar for halvgamal og ung. Fin måte for å auke stemninga rundt bordet....

 

Åsmund, Trondheim 

Veldig bra! Får opp både temperatur og stemning hos deltakerne.

 

Sofia Løkke, Veidnesklubben 

Ligretto er en KLAR 10'er!!! Ei venninna var på tur nordover, og hadde "truet" oss i forveien at ho skulle lær oss et nytt spill... Vi var hekta på no-time! Det som er så inderlig kult med Ligretto er at alle kan være med - uansett kor man e ifra! Et godt tips er å rydde GOD plass på bordet man spiller ved... første gang æ vant flakset Cola-bokser, lysestaker og andre ting over halve rommet... Ligretto e bare BEST!!! Æ gir 12 TOLV poeng - MINST!!!!!!!! :-)

 

Thomas Lollike, Gjøvik 

Antageligvis det eneste spillet man kan hate sinnsykt samtidig hvor man elsker det!!!

 

Una, Gjøvik 

Beste kortspillet jeg har spillt. Veldig morsomt og enkelt å lære... PS: Pass på, du kan bli avhengig!

 

Kristian R. A. Østby, Trondheim 

Dette spillet slår virkelig an hos alle. Veldig lett å lære, men samtidig er det alltid rom for å bli bedre. Ja, hovedstyrken til dette spillet må være at det er så lett å inkludere nye spillere, og at det er så umiddelbart fengende. Ikke verdens største intellektuelle utfordring, men men..

 

Kristin Maria Adriaenssens, Mandal 

Ligretto kom inn i mitt liv i påska. Da ble det helt forandret. Ligretto er jo ganske genialt. Det er lett å komme inn i og man blir fort hekta. Ulempene med dette spillet er at man kan få dårlig hørsel (noen spillere kan kanskje bli litt vel ivrige noen ganger) og at det kun kan være 4 spillere med. Som oftest er det mange fler som vil være med. Likevel scorer Ligretto høyt på min kortspill scala og man kan vel bare anbefale alle som leser dette å prøve det. Til og med de som først mener de hater dette spillet ender opp med å kjøpe det når de har spilt det 2 ganger og ikke lenger ligger så veldig i minus.

 

Berit Tønnessen, Lista! -sørlandets perle! 

FANTASTISK!! Må jo bare anbefales til alle!! Dette spillet kan man spille lenge før man blir lei! Har sittet og spilt 10 1\2 timer i strekk!!! Drømte om grønne tre`ere og røde ti`ere den natta!! Fantastisk at det nå er mulig å få tak i nye Ligretto spill, for mitt er ganske utslitt nå, og jeg trodde at man måtte til Tyskland for å få tak i det!!! Hurra!!!

 

Karianne Walvick Dahl, Kongshaug Musikkgymnas, Bergen 

Ligretto er en enormt smittsomt basille som løper fra dne ene byen til den neste! Alle jeg lærer spillet blir HEKTA til de grader! Noe som resulterer i timesvis med spilling, og utslitte kort! Steder som ikke anbefales å spille på; Lindesnes fyr når det blåser, i regnvær ute, på en brygge der kortene lett kan falle gjennom sprekkene. Ellers er ligretto et fantastisk kortspill som du bare MÅ prøve!! Ikke overbevist sier du?? PRØV!!

 

Eirin Bruskeland Hinna, Mandal 

Oioioioi! Nå blei æ gla! Endelig funnet en plass som det går ann å kjøpe spillet! Ble bitt av Ligretto-basillen da ei venninne viste meg dette fantastiske spillet, og gjett om det var gøy! Er vanligvis ikke sånn en stor fan av kortspill men dette tar kaka!Nei, Ligretto i våre hjerter, sier jeg bare! Går fort, og man må virkelig konsentrere seg...Noe som fører til at det blir ganske høylytt! En fin måte å bli kjent med nye folk på, så spill Ligretto og bli glad:)

 

Åge Skjervheim, Vats 

Dette spillet må berre prøves. Passer for dei som liker raske spill, her kreves full konsentrasjon hele tiden. Du blir lett hekta på spillet.

 

Frode Håvik Larsen, Håvik 

Ligretto er en glimrende rask filler! Men som Robert sier tar det litt tid å få opp akselerasjon...Spillet er både morsomt og annerledes. Målet er å bli kvitt dine ligretto kort først, og alle bygger på samme rekker på bordet.

Ufattelig morsom og rask filler!

 

Leif Inge K. Sørskår, Sandnes 

Ligretto! Ett spill og du er hekta!! Vannvittig kjapt og greit spill, og etter å ha sitti timevis med Axis and Allies ble dette en avkobling (eller påkobling?) så til de grader. Absolutt anbefalt, og spesielt når folk er i godt humør og en god dose overtrøtte... Ligretto stopp!

 

Sigve Nordpoll, Selje 

Ligretto er et spill med forrykende tempo. Det er om å gjøre å bli kvitt kortene sine og spillet kan minne om kortspillet "Kvikken". Spillet har ingen dybde, men litt taktikk er der. Et underholdende spill, der humøret er på topp!

 

Trond Kråvik, Balestrand 

Jeg jobber som ungdomsarbeider på internatskole. Ligretto er et spill som er enkelt og som fenger mange. Hver dag er det elever som er engasjert og har det sosialt sammen når de spiller Ligretto.

 

Camilla Ebert, Sandnes 

Jeg gir dette spillet en så god karakter fordi det er rett og slett skamkult. Det går fort og man blir hekta. Lærte det sist helg...ble sittende 5 timer uten pause, og jeg merka ikke at tia gikk. Spillet er bra, reglene er lette, og prisen er veldig bra!Anbefales på det sterkeste!

 

Anne Lene Giil Prestegård, Balestrand i Sogn 

Det er et kjempemorsomt spill, men det er faktisk ikki verdt srisen assa...

 

Kent Are Myhr,  

Sannsynligvis det eneste spillet som kan gi deg senebetennelse i hånden! For her er det kjappe vendinger, med hendene fram og tilbake over bordet hele tiden. I grunnen er Ligretto mest en kabal der det gjelder å fylle inn flest mulig hull, så det er lite interaksjon mellom spillerne. I lengden blir nok dette alt for ensformig, men jeg vil tro at det er lett å få med nye spillere på dette spillet. Dog ikke noen stor favoritt hos meg, til det er det altfor mye tilfeldigheter.

 

Robert Høstland, Selje 

Dette må være kortspillenes Formel 1. Her gjelder kun en ting: Tempo, tempo, tempo!!

Spillet er veldig lett å lære, men man må spille en del ganger for å få opp hurtigheten. Jeg har prøvd dette online på Brettspielwelt mot erfarne spillere, og ble MOST.

I og med at spillet er så enkelt, kan man spille dette med både barn og voksen, erfarne og uerfarne brettspillere. Og prisen er ikke så verst heller.

 

Din anmeldelse av Ligretto (blå)
Her kan du legge inn din anmeldelse av Ligretto (blå).

For at anmeldelsen skal være nyttig for andre bør den inneholde litt om spillmekanikk samt en oppsummering om hva du liker/ikke liker ved spillet.

Ditt navn:
*
Hjemsted:

Anmeldelse:
*
Din e-post:
*
Din epostadresse vil ikke bli vist på nettsidene våre, videreformidlet eller brukt til å kontakte deg av andre årsaker.

Gi spillet en karakter 1-10 (1=dårlig og 10=best)

Sikkerhetskode:
* skriv inn ordet terning

* må fylles ut

 

 

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post eller ring oss på 4000 4999 (v/ Siv).