Spillforumet
Spørsmål og svar om Spillskrinet og produktene våre.
Vil du prøve en annen vri? Her finner du noen regelvarianter.
Noe på hjertet? Send oss GJERNE en e-post

 Visa    Mastercard
Din handlevogn
inneholder 0 varer
ALIAS - OrdforklaringsspillFor 4 eller flere spillere
Alder fra 10 år
Spilletid 60 min.
Spillmaker [ikke oppgitt]
Norske spilleregler

Pris kr. 249,-

Kun 1 stk. på lager

Snu timeglasset og forklar ALIAS-ordet for laget ditt. Du har bare ett minutt på deg, så tenk raskt, bruk fantasien og uttrykk deg enkelt og tydelig, slik at laget ditt gjetter ordet så fort som mulig.

Og husk at du ikke kan røpe det riktige ordet på noen måte, men må forklare det med dine egne ord!

For hvert ord dere klarer før tiden er ute, får dere flytte ett steg fremover på spillebrettet. Hvem kommer først i mål og vinner spillet?

ALIAS spilles som laggspill med to eller flere spillere på hvert lag. Spillet passer for 4 eller flere deltakere fra 10 år og oppover.

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse og hjelp andre med å finne riktig spill!

Malin, Halden 

Alias er et faktastisk morsomt selskapsspill som får alle til å blir engasjerte, stressa og fokuserte på en gang. Min vennegjeng har en tendens til å bli plutselig høyrøstet når de skal forklare et ord, og vifter med armer og kort. Det er i tillegg et veldig lærerikt spill, hvor man får testet sin egen evne til å forklare ord på best mulig måte. Man får muligheten til å lære nye ord man ikke kunne, og kanskje lære at ord betyr noe annet enn det man trodde. Anbefales på det sterkeste.

 

Ingreed , Kvidbjørnsholmen 

Dette var et meget, meget artig spill! Jeg fikk vann i munnen, spesielt av brikkan. Tanken på å nærme seg sjakkbrettet (aka mållinjen, man må få ha det litt artig:)), er helt ubeskrivelig!Litt langdrygt. Spillet er ikke veldig festlig. Man må for eksempel spille/sitte sammen med andre! Kommer dette på xbox, Remo?

 

Ingvild, Lillehammer 

Alias er et utrolig morsomt selskapsspill! Skaper mye latter og god stemning rundt bordet. Det er ikke bare bare å skulle forklare "kakeauksjon" under sterkt tidspress og i neste rundt gjette "hellerist", mens alle ivrerer etter å si hva ordet er! (du får selvsagt jernteppe) Alias funker perfekt som pådriver for å dra igang stemninga på vorspiel. Man må tørre å slå seg litt løs og ikke være redd for å drite seg ut. Alias anbefales på det sterkeste!

 

Linda, Steinkjer 

Synes dette spillet er veldig morsomt. Man lærer seg nye ord og man får brukt hjernen på en litt annen måte, enn man er vant til :) Får bare lyst til å spille mer og mer når man spiller:) Anbefaler dette spillet til alle som kan lese og skrive. Må være minst 4 spillere da.

 

Bjørn Ravnås, Stavanger 

Alias er kjempegøy, men kun dersom man spiller med personer som er raske i oppfattelsen! Det er kjekkest om man er minst 3 stk på hvert lag. Spillet er ikke for alle folk, dessverre. Når noen blir stresset stopper det helt opp, og det vil ta veldig lang tid å spille helt ferdig.

 

Eirik, Spydeberg 

Kjempegøy spill:) Passer til gutter og jenter. Det eneste jeg skal pirke på er at det er vanskelige ord. Ikke alle altså, men noen. Likevel et kjempebra spill.

Da vi kjøpte Alias så fikk vi en feil i pakken. Det var at brettet var trykket feil så det var litt dårlig.

Kjempe artig spill!! Anbefaler det til alle som liker brettspill :)

 

Monica Heggelund, Harstad 

Spilte spillet for første gang på ferie i år, syntes det var veldig artig og engasjerende. Samtidig var det veldig lærerikt, lærte nye ord og mange nye måter å forklare ord på. Anbefales for alle som liker å spille sammen med andre.

 

Kim Fjeld, Bergen 

Q: "Det Olsenbanden driver med."
A: "Kriminalitet!"
Q: "Stort pattedyr som svømmer i havet."
A: "Hval!"
Q: "Når noen snakker om andre med en annen."
A: "Sladder!"

Slik kan en omgang Alias fortone seg. I dette enkle selskapsspillet skal man forklare ulike ord og uttrykk gjennom å bruke assosiasjoner til det ordet eller uttrykket man skal frem til.

Spillerne deles i to lag. Den som skal forklare ord på laget skifter etter tur, slik at alle får prøvd seg. Resten av spillerne forsøker å komme frem til det rette svaret. Turene veksler mellom lagene, så lagene løser sine egne utfordringer. Underveis i spillet blir det noen dueller mellom de to lagene.

Spillet utfordrer kreativiteten og våre verbale ferdigheter.

Et artig selskapsspill der det ikke handler om fakta, men om å være rask og presis i sine forklaringer!

 

Kristian, Stavanger 

Artig spill som får deg til å tenke litt utenom de banene du vanligvis tenker.

 

Guro Lunde, Trondheim 

Alias! Spillet som virkelig drar i gang stemningen. Her får man muligheten til å leke med ordspill og prøve seg fram på utallige måter innen språkets liga, samtidlig som man koser seg. Dette spillet er en favoritt i vennegjengen vår, og vil du gjøre noe annet enn å sitte foran tv'n en fredagskveld kan alias anbefales som både morsommere og mer sosialt.

 

jennie authèn, stabekk 

kjempera spill hvor alle er med. Vi skrek og lo imes vi spilte og hadde latterkrampe!

 

Ruth Lundemo, Kvaløysletta 

Artig spill, og et ypperlig alternativ for de som får noia av kunnskapsbaserte spill. Her er det ikke fokus på faktakunnskaper, men deltakernes evne til å lede medspiller(e) frem til korrskt løsningsord på kortest mulig tid. Minus for enkelte ubegripelige eller gamle ord.

 

Anita Eggesvik Karlsen, Halden 

Kjempe spill, anbefales på+ det sterkeste. Her hjemme blir det spilt hver fredagskveld på den lokale cafèen.. Vennegjenger son konkurrere mot hverandre, og alltid er det en liten gevinst til vinnerlaget..

 

Sigrid, Bergen 

Kjempe KJEKT familie spel! Hadde aldri trudd at eit så enkelt spel kunne vere så gøy. Anbefalt til alle! :D

 

Sverre Kolderup, Oslo 

Alias er et supert spill for store og små. Sommerens store slager, og årets julegave.

 

Pål Berge, Bryne 

Alias er et ypperlig selskapsspill, både sammen med venner og familie. Spillet er spesielt gunstig fordi det inneholder svært enkle og greie regler, og det er derfor enkelt å forklare for nye spillere. I tillegg er det et spill hvor både nybegynnere og rutinerte spillere kan hevde seg -- og for hyppige spillere er det stor mulighet for at faste lag kan bli samkjørte og bedre etter hvert som spillet spilles.

Alias er ett av mine favorittspill, og får naturligvis høyeste karakter! En sikker vinner =)

 

Andreas Veggeland, Stavanger 

Alias går ut på å forklare og gjette flest ord før tiden går ut. "Tiden" er i denne sammenhengen ett minutt - hvis plasttimeglasset er så nøyaktig da, jeg har ikke sjekket.

Alias må i utgangspunktet spilles med minst fire spillere, ettersom man må ha to lag. Likevel er det ingenting i veien for å spille bare to personer. Da må du konkurrere mot deg selv, og det er så klart ikke særlig spennende. Likevel kan det være engasjerende nok.

Da jeg og kona plutselig befant oss i en kilometerlang ferjekø nord for Arsvågen på vei hjem fra Voss for noen fredager siden, var Alias en grei måte å få tiden til å gå. Reglene var enkle: Sett på stoppeklokka, start å forklare. Vi måtte forklare 40 ord på kortest mulig tid.

Etter et par omganger var stemmen totalt utslitt, men moro var det lell.

Nok om det: Spiller du spillet etter reglene, må man som sagt være to lag. En flytter rundt omkring på brettet og lander på tall fra 1 til 8. Så trekker man kort og starter å forklare ordet som står på det tilsvarende tallet. Klarer man å forklare ordet, trekker man et nytt kort og fortsetter. Det er lov å gi opp om en ikke vet hva ordet betyr, eller synes det er for vanskelig. Dette er selvfølgelig en taperløsning, men er av og til uunngåelig. De kortene man legger bort, gir poeng til motstanderlaget.

Når man forklarer, er det ikke lov å mime/gestikulere. Det er heller ikke tillatt å bruke deler av ordet man skal frem til. Skal du forklare ordet "vannballong", kan du ikke si at det er noe man blåser opp og har vann i. Men si gjerne at det er noe du blåser opp og har H2O i.

Du skjønner poenget?

Godt. Nå bør alle ha fått et godt inntrykk av hvordan spillmekanikken fungerer. Men er det gøy?

Absolutt. Alias fenger og engasjerer. Det negative er selvfølgelig at det er grusomt å plutselig stå fast, irritasjonen over evneveik gjetting og evneveik forklaring kan til tider ta gleden bort fra spillet. (Selvfølgelig er det alltid de andre som er evneveike om de ikke klarer å gjette din forklaring - slik er det bare).

Et annet moment ved spillet som kan bidra til misnøye, er de hvite feltene på spillebrettet. Passerer man et slikt felt, blir timeglasset ikke brukt i neste omgang. I stedet trekker forklareren fem kort som han kan bruke så lang tid han vil på. Forskjellen er at alle lagene får lov til å gjette. Dermed er det en stor fordel å kjenne lagkameratene sine godt.

Det er ingen tvil om at dette favoriserer for eksempel kjærestepar. De kan forklare ordene i relasjon til ting ingen andre rundt bordet har forutsetninger for å vite noe om.

Det kan så klart bli morsomme forklaringer av dette, men særlig rettferdig er det ikke. Forklaringene kan også dra til de grader ut i tid.

Når vi først er i gang med det negative, må vi også nevne at ordene har en svært variert vanskelighetsgrad. I tillegg har noen ord bare blitt direkte oversatt fra engelsk, og plutselig får vi ord som selv ikke Per Egil Hegge synes er normale å bruke på norsk.

Likevel: Alias er sabla engasjerende og det er enkelt å lære.

 

Sigrid, Brekke 

Alias er eit morosamt spel for heile familien... Når du fyrst splear det blir du heilt hekta og det er vanskelig å slutte...

Når du skal spele så er to og to på lag. Du får eit ord på kortet som du skal forklare til den andre du er på lag med. Så skal du prøve å gjette eller forklare på ord så mange ganger du greier til timeglasset er "tomt" Du får pluss-poeng for å greie orda og minus-poeng viss du ikkje greier det eller legg vekk nokon kort fordi det er for vanskelige kort å forklare... Du kan dele opp lange eller korte ord viss det er for vanskelig å forklare heile ordet... Til slutt vinner det laget som kjem fyrst til mål ved hjelp av å vere flink til å forklare og finne dei rette orda.

Spel dette og du synest det er kjempgøy det fyrste fem minuttane du spelar det... Du kjem til å elske spelet! =) Lykke til med spelekvelden og spelinga av ALIAS! =)

 

Sylvi-Ann, Fåberg 

Alias er det morsomste spillet jeg har spilt! Det er perfekt for den som liker ord og språk, og for alle andre. Det er lærerikt og utfordrende, men mest av alt veldig gøy! Man kan spille det lenge, og det passer supert for ungdom, voksne og barn som kan en del ord. Noen av ordene er ganske vanskelige og utfordrende, men det er ord av alle slag som skal forklares. Man kan dele opp ordene og forklare hver del hver for seg, og det kan bli mange komiske forklaringer. Selv de letteste ord kan være utfordrende å forklare. Man blir etter hvert flink til å finne synonymer og å forklare etter hvert som man spiller det mer. Perfekt for en liten vennegjeng som vil le og ha det gøy med noe som er akkurat passe utfordrende. Reglene er lette og ukompliserte; det er bare ord som skal forklares og gjettes. Det som er utfordrende er at man må vri hjernen og være kjapp. Det høres kanskje ikke veldig spennende ut å forklare og gjette ord, men det er det virkelig! Supert spill som anbefales for alle!

 

Lisbeth, Vallersund 

Et kjemepemorsomt spill både for barn, ungdom og voksne. Anbefales på det sterkeste. Får frem det kreative i oss.

 

Helga Agnete,  

Et utrolig morsomt spill som det kan bli mange morsomme situasjoner av. Reglene er lette å lære og man kommer raskt igang med å spille. Passer til alle anledninger. Synd det er så dyrt!

 

Jayne, Stavanger 

Super dupert spill! LOVE IT! Hvem visste at det var så gøy og samtidig så vanskelig å forklare/gjette et ord? :-)

 

Ingrid Solem,  

Dette spelet er eit fantastisk spel som høver seg i alle samanhengar. Ein blir lett dratt inn i iveren som hersker over dette spelet, og har ein fyrst byrja er det vanskeleg å gå avstad. Ein kjempar om å forklare ord og gjette ord, å komme på dei enklaste forståande forklaringane på heilt generelle ord.

Godt likt blant ungdommen, men også den litt eldre generasjon. Fyrste klasset spel, som ein ikkje kan vere for utan!

 

Svein Isaksen, Kviteseid 

Dette var et artig å lærerikt spill som hele familien kan vere med på, og så blir man så engasjert og det er vanskelig å legge spillet vekk.

Dette spillet burde alle prøve!

 

Kjetil, Oslo 

Supermorsomt! Jeg er vanligvis ikke glad i quiz-, og andre selskapsspill, men Alias gikk rett inn hos meg! Elegant i all sin enkelhet - og det at du i tillegg får brukt hjernen må være bra!

Alias er det beste selskapsspillet jeg har prøvd! Ganske enkelt veldig morsmt!

 

Marianne Iversen, Kongsberg 

Mått bare kjøpe dette etter å ha spilt det en gang. Det er et meget godt selskapsspill. Selv de som ikke er så begeistret for å spille, kan like dette spillet. Dessuten er det et godt kommunikasjonspill. Faller lett i smak og er fortsatt gøy etter å ha blitt spilt mange ganger.

En av mine beste spillkjøp.

 

Eirin, Oslo 

ALIAS er knallgøy...!!!;) Spiller det ofte...er sosialt, utfordrende, og til tider utrolig komisk!!!

 

Rune Rossing, Kristiansund 

Helt kurrant spill som jeg og kulseth spiller ofte.. Bra spill....

 

Paul Andrè Sommerfeldt, Skudeneshavn 

Alias er et veldig bra spill som både er sosialt, engasjerende og lærerikt på en gang. Man får god trening i å utvide ordvokabularet sitt, og om man vil ha engelsktrening kan man jo prøve å spille på engelsk!

Sjelden har et spill engasjert så mange i et så stort aldersrom. Dette er gøy både for fjortiser og 60-åringer. Anbefales!

 

Trude,  

ALIAS er et ungdomspill synes ifall jeg det er utrolig gøyt men, det bør være flere hopp en ett når man får et riktig ord.. Ellers er det et suuperdupert spill!! Spill & ha det morsomt sammen isteden for være på PC-en! ;)

 

Inger Anette Myhre, Verdal 

Alias er et beldig gøy spill, der du spiller på lag og det er om å kunne forklare sin lagpartner flest ord innen timeglasset tømmes. Det kan bli mange morsomme hendelser, om kreative forslag om hvordan en skal forklare et ord på enklest mulig måte. Jeg synes at dette er et ypperlig spill som passer i hyggelige anledninger når en gjeng er samlet. Kanskje ikke så enkelt for barn under 10-12 år, men det passer fint for ungdommer som kanskje ikke har noe annet å drive med en kveld.

Jeg synes det er litt dumt at jeg ikke har funnet spillet i butikkene rundt om, jeg synes kanskje det er litt dyrt, men spill er jo gjenerelt dyre. Håper jeg kan få kjøpt det ved en senere anledning, jeg sier bare: PRØV dette spillet, det er kjempemorsomt, og det får frem kreativiteten hos enhver.

 

Remo,  

For så vidt artig, men det er soleklare begrensninger i forhold til at det kun er ord en skal forklare. Sjekk www.brettspillguiden.no

 

Din anmeldelse av Alias
Her kan du legge inn din anmeldelse av Alias.

For at anmeldelsen skal være nyttig for andre bør den inneholde litt om spillmekanikk samt en oppsummering om hva du liker/ikke liker ved spillet.

Ditt navn:
*
Hjemsted:

Anmeldelse:
*
Din e-post:
*
Din epostadresse vil ikke bli vist på nettsidene våre, videreformidlet eller brukt til å kontakte deg av andre årsaker.

Gi spillet en karakter 1-10 (1=dårlig og 10=best)

Sikkerhetskode:
* skriv inn ordet terning

* må fylles ut

 

 

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post eller ring oss på 4000 4999 (v/ Siv).